Administrar

El GOB demostra quins són els modes de transport sostenibles per a la ciutat de Palma

estelnegre | 31 Octubre, 2010 10:00

El GOB demostra quins són els modes de transport sostenibles per a la ciutat de Palma

El GOB demostra quins són els modes de transport sostenibles per a la ciutat de Palma

---

64 cotxes amb una ocupació mitjana de 1,2 persones/vehicle transporten envaint la ciutat només prop de la meitat de passatgers que un bus o dos vagons de tramvia. Si aquesta gent es desplaça a peu o en bicicleta, aconseguim a més d'una ciutat més tranquil·la i menys agressiva, 0 emissions de CO2.

El diumenge 24 d'octubre al matí, el GOB va representar l'espai consumit pel transport de passatgers en diferents modes a les Avingudes en una demostració inèdita a Palma.

La mobilitat sostenible s'ha posat a prova a l'Avinguda Compte Sallent amb un èxit rotund. Gràcies a més de 150 voluntaris s'ha demostrat l'enorme capacitat de la mobilitat sostenible per fer front a la congestió urbana i millorar la qualitat de vida a la ciutat, al mateix temps que es redueix de manera significativa l'emissió de gasos d'efecte hivernacle.

- 64 cotxes - Amb una ocupació de la via pública prop de 800 m2, omplint els 3 carrils de l'Avinguda Compte Sallent des del carrer Francesc de Borja Moll fins gairebé l'alçada de l'encreuament amb Avinguda Alemanya, més de 112 metres de llargària per 7 d'amplada, a raó d'1,2 ocupants per a cada vehicle (ocupació mitjana a la Ciutat de Palma), 64 cotxes transportaven tan sols 77 passatgers.

- 1 autobús de gas natural amb una capacitat de 90 passatgers amb una llargària de 12 metres i una amplada de 2,5 metres i una ocupació estàtica de 30 m2.

- 2 vagons de tramvia amb 120 passatgers (la capacitat del tramvia projectat a Avingudes, amb 4 vagons és de 236), amb una llargària de 9 metres per vago i una amplada de 2,4 metres i una ocupació estàtica de 43,2 m2.

- 120 persones sense motor, a raó d'1m2 per persona a peu i 1,5 m2 en bicicleta.

Amb aquesta acció el GOB ha volgut demostrar la importància de la mobilitat sostenible en l 'objectiu de reduir la congestió, la contaminació (acústica i ambiental), el canvi climàtic i l 'ocupació d 'espai del trànsit excessiu de vehicles privats a la ciutat.

---

Vídeo de la acció de simulació

Vídeo complet del "com es va fer" de la acció"

---

El GOB encoratja la ciutadania a plantar cara a la contaminació, al canvi climàtic, i a la congestió permanent exigint una bona oferta de transport públic i una bona xarxa d 'itineraris per poder caminar i circular en bicicleta o altres modes no motoritzats.

Volem agrair la participació dels més de 150 voluntaris que han fet possible aquesta jornada històrica. La seva acció desinteressada ha estat un acte de ciutadania i de civisme. Les fotografies que s 'han realitzat a Palma diuen molt del model de mobilitat pel que necessàriament ha d'apostar la ciutat, una ciutat on, amb dades de 2008, el 71% dels desplaçaments al centre i primera corona es fan en vehicle privat, el 12 % en transport públic, i el 17% a peu o en bicicleta.

Així mateix volem agrair el suport de la regidoria de mobilitat i infrastructures de l'ajuntament de Palma, a la Policia Local, a l'SMAP, a l'EMT a Trambadia i a Ona Mallorca per la seva col·laboració.

La celebració d'aquest acte, s'ha emmarcat dins dels actes de celebració del Dia Internacional d'Acció Climàtica en el marc de la campanya internacional www.350.org

 Escriu-nos

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS