Administrar

«Camp de golf de Son Bosc», per Guillem Ramis

estelnegre | 18 Abril, 2008 09:07

«Camp de golf de Son Bosc», per Guillem Ramis

Golfos no!

La zona de Son Bosc, Muro, pels seus importants valors naturals, l’any 2003 fou incorporada al Parc Natural de s’Albufera de Mallorca. Però després Jaume Matas (PP) aconseguí el Govern de la Comunitat Autònoma i va anul·lar la protecció de Son Bosc fent retrocedir l’expedient, que a hores d’ara encara segueix paralitzat.

Aquesta zona és vital per a la conservació de determinades espècies d’ocells i especialment per a la orquídia de prat que a Europa només es troba a la zona de s’Albufera de Mallorca. La població total d’orquídies de prat es de uns 1300 exemplars, dels quals uns 400 es troben dins del Parc Natural i els altres 900 es troben a la zona de Son Bosc, és a dir fora de protecció.

Mentrestant, un grup promotor tramita un projecte per a construir un camp de golf en aquesta zona, la realització del projecte suposarà la destrucció de dues terceres parts de la població europea d’aquesta espècie amenaçada.

El nou Govern constituït després de les passades eleccions, presidit per Francesc Antich (PSOE) i el Conseller de Medi Ambient, Miquel Àngel Grimalt (UM), no han mostrat fins ara cap interès per a des- bloquejar la tramitació de la protecció de la zona de Son Bosc, incorporant-la definitivament al Parc Natural de S’Albufera de Mallorca.

Davant això, Esquerra Unida - Els Verds, presentàrem una moció al plenari municipal per a què l’Ajuntament de Santa Maria del Camí demani l’anul·lació de la llicència d’obres del camp de golf i la inclusió de la zona de Son Bosc al parc natural de S’Albufera.

La nostra sorpresa fou que, malgrat tots els altres grups municipals diuen estar preocupats pel medi ambient, (PP, PSOE, UM i GPSM), a l’hora de fer un simple gest institucional, realitzant una simple petició, preferiren votar contra la nostra moció, argumentant qüestions burocràtiques d’assignació de competències.

Realment decebedor per a tota la gent que estimem Mallorca, que amb la complicitat de quasi totes les institucions veiem com esbocinen la Illa i ens roben el futur de les generacions futures.

Guillem Ramis

Escriu-nos

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS