Administrar

Ens volen destruir el patrimoni saliner: no a la destrucció del Quarter de Carrabiners

estelnegre | 11 Maig, 2009 09:26

Ens volen destruir el patrimoni saliner: no a la destrucció del Quarter de Carrabiners

Dibuix de Pere Casellas

ARCA ha demanat la intervenció del Consell Insular per salvar l'edifici del Quarter de Carrabiners de Sa Colònia de Sant Jordi

L'Ajuntament de Ses salines governat per PSOE i UM, pretén destruir-lo

ARCA ha tramés al Consell i a l'Ajuntament de Ses Salines nombrosos informes de historiadors a favor de la conservació del Quarter de la Guàrdia Civil de Sa Colònia de Sant Jordi.

A l'apartat positiu volem destacar la importància de que s'hagi confirmat per part dels historiadors que el Quarter de la Guàrdia Civil de Ses Salines en realitat és una antiga Caserna de Carrabiners de l'any 1919 i l'única que es conserva a Mallorca. És una confirmació important que no pot passar desapercebuda i molt menys aniquilada.

El conveni amb el ministeri no pot ser es una excusa per destruir

ARCA vol sortir al pas de les declaracions de responsables de l'Ajuntament de Ses Salines que justifiquen la destrucció d'un bé patrimonial per la signatura fa anys de un conveni.

Es dona la circumstància de que en el moment de la signatura no varen considerar que l'edifici tingués cap valor. Ara la situació és distinta. S'ha confirmat que és l'únic Quarter de Carrabiners que queda sencer a Mallorca i és de l'any 1920. Per tant si es manté la seva destrucció seria un acte contra el patrimoni.

D'altra banda, es pot trobar una solució urbanística per a la continuïtat del carrer Sol ja que l'edifici tan sols ocupa una part de la llum del carrer. El conveni amb el ministeri es pot modificar i el resultat pot ser molt més beneficiós pels interessos de Mallorca.

Per sort, des d'ARCA ens hem adonat de la barbaritat que implicaria la destrucció d'un fragment de la nostra història i fa tres mesos que estam avisant a l'Ajuntament de Ses Salines. Fins ara la insensibilitat continua i res ha canviat en l'actitud dels responsables municipals.

Corregir els errors i no obstinar-se en mantenir-los és la feina dels polítics.

Feliçment el Director General de Patrimoni del Consell Insular, Sr Biel Cerdà a petició d'ARCA ha aconseguit que el Consell paralitzi provisionalment la demolició.

ARCA considera que l'edifici de l'any 1920, únic a Mallorca en bon estat de conservació, es mereix ser considerat un bé catalogat pel Consell.

Per ARCA és especialment lamentable que l'equip de govern de l'Ajuntament de Ses Salines integrat per membres del PSIB-PSOE, PSM i UM, demostri tant de menyspreu pels valors històrics i patrimonials. Estan a temps de rectificar.

Des d'ARCA continuarem recollint suports i donant passes per a la conservació i protecció definitiva de un edifici senzill, sobri i probablement únic a Mallorca.

***

Ens volen destruir el patrimoni saliner: no a la destrucció del Quarter de Carrabiners

Podria ser un delicte enderrocar el Quarter de Carrabiners de Sa Colònia de Sant Jordi

Davant l'obstinació de l'Ajuntament de Ses Salines, que està disposat a destruir l'edifici de l'any 1919ARCA, ARCA els farà arribar una carta advertint-los que la Llei de Patrimoni prohibeix destruir bens amb valors patrimonials o culturals, malgrat no estiguin inclosos als catàlegs d'elements protegits. ARCA te nombrosos informes d'experts en Història i Arquitectes que demostren la singularitat de l'edifici i els seus valors històrics i per tant culturals i patrimonials.

 

Al mateix temps ARCA ha demanat a Patrimoni del Consell Insular que tramiti la catalogació del Quartes com element d'interès per Mallorca ja que és l'únic que queda íntegre a tota la illa.

 Escriu-nos

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS