Administrar

Per la Mallorca que ens mereixem

estelnegre | 22 Agost, 2008 10:05

Per la Mallorca que ens mereixem

El GOB llança a través de la seva plana web la campanya de firmes per a una modificació integral del Pla Territorial de Mallorca

Sota el lema «Per la Mallorca que ens mereixem», el GOB ha posat en marxa una campanya a través d'Internet per a que totes aquelles persones que considerin necessari una revisió en profunditat del Pla Territorial de Mallorca, amb l'objectiu d'establir les bases d'un nou model territorial per Mallorca.

La campanya consisteix amb l'habilitació d'un petit espai a la plana web del GOB [www.gobmallorca.com] amb informació sobre els arguments pels quals el GOB demana al Consell de Mallorca, una modificació en profunditat del Pla Territorial de Mallorca i la demanda dels objectius concrets que s'haurien d'implantar per establir un nou model territorial més sostenible per Mallorca. L'espai inclou una carta que amb un «clic» de ratolí s'enviarà al Presidència del Consell de Mallorca i a Conselleria d'Ubanisme i Ordenació del Territori de la mateixa institució.

Els motius de la campanya

El passat 11 de juliol de 2008, el Consell de Mallorca va acordar l'aprovació inicial de la modificació del PTM. Durant 2 mesos des de la seva publicació al BOIB (BOIB núm. 97) de 12-07-2008, la modificació del Pla restarà en període d'exposició pública.

L'acord de modificació del PTM aprovat pel Consell de Mallorca el passat 11 de juliol, va ser considerat com un frau per part del GOB. Ja vàrem manifestar en el seu moment la decepció per aquest acord en considerar que:

- Representa un incompliment flagrant de l'acord de governabilitat acordat entre les forces del pacte, en que s'especificava que es plantejaria la modificació del PTM amb l'objectiu de eliminar les Àrees de Reconversió Territorial.

- No elimina, ni suspèn les Àrees de Reconversió Territorial sinó que les manté, amb la promesa d'un reglament que no es té intenció de desenvolupar

- Dona continuïtat a un model territorial marcat per la corrupció i l'especulació, i amb el que havien manifestat la intenció de rompre en aquesta legislatura. A més avalen així unes polítiques territorials per les quals hi ha alts càrrecs del PP i UM imputats davant fiscalia.

No podem oblidar que aquest model territorial va dur al carrer a 50.000 persones al març de 2007. El resultat d'aquesta reivindicació es va traduir en una sèrie de propostes concretes, entre les quals destacam:

- Reforma del Pla Territorial de Mallorca, a fi de frenar les possibilitats de noves urbanitzacions i especialment les Àrees de Reconversió Territorial (aprovat amb els vots de PP i UM)

- Reforma del Pla de Carreteres a fi d’impedir la construcció de noves autopistes (aprovat amb els vots de PP i UM)

- Evitar la construcció de grans equipaments dins sòl rústic: complexos hospitalaris, parc temàtic grans centres comercials...)

Què demanam

Consideram que una modificació del PTM de la mà de partits progressistes, hauria de rompre amb el model territorial anterior i per tant, revisar:

- Creixements: reduir els sostres de creixement

- Carreteres: eliminar l'autovia Inca-Manacor i el 2on cinturó

- Sòl rústic: revisar paràmetres d'edificació al sòl rústic

- Camps de golf, polígons industrials: eliminar la possibilitat de construcció de més camps de golf i regular l'aparició de polígons industrials

- ART: eliminar les ART

Per una nova política territorial

L'acord de governabilitat era una eina extraordinària per a establir les bases per a una nova política territorial per a Mallorca. Però, amb l'acord pres respecte la modificació del PTM, es posa de manifest que l’aplicació està sent molt diferent a la lletra escrita.

Per tot això, li demanam que executin amb valentia els acords assumits a l'acord de governabilitat del Consell de Mallorca i que es replantegi la modificació en profunditat del Pla Territorial de Mallorca per eliminar definitivament  les Àrees de Reconversió Territorial i establir les bases d 'un model territorial més sostenible.

 Escriu-nos

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS