Administrar

«Contra l'avortament i l'adolescència», per Antoni Cànaves Martin

estelnegre | 06 Desembre, 2009 18:24

«Contra l'avortament i l'adolescència», per Antoni Cànaves Martin

Viva la Virgen!

Tal vegada per reprimir la seva vida sexual, mai no s'ha escoltat des d'un púlpit catòlic un sermó sobre educació sexual: la prevenció d'embarassos no desitjats, sobre pràctiques sexuals, els beneficis dels mètodes anticonceptius o les càrregues econòmiques de tenir infants. Crea desconcert que el clergat, renegant de ser pares o millor dit mares, arremetin contra aquelles dones o adolescents que no volen assumir aquesta càrrega avortant.

En oposició a la Llei de l'avortament condemna la Conferència Episcopal que una menor de 16 anys no té la consciència moral per a saber que fer amb un embrió al seu ventre. Però, agafin-se!, sí que ho té per criar un infant amb totes les obligacions i responsabilitats que comporta la maternitat. És a dir: una adolescent que gairebé encara juga amb barbis, sense acabar els seus estudis, sense cap formació, sense un futur professional, pensant en nuvis i cantants, en època de descobriment sexual i emocional, i sense parella estable, ja li encolomen una responsabilitat, a la qual bona part de majors les sobrepassa i amb tot el dret del món no volen assumir.

El clergat no té consciència per a entendre que és l'adolescència. No els importa si la menor està preparada emocionalment per a educar un fill, el que importa és que sota qualsevol pretext s'ha de portar el major nombre de fills al món. És un atac contra l'adolescència, contra la família i contra la formació dels nostres infants.

Si els membres de la Conferència Episcopal no estan emocionalment ni espiritualment preparats per a entendre el problema, que facin oració i es posin en tractament a mans d'educadors socials, psicòlegs i sexòlegs, com ho fan la majoria de pares quan les responsabilitats resultants de la paternitat els superen: incomunicació familiar, carència afectiva, fracàs escolar... Assumint que la vida no és mortificació, una vall de llàgrimes en la qual cal inculcar el sentiment de culpabilitat a la gent, carregant-les de responsabilitats.

Així, la manca de formació en les mares adolescents, en comptes d'eradicar un problema, crea una legió d'«ovelles descarrilades», justificant la labor caritativa de l'Església en socórrer les famílies amb dificultats.

La via de l'oració, del diàleg amb Déu és desconegut entre la cúpula eclesiàstica, s'estimen més aferrar-se a recitar lletanies mancades de reflexió en grans temples i inculcar el sentiment de culpa o de pecat entre els seus adeptes, i així, essent captius de les seves ànimes, fer d'intermediaris per a la seva redempció. Com si Déu fos un degenerat per dotar l'ésser humà de sexe i de plaer.

La hipocresia dels que es manifesten contra l'avortament és de caràcter sobrenatural. ¿Tal vegada les mares adolescents que decideixin parir sos infants seran acollides per les seves il·lustríssimes i podran continuar els seus estudis en els caríssims col·legis i universitats catòliques, finançant tota la seva carrera? Aportaran un sou per a criar l'estimat infant mentre sa mare estudia? ¿O li buscaran una feina ben remunerada a les emprenedores empreses de la dreta catòlica perquè no tinguin problemes econòmics la resta de sa vida? Però ca!, no està el clergat per a assumir que és còmplice d'aquestes avortaments, a l'abandonar a la seva sort les dones que decideixin portar els infants al món. Bé es guarden d'inculcar el sentiment de culpabilitat en els rics, per no comportar-se com a bons cristians i excloure de les seves escoles i universitats a immigrants i famílies descarrilades per manca de mitjans, futura mà d'obra barata amb la qual els rics catòlics es faran més rics. Manca, doncs, seguir l'obrer fuster de Natzaret i donar-se de baixa d'una Església rica i jerarquitzada que només va al poder i als diners.

Antoni Cànaves Martin

Ateneu Llibertari Estel Negre 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS