Administrar

«Bus Ateu», una iniciativa sobre rodes

estelnegre | 31 Desembre, 2008 08:31

«Bus Ateu», una iniciativa sobre rodes

Bus Ateu

El «Bus Ateu» arriba a Barcelona

A l'octubre de 2008 la British Humanist Association (BHA), amb el suport del professor Richard Dawkins, el conegut biòleg evolucionista autor de The God Delusion (2006), va començar a recaptar fons per iniciar una campanya de publicitat als autobusos de diverses ciutats angleses, com Londres, Birmingham, Manchester i Edimburg, amb l'objectiu de sensibilitzar als ciutadans ateus, no creients i lliurepensadors en general sobre la necessitat de «fer-se visibles», de sentir-se orgullosos de les seves conviccions i de reivindicar per a ells els mateixos drets i llibertats que es reconeixen a altres ciutadans pel sol fet de posseir o manifestar unes creences religioses.

Des de llavors la campanya del «Bus Ateu» s'ha estès per tot el món i finalment arribarà també al nostre país. Durant el mes de gener de 2009 començaran a circular per Barcelona els primers autobusos amb el lema «PROBABLEMENT DÉU NO EXISTEIX. DEIXA DE PREOCUPAR-TE I GAUDEIX LA VIDA» i, si la resposta dels ciutadans és tan positiva com ho ha estat a altres països, aviat s'estendrà a Madrid i a altres ciutats de l’Estat.

La Unión de Ateos y Librepensadores, juntament amb Ateus de Catalunya i la resta d’associacions federades, en col·laboració amb la BHA i el moviment ateu internacional, pretén amb aquesta acció donar a conèixer l’ateisme, promoure la reflexió individual, potenciar la confiança en el poder del coneixement, en l'esforç d’autosuperació, en la capacitat per a transformar la naturalesa amb la prudència necessària per a mantenir l'equilibri ecològic, en la intel·ligència del ser humà per crear un sistema moral i per organitzar la societat sobre la base de la raó i de la justícia, la cooperació i la solidaritat.

Amb aquesta iniciativa volem, en definitiva, contribuir a animar el debat social, perquè en la resposta a aquestes qüestions es troba la nostra pròpia concepció de l’ésser humà i dels valors fonamentals en què es basa la construcció de la societat.

Perquè aquesta acció obtingui el resultat esperat cal que, en la mesura del possible, els ciutadans que comparteixen aquests plantejaments facin les seves aportacions econòmiques per ajudar a posar en circulació el major numero d’autobusos “ateus” a les nostres ciutats, i manifestin la seva adhesió a aquesta campanya.

A la pàgina web www.busateu.org trobareu tota la informació sobre aquesta campanya i la forma per poder col·laborar-hi econòmicament. Si ho desitgeu també podreu realitzar consultes i deixar els vostres comentaris. Per petita que sigui la vostra contribució serà important.

Ateus de Catalunya

Unión de Ateos y Librepensadores

Campanya «Bus ateu»

Més informació: info@busateu.org

 Escriu-nos

Comentaris

  1. Una campanya publicitària promourà l'ateisme als autobusos de Barcelona. El Bus Ateu és una iniciativa originària de Londres que porta per lema 'Probablement Déu no existeix. Deixa de preocupar-te i gaudeix de la vida'

    Una campanya publicitària promourà l'ateisme als autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a partir del 12 de gener. Amb el lema "Probablement Déu no existeix. Deixa de preocupar-te i gaudeix de la vida", la Unió d'Ateus i Lliurepensadors i Ateus de Catalunya vol "sensibilitzar els ciutadans" sobre la "necessitat de fer-se visibles, de sentir-se orgullosos de les seves conviccions i de reivindicar per a ells els mateixos drets i llibertats que es reconeixen a altres ciutadans pel sol fet de posseir o manifestar unes creences religioses".

    Aquesta iniciativa del Bus Ateu ha provocat la reacció de l'Arquebisbat de Barcelona, encapçalat pel cardenal Lluís Martínez Sistach, que ha remarcat que per als creients en Déu, la fe en la seva existència "no és motiu de preocupació, ni és tampoc un obstacle per gaudir honestament de la vida".

    La campanya procedeix de Londres, on la flota d'autobusos circulava amb el mateix lema per la ciutat, gràcies a la inversió publicitària d'un grup d'ateus configurat per membres d'una associació humanista subvencionada amb fons de particulars, que va recaptar 10.000 euros.

    Després la campanya es va ampliar a Birmingham, Edimburg i Manchester, i ara, a Barcelona, on es vol recaptar donatius a través de la web www.busateo.org. Si la resposta dels ciutadans és tan positiva com ho ha estat en altres països, l'associació assegura que la campanya Bus Ateu "aviat" s’estendrà a Madrid i a d'altres ciutats de l’Estat.

    "Avui" (03-01-08)

  2. EL "BUS ATEU" RECAPTA MÉS DE 1.000 EUROS EN EL SEU PRIMER DIA DE CAMPANYA

    La campanya per fer publicitat als autobusos urbans de les principals ciutats de l’Estat amb el lema "PROBABLEMENT DÉU NO EXISTEIX. DEIXA DE PREOCUPAR-TE I GAUDEIX LA VIDA" ha arrencat amb força.
    Ateus de Catalunya, juntament amb la Unión de Ateos y Librepensadores (UAL), organitzacions promotores de la campanya, informen que en el seu primer dia de funcionament han aconseguit recaptar més de 1.000 € i que, de seguir aquest ritme, aviat podran garantir la presència d'autobusos amb el lema de la campanya també a Madrid.
    La campanya començarà el proper dia 12 de gener a Barcelona amb dues línies d'autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona que portaran la publicitat esmentada. En els propers dies es donaran a conèixer els números de les línies d'autobusos que aviat lluiran l'eslògan "ateu".
    Si la campanya segueix recaptant fons al ritme actual, a continuació la publicitat s'ampliarà a dues noves línies, i simultàniament es posaran també en marxa unes altres dues línies d'autobusos a Madrid, per estendre després la campanya a altres ciutats.

    La campanya compta amb el recolzament de la British Humanist Association (BHA) que, amb el suport a l’hora del professor Richard Dawkins, el conegut biòleg evolucionista autor de "El Espejismo de Dios", va llençar la campanya inicial a Londres amb l'objectiu de sensibilitzar els ciutadans ateus, no creients i lliurepensadors en general sobre la necessitat de "fer-se visibles" per tal d’aconseguir els mateixos drets i llibertats que es reconeixen als demés ciutadans pel sol fet de posseir o manifestar unes creences religioses. Des de llavors la campanya del "Bus ateu" s’ha estes per tot el món i, a partir de gener, finalment arribarà també al nostre país.
    Els organitzadors faran una roda de premsa la propera setmana a Barcelona, al local d'Ateus de Catalunya, per informar sobre el curs de la campanya. El dia i hora d’aquest acte es donaran a conèixer ben aviat.
    Per més informació sobre la campanya o per col·laborar econòmicament es poden consultar les pàgines web: www.busateo.org o www.busateu.org. Per més informació sobre les entitats promotores es poden consultar les pàgines de la Unión de Ateos y Librepensadores: www.ateos.org, d'Ateus de Catalunya: www.ateus.org, de la British Humanist Association o de l’Atheist Campaign
    Ateus de Catalunya–Unión de Ateos y Librepensadores – Campanya "Bus ateu"
    info@busateu.org
    Ateus de Catalunya
    Unión de Ateos y Librepensadores
    Asociación Madrileña de Ateos y Librepensadores (AMAL)
    Asociación Valenciana de Ateos y Librepensadores (AVALL)
    Ateneu Eclèctic i Liberal d’Ateus i d’Agnòstics
    Unión de Cyberateos
    www.busateu.org

    Ateus de Catalunya | 03/01/2009, 17:22
  3. El autobus de los ATEOS

    EL AUTOBUS DE LOS ATEOS

    ¬ Hoy nos lo cuenta EL PLURAL
    ¬ Tal ayer, noticia fue en Albión
    ¬ Los ateos en su autobús
    ¬ Alegando que no hay Dios
    ¬ Salen a manifestarse
    ¬ Enseñando sin complejos
    ¬ Lo que les dicta la razón

    ***
    ¬ Hacen con esta actuación
    ¬ Sin ir vestidos de frac
    ¬ Menos daño del que hizo BUSH
    ¬ Con las "armas" de SADDAM
    ¬ En la masacre de IRAQ
    ¬ O esa Iglesia ya maldita
    ¬ Que creó la Inquisición

    ***
    ¬ Estas son las credenciales
    ¬ De los ateos racionalistas
    ¬ Contra estos espiritistas
    ¬ De piras inquisitoriales
    ¬ De gentuza y cardenales
    ¬ Que inscriben en negras listas
    ¬ A las personas cabales

    ***
    ¬ Reclamando su derecho
    ¬ Tan constitucional de lucir
    ¬ En un lateral de autobus
    ¬ Como el de aquel ciudadano
    ¬ Que con baraja en la mano
    ¬ Del Pirineo hasta el Estrecho
    ¬ Envida a la "grande" y gana
    ¬ En una partida de mus

    ***
    ¬ Sabido que esto no es broma
    ¬ Claman contra su presencia
    ¬ En calles de BARCELONA
    ¬ Los sátrapas del momento
    ¬ Que ven como el incremento
    ¬ De peticiónes de apotasía
    ¬ No son ninguna fantasía

    ***
    ¬ Como tampoco lo es
    ¬ La falta de vocaciones
    ¬ Entre monjas de convento
    ¬ O para curas ladrones
    ¬ Que sigan llenando de oro
    ¬ Las ricas arcas de Roma
    ¬ Y su Banco Vaticano

    ***
    ¬ Por eso levanta la mano
    ¬ Acusando al Consistorio
    ¬ De dinero en despilfarro
    ¬ Servil bufón del presbote
    ¬ Cuando sabe el muy bergante
    ¬ Que no cuesta un puto "chavo"
    ¬ Ni ha habido mendicante

    ***
    ¬ Que pida dinero ajeno
    ¬ Como hace el "nazareno"
    ¬ De esa falsa Confesión
    ¬ Que hoy nos llama ladrón
    ¬ Con su estilo fariseo
    ¬ Al que es un honesto ateo
    ¬ Que no sigue su tradición

    ***
    ¬ FERNANDEZ DIAZ se apellida
    ¬ El fascita ciudadano
    ¬ Que clama contra Justicia
    ¬ Aunque se llame cristiano
    ¬ Como ya hizo su hermano
    ¬ Con la placa del Congreso
    ¬ De la monja MARAVILLA

    ***
    ¬ Dos "derechistas" de lujo
    ¬ Herederos del influjo
    ¬ De asesina Dictadura
    ¬ Besamanos de casulla
    ¬ Dos fulanos "cara dura"
    ¬ Que toman España por suya
    ¬ Desde Girona a Sevilla

    ***
    ¬ Diputados "genoveses"
    ¬ Gentes de mal vivir
    ¬ A quienes no importa mentir
    ¬ De mente obtusa y tan plana
    ¬ Como esa "Doctrina ZAPLANA"
    ¬ Enquistada en la conciencia
    ¬ De quién no teme delinquir

    ***
    ¬ Ya que esta idea primigenia
    ¬ Del autobus ateista
    ¬ Nació en el Reino Unido
    ¬ Y aqui solo se ha seguido
    ¬ Con pleno conocimiento
    ¬ De que es llegado el momento
    ¬ De recuperar lo perdido

    ***
    ¬ Que pretende que el olvido
    ¬ De la humana inteligencia
    ¬ Se supla con la clemencia
    ¬ Que nadie les ha pedido
    ¬ Como nunca hemos creido
    ¬ Que mujer haya parido
    ¬ En virginal experiencia

    ***
    ¬ Algo ocurre con el lema
    ¬ De esta campaña formal
    ¬ Al que le sobra esa duda
    ¬ Que de forma subliminal
    ¬ Supone que Dios no existe
    ¬ Cuando el ATEO RACIONAL
    ¬ No sufre con tal dilema

    ***

    ¬ Gente de clerecía
    ¬ En púlpito como pódio
    ¬ Vociferan cada día
    ¬ Contra el ateo su odio
    ¬ Y ahora contra derecho
    ¬ Permanecen en acecho
    ¬ De lo que llaman herejía

    ***
    ¬ Si no fuera por la gracia
    ¬ De vivir en Democracia
    ¬ Bajo una Constitución
    ¬ Hoy evitamos la condena
    ¬ Del maldito Santo Oficio
    ¬ Que quemaba en sacrificio
    ¬ A su Santa Inquisición

    ***
    ¬ A personas inocentes
    ¬ A maestros y a regentes
    ¬ Artistas y comediantes
    ¬ A usureros y tratantes
    ¬ Todos cargados de oro
    ¬ Que robaban al instante
    ¬ Para aumentar su tesoro

    ***
    ¬ Porque si algo persige
    ¬ En su afán depredador
    ¬ Esta SECTA catequista
    ¬ No es la Gloria del Señor
    ¬ Que dicen les sirve de guía
    ¬ Ni el alma pecaminosa
    ¬ De ningún catolicista

    ***
    ¬ Su meta final es Poder
    ¬ Su Credo, falso, mundano
    ¬ Simil de su Confesión
    ¬ Que vende al mejor postor
    ¬ Aunque este sea un fulano
    ¬ Que puede besar con fervor
    ¬ Un Cristo, en una mano

    ***
    ¬ Y con la otra empuñar
    ¬ El puñal del agresor
    ¬ Que va a matar a su hermano
    ¬ Porque no acepta ese Dios
    ¬ Invento del ser humano
    ¬ Enemigo de la Ciencia
    ¬ Dicterio de progresía
    ¬ E injuria ...¡a la INTELIGENCIA!
    __________

    "johaness DÓPAREN" en la noche de la infamia infantil de los "Reyes Magos" Enero del 2009

    ----

    05/01/2009
    El Plural / POLÍTICA

    “Esta campaña hará que mucha gente se plantee si Dios existe y se darán cuenta de que sí”

    El PP y movimientos ultracatólicos se movilizan contra el bus ateo y acusan al ayuntamiento de Barcelona de promoverlo

    S.C.

    El Partido Popular de Barcelona ha arremetido contra la iniciativa de grupos laicistas de llevar a la ciudad la campaña atea “Probablemente Dios no existe. Deja de preocuparte y disfruta la vida”, del biólogo Richard Dawkins. El líder popular en la ciudad, Alberto Fernández Díaz, acusó al Gobierno municipal liderado por el socialista Jordi Hereu de promoverla e insinuó que se financia con fondos públicos. También profetizó el fracaso de la campaña porque los barceloneses “más que cuestionar a Dios, removerán las conciencias y reafirmarán su fe en él”. Fernández va más lejos que el Arzobispado de Barcelona -que se limitó a asegurar que la fe no es obstáculo para el disfrute para la vida- y se sitúa en la línea de colectivos ultracatólicos como el Grupo de Entidades Catalanas de la Familia (GEP), cuyo presidente, Daniel Arasa, aseguró que la campaña es “absurda” e inspirada en “el odio”.

    Noticias relacionadas :
    “Probablemente Dios no existe. Deja de preocuparte y disfruta la vida”, ahora en España

    El presidente del grupo municipal del PP en Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha asegurado que la campaña publicitaria atea que llegará a la ciudad el 12 de enero está “promovida” por los partidos que gobiernan en el Ayuntamiento y la Generalitat. En este sentido recordó iniciativas como la Ley de Culto o la propuesta de ICV de no acudir a la misa de la Mercé en la fiesta mayor como parte de los actos oficiales, según recoge ABC.

    Explicaciones sobre financiación
    A pesar de que los colectivos librepensadores y laicistas que promueven la iniciativa han explicado que la campaña se financia con donativos, el PP exigirá al Ayuntamiento y a la empresa municipal de transportes que aclaren si la campaña ha recibido algún tipo de ayuda pública para su financiación.

    “Movida por el odio”
    Fernández se ha expresado en términos similares a los del presidente de la asociación ultracatólica GEP, para quien la iniciativa conseguirá lo contrario de lo que pretenden sus promotores ya que “hará que mucha gente se plantee si dios existe y se darán cuenta de que sí”. En declaraciones a ABC, Arasa asegura que se trata de una campaña “absurda” y “movida por el odio, el odio a la religión”.

    La Razón ataca a Hereu por permitirlo
    En La Razón, diario próximo al PP que ha defendido recientes iniciativas católicas de este partido –como la placa de Santa Maravillas en el Congreso, que partió del diputado Jorge Fernández, hermano de Alberto- también arremeten contra el ayuntamiento de Barcelona. En una especie de sección editorial llamada El Submarino contraponen "el pragmatismo de Gallardón y la caduca modernidad de Hereu", aseguran que “los barceloneses están que trinan con su desconocido alcalde” por las luces navideñas mientras que “los madrileños pasean con orgullo” bajo las suyas “a pesar de que Gallardón no pone suficientes elementos religiosos”. El diario de Planeta, dirigido por un hombre muy próximo a Mariano Rajoy como Francisco Marhuenda, sentencia por último que Hereu “añade ahora nuevas dosis de trasnochada modernidad al permitir publicidad ateísta en autobuses de transporte público”.

    Comunicado de Martínez Sistach
    El arzobispado de Barcelona, en manos del cardenal Martínez Sistach, emitió un breve comunicado manifestando que “para los creyentes en Dios, la fe en la existencia de Dios no es motivo de preocupación, ni es tampoco un obstáculo para gozar honestamente de la vida, sino que es un sólido fundamento para vivir la vida con una actitud de solidaridad, de paz y un sentido de trascendencia”.

    Si no dejas de esculpir,tallarás obras en metal y piedra

    Johaness Dóparen | 06/01/2009, 06:38
  4. E-Cristians inicia els tràmits per posar una campanya publicitària als autobusos de Barcelona. L'entitat E-Cristians ha iniciat els tràmits amb els gestors de la publicitat de TMB per posar una campanya difusora en els autobusos de Barcelona on s'anunciarà la paraula de Déu

    L'entitat E-Cristians ha iniciat els tràmits amb els gestors de la publicitat de TMB per posar una campanya difusora en els autobusos de Barcelona on s'anunciarà la paraula de Déu.

    Segons aquesta organització cristiana, l'objectiu és situar el debat sobre Déu a l'espai públic i per això vol fer la seva aportació amb aquesta campanya en resposta a la que han finançat diverses organitzacions atees i que començaran a portar alguns autobusos de Barcelona la setmana vinent.

    E-Cristians també ha destacat que aquesta campanya es finançarà amb aportacions personals que es demanaran els associats d'aquesta organització catòlica, i per mitjà del web www.e-cristians.net, on s'informarà de com col·laborar.

    En funció dels recursos econòmics que aconsegueixin l'entitat estendrà la campanya publicitària a d'altres poblacions, a més d'utilitzar-la com un eix de treball regular al llarg de l'any. També es plantegen repetir-la amb diversos motius i ocasions, "a fi de portar la paraula i la reflexió sobre Déu a l'espai públic".

    ("Avui", 09-01-09)

    "Avui", 09-01-09 | 09/01/2009, 05:52
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS