Administrar

«La suerte dormida». Segona pel·lícula d'«En precari» Cicle de cinema sobre la precarietat laboral (15-05-08)

estelnegre | 14 Maig, 2008 18:16

«La suerte dormida». Segona pel·lícula d'«En precari»: Cicle de cinema sobre la precarietat laboral (15-05-08)

Demà dijous 15 de maig continua el cicle de cinema sobre la precarietat laboral que durant les últimes setmanes ha estat anunciant el sindicat.

La suerte dormida

La suerte dormida (2003)

d'Ángeles González-Sinde

La coneguda guionista Ángeles González-Sinde debuta en la direcció amb aquest drama personal que és alhora una denúncia de les lamentables condicions laboral que perduren al nostre país. Ambdues peripècies, drama i denúncia, corren parelles i conflueixen en Amparo (Adriana Ozores), una advocada que viu amb el trauma de la mort del seu marit i el seu fill en un accident de tràfic. Aquesta pèrdua i sobretot el sentit de la culpabilitat han fet que es tanqués en si mateixa renunciant als records i portant una vida plena d'amargura. Però tot açò se sabrà ben avançada la pel·lícula, que comença amb l'anunci de la tràgica mort a la mina del fill de l'encarregat del picador que freqüenta Amparo. Aquesta tragèdia remou el seu passat, la qual cosa explica la intensa implicació en la investigació de l'ara succeït, cercant desenterrar les causes i descobrir els vertaders responsables del fatal accident. Un món ple de corrupció, prevaricació i manca d'ètica que parlen d'una societat que amaga el cap sota l'ala i que es desentén de les persones. Rera aquesta investigació, en la qual Amparo serà ajudada per un jove advocat de qui s'enamorarà, existeix una altra mort, aquesta interior: la de la mateixa advocada. Buscant la veritat del cas, trobarà la veritat de la seva pròpia existència, la que porta tres anys amagant-se i que li suposa una insuportable càrrega de culpabilitat que no li permet viure. Així doncs, dues històries, una personal i l'altra social, ben entrellaçades per un guió que ens deixa veure de manera dosificada el drama de la seva protagonista alhora que desvetlla tot un món de servituds i precarietats laborals. Per aquesta història basada en un fet real, Sinde ha comptat amb la col·laboració en el guió de Belén Gopegui, una de les més interessants i innovadores escriptores del panorama nacional. En l'apartat interpretatiu destaquen Adriana Ozores en una extraordinària recreació del paper d'una dona aixafada pel pes del dolor que mira de refer la seva vida, i José Soriano, magistral en la rèplica com a pare d'una filla enfonsada.

Us hi esperem!

Més informació del cicle

SOV CNT Palma

Palau Reial, 9, 2n (Ciutat)

971 726 461

Escriu-nos

Comentaris

  1. Re: «La suerte dormida». Segona pel·lícula d'«En precari» Cicle de cinema sobre la precarietat laboral (15-05-08)

    1.la pel.licula comença amb la visión de' una mina a l'aire lliure .quina maquinaría s'sobserva i quins treballs s'hi fan?
    2. quina es la causa de la mort de Paco? Es podría haver esvitat?
    3.quina visio té l'empresa del treballador?
    4. Segons l'amic de Paco, quines eren les condiciones de treball a la mina? A quins riscos estaven exposats els treballadors?
    5. Ha actuat correctament la inspección de mines? Quina es la causa de l'accident que recull l'informe?

    Fatima zahrae | 22/10/2018, 12:47
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS