Administrar

Durruti en còmic: «Durruti. El héroe del Pueblo (1896-1936)», d'El Seta

estelnegre | 01 Febrer, 2010 10:18

Durruti en còmic: «Durruti. El héroe del Pueblo (1896-1936)», d'El Seta

Durruti. El héroe del Pueblo (1896-1936)

La Fundació d'Estudis Llibertaris Anselmo Lorenzo (FAL) de Madrid ha editat Durruti. El héroe del Pueblo (1896-1936), d'El Seta. El llibre, en forma de collage, recull cites, textos, cançons, fotos, cartells, etc., al voltant de la figura de l'anarquista lleonès, dotant l'obra d'un gran frescor i dinamisme, sense perdre malgrat això rigor històric.

Durruti. El héroe del Pueblo (1896-1936) pretén ser un fulletó il·lustrat del pensament polític, prenen la vida de l'anarquista espanyol més universal com a fil conductor. El llibre segueix l'estructura, i en gran part els textos, de la biografia novel·lada El corto verano de la anarquía. Vida y muerte de Durruti, de Hans Magnus Enzensberger, així com els textos del llibre d'Abel Paz Durruti en la Revolució española.

Tots els textos que van numerats són cites literals de les paraules pronunciades pels protagonistes, ajustats a la imatge corresponent en la majoria dels casos o pronunciades pels mateixos en circumstàncies semblants. Es troben relacionades, indicant la seva procedència, al final de la història, així com a una succinta ressenya dels protagonistes de les mateixes.

Al final es recullen documents en diversos annexes.

La vida de Buenaventura, la vida del rebel, del sindicalista, del revolucionari, de l'home d'acció, és paradigma i mirall alhora de la de nombrosos anarcosindicalistes espanyols del primer terç del segle XX i segueix essent a començaments del nou mil·lenni una torxa que il·lumina tothom que lluita per un món més just i més humà. Utopia, tal vegada?

 Escriu-nos

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS