Administrar

Cinema-Debat: «Indústria Farmacèutica: beneficis o salut?» (Avui)

estelnegre | 31 Octubre, 2008 05:16

Cinema-Debat: «Indústria Farmacèutica: beneficis o salut?» (Avui)

Desprès d'una pausa estiuenca, comença de nou el cicle de Cinema-Debat a Sa Recreativa. Amb aquesta temporada 2008-2009 ja és la quarta que organitzam conjuntament l'associació «Cinema Club 39 Escalons» i el periòdic Cultura Obrera.

Aquestes sessions, que se celebren cada darrer divendres de mes, consten del passi d'una pel·lícula o documental i posterior xerrada d'algun convidat versat amb el tema, amb la participació del públic assistent que pot participar del debat. Les idees, les opinions i els diferents punts de vista que s'intercanvien entre el públic són uns dels atractius d'aquestes tertúlies.

Cinema-Debat: «Indústria Farmacèutica: beneficis o salut?» (Avui)

Divendres 31 d'octubre

a les 21.30 hores a Sa Recreativa de Felanitx

Indústria Farmacèutica: beneficis o salut?

Projecció del documental

Sida en África

Després del documental s'obrirà un debat sobre el tema de les patents farmacèutiques i el seu impacte mundial, que comptarà amb la presència d'un llicenciat farmacèutic.

El tractament de la sida a Àfrica té un cost molt elevat i els malalts ja es compten per milions, en alguns països del continent africà l'esperança de vida ha caigut fins als 38 anys. El documental mostra que, en aquests llocs, on els tractaments retrovirals són tan cars com inassolibles, moltes ONG, mèdics i pacients han unit les seves forces per a llançar la campanya d'Accés Essencial als Medicaments. 

Enfront de les grans marques farmacèutiques es troben els medicaments genèrics, que es perfilen com una nova via de solució al tractament de la sida, ja que són més barats i accessibles als països subdesenvolupats. Entorn a aquesta malaltia, sense cura fins al moment, es pretén donar una solució o crear nous tractaments més eficaços a través de les costoses investigacions que desenvolupen les principals empreses farmacèutiques. Aquestes marques són les que justifiquen els alts preus dels seus nous productes a causa de l'elevat cost de les investigacions prèvies. El documental mostra com tant pacients com ONG mèdiques denuncien constantment  aquesta situació amb la finalitat d'arribar a negociacions de reducció del preu d'aquests medicaments. 

Mentrestant, persones com Lydia, ciutadana de Burundi, és retratada en el programa com un dels milions de persones infectades i com una de les persones afortunades que es beneficien del tractament retroviral en aquesta zona per a atenuar els efectes de la malaltia.

Sida en África (Ces brevets me rendent malades. Le SIDA en Afrique. França, 2003). Versió anglesa subtitulada a l'Espanyol. Realització: Rony Brauman, Gérard Lafont, Anne Christine Roth. Consell científic: B. Taverne, E. Delaporte. Producció: TV France. Coproducció: EUP - Etat d'Urgence production. Durada: 52 minuts.

Ho organitza:

Cultura Obrera

39 escalons

Escriu-nos

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS