Administrar

Comunicat de l'Associació d’Usuaris del Tren

estelnegre | 03 Maig, 2008 10:21

Comunicat de l'Associació d’Usuaris del Tren

Estació Intermodal

La Junta Directiva de l’Associació d’Usuaris del Tren,  front a les reivindicacions dels batles d’Inca i Manacor de soterrar el tren en aquests municipis, volem manifestar el nostre total desacord amb aquests projectes que no responen a les prioritats de millora del transport ferroviari a Mallorca.

 Si hi ha unes característiques que poden definir el nostre Transport Públic a les Illes, aquestes son:  deficient, insuficient, escàs i precari.

Més de quaranta anys d’inversió pública en infrastructures per a que utilitzem el cotxe,  afegit al nul interès de l’administració per a que disposem de un  transport públic eficient, ens han convertit en la Comunitat Autònoma que més abusa del cotxe particular.

Soterrar el tren a Inca o Manacor, no respon a cap necessitat del transport públic,  respon a una idea equivocada del que es un transport ferroviari eficient i també a una possible especulació urbanística.  Les veritables necessitats del transport ferroviari son: el desdoblament de la via entre Inca i l’Enllaç, l’electrificació de totes les línies i fer arribar el tren fins Artà, l’Aeroport i Alcudia.

Com a usuaris del tren no podem admetre,  que els escassos recursos econòmics que s’han d’invertir per a millorar i ampliar el nostre sistema ferroviari, puguin tornar a ser utilitzats en tant mal criteri com en la legislatura passada.   Grans inversions en obres faraòniques que no responen a les necessitats reals que tenim, que no augmenten significativament la capacitat de transport, la eficiència o la qualitat del servei i son en definitiva una bona excusa per a fer bons negocis especulant amb els doblers de tots.

Soterrar el tren, implica desviar importants recursos econòmics per fer unes grans obres que no beneficien als usuaris ni al transport públic i a més suposa invertir en un model de tren menys útil que un tren en superfície, lleuger i de baix impacte.

No es tracte tant de invertir molt si no de invertir en allò que realment necessitem, en la direcció de transvasar i guanyar el màxim possible d’usuaris del cotxe particular per a el transport ferroviari.

A Mallorca hi ha una manca evident de difusió pública dels nous models de trens elèctrics: el TrenTram (tramvies lleugers, silenciosos,  nets,  accessibles,) amb moltes prestacions tècniques i de seguretat que s’estan implantant per tot Europa i a molts d’indrets de l’estat espanyol. Pensem que és urgent i necessari, que la Conselleria de Mobilitat, realitzi una bona tasca de informació i sensibilització destinada a aquella part de la població d’aquests municipis (Inca i Manacor) que estan molt influenciats per uns representants polítics que demostren que els hi importa molt poc el transport ferroviari.

Per acabar,  volem manifestar la nostra satisfacció davant l’anunci fet pel President del Govern de les Illes Balears, de prioritzar les inversions ferroviàries en l’electrificació de la línia Palma-Inca. És un primer pas indispensable per incrementar freqüències, reduir temps en els trajectes i guanyar en comoditat per a tothom que viatgi amb tren.

30 d’abril de 2008

Guillem Ramis i Canyelles

Portaveu de l’Associació d’Usuaris del Tren

626 374 551

Escriu-nos

Comentaris

  1. la foto

    esa foto es mia asi que ya sabeis.

    alberto | 25/08/2008, 22:19
  2. La foto

    No sabem de qui és la foto. La vàrem trobar per internet. Si és teva, idò ets un bon fotògraf. Gràcies.
    Salut!

    Ateneu Llibertari Estel Negre | 26/08/2008, 05:14
  3. Re: Comunicat de l'Associació d’Usuaris del Tren

    Ido gracies jejejeje pero no soc un bon fotograf.
    Io sols vaig retractar aquell tren cuant varen inagurar l'estacio intermodal.
    Un Salut....

    alberto | 02/09/2008, 21:51
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS