Administrar

La targeta de transport intermodal

estelnegre | 12 Juliol, 2008 05:28

La targeta de transport intermodal

Estació Intermodal

Des de fa més d’un any, les persones que habitualment viatgem amb el tren, podem utilitzar la nova targeta de transport anomenada intermodal. En aquest temps s’han posat de manifest una sèrie de deficiències i problemes que han provocat moltes incomoditats, discussions, mals entesos i fins i tot s’ha discriminat els pensionistes, joves i famílies nombroses, que si volen beneficiar-se dels descomptes corresponents, no l’han de carregar.  La conseqüència ha estat el rebuig al nou sistema de la Targeta Intermodal. El Consorci de Transport de Mallorca (CTM) com a resposta al rebuig, la va imposar a partir del passat 26 de gener, suprimint tots els altres models d’abonament (més pràctics, més senzills i en alguns casos més econòmics).

Actualment a Mallorca, tenim dues targetes de transport públic, la Targeta Ciutadana de l’Ajuntament de Palma, amb molta acceptació per part dels usuaris de la EMT que tenen dret a usar-la i la Targeta Intermodal del CTM que fins ara no ha generat gaire satisfacció.

Els dos models de targetes son incompatibles i no possibiliten la integració de la EMT en el CTM i per tant no es pot viatjar en tren i bus de la EMT de Palma, pagant únicament el primer viatge. Des de l’Associació d’Usuàries i Usuaris del Tren ho tenim clar, el model de la Targeta Ciutadana de l’ajuntament de Palma, és amb molta diferència, el millor sistema i per tant sol·licitem que pugui adquirir-la tothom i s’adopti com a model únic de pagament en el transport públic de Mallorca.

***

Comparació:

Targeta ciutadana

1.- Es molt senzilla, molt bona d’entendre, molt pràctica, molt útil i molt econòmica.

2.- Es exclusiva per a residents de Palma i residents d’alguns pobles amb qui els seus ajuntaments han signat convenis de col·laboració amb l’ajuntament de Palma.

3.- Està pensada per a la satisfacció i la comoditat dels usuaris de la EMT que tenen dret a obtenir-la.

4.- Permet canviar de destí i combinar diferents itineraris.

5.- Té tarifa única que permet fer transbordaments canviant de línia de bus en un termini de 90 minuts per 46 cèntims.

6.- El saldo carregat a la targeta no caduca i es manté fins que s’esgoten els viatges pagats.

***

Targeta intermodal

1.- Es molt complicada, mala d’entendre, poc pràctica i resulta més cara.

2.- Pot adquirir-la qualsevol persona identificada.

3.- Està pensada per a controlar els viatgers, evitar el frau, millorar la gestió de les empreses de transport públic i assegurar la recaptació econòmica.

4.- És rígida i sols permet adquirir un itinerari i una distància prefixada, concretada amb els anomenats bots.

5.- El trajecte més curt i més econòmic, T-40 amb 0 bots val 48 cèntims i un trajecte semblant als 90 minuts de la EMT, T-40 amb 4 bots, val 1,50 euros.

6.- El saldo carregat caduca, 20 viatges als 120 dies i 40 viatges (més econòmic) als 45 dies.

***

Per tot això l’Associació d’Usuàries i Usuaris del Tren sol·licitem al Consorci de Transport de Mallorca i al Govern Balear un esforç a l’hora d’integrar tot el transport públic de Mallorca en un sol sistema de targeta i tarifes. Que es faci, amb criteris socials i mediambientals, tenint en compte la imperiosa necessitat de traspassar usuaris del cotxe privat al transport públic i que s’adopti un sistema compatible amb la Targeta Ciutadana de l’Ajuntament de Palma, per ser actualment el sistema més eficient, el més acceptat i també el més utilitzat.

Guillem Ramis

Portaveu de l'Associació d'Usuaris del Tren

626 374 551

Escriu-nos

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS