Administrar

Demà dimarts «Racionalisme i educació. Per una pedagogia llibertaria», a càrrec de Dolors Marín Silvestre (XII Jornades Llibertàries)

estelnegre | 18 Octubre, 2010 09:02

Demà dimarts «Racionalisme i educació. Per una pedagogia llibertaria», a càrrec de Dolors Marín Silvestre (XII Jornades Llibertàries)

Dolors Marín

---

Dimarts 19 d'octubre, al Centre Cultural «Es Jonquet» (Palma), a les 20.00 hores

---

Conferència:

Racionalisme i educació. Per una pedagogia llibertaria

---

A càrrec de Dolors Marín Silvestre, escriptora i historiadora llibertària

---

Dolors Marín és doctora en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona amb una tesi sobre la formació de la cultura llibertària a Catalunya i l'organització dels grups d'afinitat anarquista. Ha exercit com a professora de tècniques de documentació audiovisual en el Màster de noves professions de la Universitat de Barcelona des del 2000 fins al 2005, i ha treballat com a documentalista i comissària de diverses exposicions: L'Hospitalet, 100 anys d'Ajuntament; Collblanc-La Torrasssa, història d'un barri (2001); Surrealisme i Etnografia: la trobada fecunda (2000); Ètnic (2004), i Gitanos, sis segles de cultura rom a Catalunya (2005). A més a més, ha exercit d'assessora en el camp audiovisual i documentalista en diversos reportatges i pel·lícules, i es autora de Surrealisme i Etnografia CSIC-Barcelona (2000, amb Lluís Calvo), Clandestinos: El maquis contra el franquismo (2001 y 2005), Cornellà: 25 anys de Democràcia (2004, amb Àngels Marín), Editorial Nova Terra (1958-1978) (2004), La Barcelona Rebelde. Gúa de una ciudad silenciada (2004), Francesca Bonne-maison: educadora de ciudadanes (2004), Ministros anarquistas. La CNT en el gobierno de la II República (2005); La família Montseny-Mañé: un laboratori de les idees (2006, amb Salvador Palomar Abadía), La Semana Tràgica. Barcelona en llamas, la revuelta popular y la Escuela Moderna (2009), Memòria històrica dels ateneus a Catalunya: un patrimoni de pràctica associativa i una història que cal rescatar (2009), Anarquistas. Un siglo de movimiento libertario en España (2010);  i així com de diversos articles de divulgació històrica. Col·labora en diverses trobades sobre la recuperació de la memòria històrica (La Gavilla Verde de Conca i Asociación de Jóvenes de la Comarca del Jerte a Extremadura), i és membre de la Marxa del Maquis de Catalunya i del Grup d'Estudis Llibertaris «Els Oblidats» de Mallorca. Actualment fa classes d'història en un institut palmesà.

---

Us hi esperem!

---

Més informació sobre les Jornades

---

XII Jornades Llibertàries

---

 Escriu-nos

---

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS