Administrar

Presentació de «Sa Calatrava mon amour», de Jaume Franquesa (26-05-10 / Can Alcover)

estelnegre | 24 Maig, 2010 09:20

Presentació de «Sa Calatrava mon amour», de Jaume Franquesa (26-05-10 / Can Alcover)

Presentació de «Sa Calatrava mon amour», de Jaume Franquesa (26-05-10 / Can Alcover)

L'Associació de Veïns de Sa Calatrava, l'Espai de Cultura Can Alcover i Edicions Documenta Balear es complauen a convidar-vos a la presentació de Sa calatrava mon amour. Etnografia d'un barri atrapat en la geografia del capital, de Jaume Franquesa, el proper dimecres 26 de maig a les 20 hores a l'Espai de Cultura Can Alcover (Sant Alonso, 24. Palma)

Hi intervindran:

Salvador Bonet, poeta

Ferran Tarongí, arqueòleg

Marc Morell, antropòleg social

Leo Bassi, pallasso i agitador

i l'autor.

Hi col·laboren: Associació de Veïns de Sa Calatrava i l'Obra Cultural Balear

«El llibre de Jaume Franquesa ens endinsa en el món apassionant i mòbil dels centres històrics de les nostres ciutats, evidenciant la matèria, les textures i processos que els conformen i afaiçonen en aquesta canviant etapa de la postmodernitat. Una potent i escrupolosa etnografia ens permet submergir-nos en l'univers únic i irrepetible de Sa Calatrava, un transformat veïnat del cap i casal mallorquí. Coneixem així, de primera mà, els seus espais i racons, la memòria, els discursos i els conflictes dels habitants del barri, els projectes i malifetes dels calatravins i de l'administració. Alhora, el sòlid savoir faire analític de l'autor connecta les dinàmiques específiques d'aquest barri amb els processos més amplis que travessen a hores d'ara a tantes i tantes ciutats, creixentment atrapades en l'enganxosa teranyina de la geografia del capital. Aquestes i altres raons prou més llargues d'explicar em porten a recomanar vivament la lectura de Sa Calatrava Mon Amour, un esplèndid treball que he gaudit i del que també he deprès molt.»

Josepa Cucó. Catedràtica d'Antropologia Social. Universitat de València

 «En un moment històric en què el govern de Rodríguez Zapatero està proposant projectes d’“Economía Sostenible” i “Economia Social” que pretenen la quadratura del cercle tantes voltes anunciada d’un capitalisme amb rostre humà, el treball de Jaume Franquesa ens serveix d’advertència no només de l’efecte despolitizador d’aquestes pràctiques i discursos, sinó paradoxalment de l’efecte ‘amplificador’ de l’expansió del capital que aquests processos inicien.»

Susana Narotzky. Catedràtica d’Antropologia Social. Universitat de Barcelona

«Ben escrita, ben informada i basada en una recerca minuciosa, aquesta obra combina el coneixement etnogràfic i la imaginació geogràfica per a oferir-nos una anàlisi evocadora de la producció de l'espai social a Palma i a Mallorca durant els darrers decennis. Indispensable per a tots aquells, científics socials o no, interessats a entendre els processos contemporanis de transformació urbana.»

Carles Carreras. Catedràtic de Geografia Humana. Universitat de Barcelona

«Pot seduir-nos l'escriptura del materialisme històric? sí, sens dubte, quan en Jaume Franquesa la utilitza per explicar la lògica subjacent dels espais i les vides dels calatravins. (...). Com personatges a la recerca d’autor, els calatravins han trobat el seu Pirandello.»

Alexandre Miquel. Professor Titular d’Antropologia Social. Universitat de les Illes Balears

Us hi esperem!

 Escriu-nos

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS