Administrar

Més sobre Sant Canut 2008

estelnegre | 30 Gener, 2008 09:32

Més sobre Sant Canut 2008

Cort ahir

Los asistentes a la Revetla alternativa se manifiestan en Cort contra la actuación policial y Josefa Peláez se reúne con ellos

Un largo centenar de personas se reunieron a las siete de la tarde de ayer a las puertas del ayuntamiento de Palma para manifestar su "indignación" por la "gratuita y desproporcionada" carga policial que, a su entender, sufrieron quienes se encontraban alrededor de las cuatro de la madrugada del sábado 19 al domingo 20 celebrando la Revetla alternativa en Sa Feixina.

Una pancarta que rezaba A tú també t´han tupat? Festes sense bufetades, exigim una resposta presidía la concentración, con la que se logró que la directora general de Seguridad Ciudadana, Josefa Peláez, se reuniera al término del acto con varios representantes para debatir sobre el asunto.

Durante el acto se leyeron dos manifiestos en los que se exigían responsabilidades. "Un chico fue a hablar con un agente que le atacó y le partió la ceja. Le pedimos que se identificara y, como se negó, hicimos una sentada pacífica. Luego nos pidieron que nos fuéramos y nos atacaron con cascos, porras y gases lacrimógenos" explica Daniel Martínez, quien asegura que fueron perseguidos "hasta Jaume III". Reconoce que hubo unos cuarenta minutos de diálogo con las fuerzas del orden, pero también que éstas decidieron pasar a la acción sin motivo aparente

Y ahí es donde empiezan las divergencias con la versión de Cort. Sostiene Peláez que la policía respondió a la llamada de los empleados de EMAYA, y que sólo atacó tras recibir provocaciones y lanzamientos de objetos. "Hay grabaciones que lo demuestran", asegura la directora general, quien, no obstante, reconoce que "ha fallado algo" y que "se debe mejorar" de cara al año que viene.

M. Cuart (Palma)

(Diario de Mallorca, 30-01-08)

***

Los conciertos de San Canuto se mantendrán

"El servicio de mantenimiento dice que fue amenazado con cuchillos por algunas de las personas que acudieron al último San Canuto cuando iban a proceder a limpiar sa Faixina. De ahí que se llamara a la policía, que estuvo treinta minutos diciendo que se evacuara la plaza. Hay versiones que niegan la intimidación al personal de Emaya y dicen que la policía cargó de inmediato. La gente que se sienta perjudicada, que haga la correspondiente denuncia. La voluntad es mantener esta Revetla alternativa, a pesar de los incidentes".

Declaracions de Grosske a Diario de Mallorca

***

Unes cent persones protesten contra l'atac «violent» de la Policia a la Feixina

Exigiren raons pels cops rebuts i el cap dels agents justificà que les càrregues realitzades foren «curtes»

Un centenar de persones es concentraren ahir davant la plaça de Cort per protestar contra els «atacs violents» de la policia local a tot el grup de gent que celebrava la festa alternativa de Sant Sebastià a la plaça de la Feixina. Segons la versió dels afectats, una cinquantena d'agents desallotjaren aquest espai públic utilitzant càrregues de gasos lacrimògens, a la vegada que copejaren amb porres els assistents a la revetla per fer-los fora i possibilitar que la brigada d'Emaya fes la plaça neta.

Una gran pancarta sota el lema «Festes sense bufetades, exigim una resposta» encapçalava la comitiva i un grup de «tamborers de la pau» donava ritme a la protesta. A l'acte hi assistiren els afectats pels antidisturbis que, segons la seva versió «en un moment donat un membre de la Policia Local perdé els nervis i pegà un cop amb el seu casc a un al·lot que parlava amb ell, fent-li un trau a la cella», manifestà un dels portaveus d'aquesta concentració, Xavier Moyà. Durant la concentració es llegí un manifest en què tots els presents denunciaren el desplegament policial «desproporcionat» a Sant Canut, rebutjaren «l'abús de poder» de les forces policials i la seva «brutalitat» i exigiren el dret com a ciutadans de «poder viure unes festes autogestionades i lliures als espais públics. «Prou de repressions, volem explicacions», expressaren tots els assistents.

Les seves demandes foren ateses durant l'acte, en el moment que la directora general de seguretat ciutadana, Pepa Peláez es dirigí als assistents de la protesta per conciliar postures, totalment contràries entre si. De fet, el cap de la Policia, Nicolás Herreros justificà pel matí aquesta intervenció policial dient que els agents estigueren durant una hora conversant amb els joves perquè abandonassin la plaça ja que «la música ja havia acabat». Segons la seva versió, els joves respongueren amb insults i llançaren botelles. Llavors «es realitzaren dues petites càrregues, curtes, efectuades per uns 44 policies», indicà Herreros. Però el cas és que Daniel Martínez, un altre afectat, senyalà que hi ha, almanco, una vintena d'informes mèdics i una denúncia formal interposada.

Laura Morral (Palma)

(Diari de Balears, 30-01-08)

***

A tu també t'han tupat?

Festes sense bufetades, exigim respostes

Després dels fets que van tenir lloc el passat dissabte 19 de gener, sembla que les persones de Ciutat no tinguem dret a gaudir de les festes municipals més enllà de la planificació administrativa. Un dispositiu mixt de policies locals i nacionals va carregar amb gran contundència contra les assistents a la Revetlla alternativa de Sant Canut a la plaça de Sa Feixina, tot justificant-se en la feina dels encarregats de la neteja. Degut a l'actuació, totalment desproporcionada, diverses persones resultaren ferides a causa dels cops de porra, de cascs i de l'ús de gasos lacrimògens.

Això és el que nosaltres com a ciutadans vàrem patir i testimoniem:

Deu minuts després de l'acabament de les actuacions (tocades les 4), un dispositiu policial ordenà el desallotjament immediat de l'espai públic per a la seva neteja, sense la presència dels equips d'EMAYA. En aquell moment l'organització estava desmuntant l'escenari i les persones assistents ens trobàvem tranquil·les, gaudint dels foguerons, les últimes copes i acomiadant-nos. En un moment donat, un membre del cos de la polida local va perdre els nervis i va pegar un cop amb el seu casc a un al·lot que parlava amb ell, fent-li un trau a la cella. El policia no va voler identificar-se, ni cap dels seus companys va voler telefonar una ambulància tot i que aquell al·lot estava estès a terra i sagnava de valent. Llavors, un petit grup de persones van dur a terme una asseguda pacífica intentant un canvi d'actitud per part dels agents. No ho aconseguiren i foren duts fora de la plaça. Després la policia començà a empènyer a la resta de persones presents amb els escuts i tot I'equipament antidisturbis, i poc temps després s'inicià la càrrega. Un segon cordó dificultava la sortida de la plaça, colpejant i cegant amb l'esprai de pebre a molts dels que tractaven de fugir. Fins i tot fora de la plaça encara la ciutadania va ser colpejada, ruixada amb gas de pebre i perseguida fins a Via Argentina i Passeig Mallorca amunt, on el cordó va començar a retrocedir.

Per tot això,

· Denunciem el desplegament policial totalment desproporcionat que tingué lloc a les festes de Sant Canut

· Rebutgem l'abús de poder de les forces policials, així com també la brutalitat i la seva violència gratuïta

· Volem exercir el dret com a ciutadans de poder viure unes festes autogestionades, lliures, als espai públics i en pau

· Exigim que la polida i els responsables polítics assumeixin les responsabilitats pertinents i que es prenguin les mesures adients perquè no es tornin a produir fets d'aquesta mena

· Exigim a les autoritats responsables una explicació pública a tota la ciutadania per tots els successos de Sant Canut 2008

Prou de repressions, volem explicacions

VISCA SANT CANUT LLIURE!

Text del full que es va repartir ahir durant la concentració a Cort

***

El GOB es solidaritza amb les persones agredides per la policia a les festes de Sant Sebastià

El GOB vol donar suport a les persones que varen ser agredides per la unitat policial antidisturbis de Palma a la Festa de Sant Canut 2008, amb una càrrega desmesurada i absolutament fora de lloc.

Aquests fets posen en relleu el deteriorament democràtic que està patint la societat mallorquina, i davant el qual el GOB vol mostrar la seva indignació i rebuig. L’abús de poder representa una de les accions més contundents cap a la injustícia social i una passa enrere per a la integració social participativa a la vida de la ciutat.

Per tot això, demanam responsabilitats a les autoritats polítiques sobre les agressions patides, i un canvi d’actituds que vagin realment cap a una democràcia sana, participativa i justa.

GOB

***

La realitat al Parc de sa Feixina

Ja n'hi ha prou home! Estic farta de llegir cartes denunciant el suposat abús d'autoritat de la policia de Palma i ni Déu explica la veritat. És indignant que al públic se li ompli la boca de defensar allò que no sap. Tothom explica que la policia i els antidisturbis hi va anar... però ningú per què.

Doncs ja ho faré jo. Quan va arribar l'hora de netejar el parc com cada dia, els operaris d'Emaya hi vàren anar i varen demanar a la gent congregada que marxés del parc doncs l'havien de fer net. La resposta dels neo-hippies a qui tant defensen alguns defensors de causes perdudes va ser amenaçar amb ganivets als operaris d'Emaya!

Això va ser el detonant. I tothom l'oblida? Aleshores Emaya va cridar la policia. La policia hi va anar, i van ser rebuts per llançament de botelles de "litrona" plenes d'arena (que fa més mal per que pesen més).

I què havia de fer la policia? Donar les gràcies a gent que en aquell moment coment un delicte? Donar-los l'enhorabona amb tota exquisitesa? Au va! Deixem-nos de demagògia i diguem les coses pel seu nom. Una bona pila de drogats i gats vàren amenaçar operaris d'Emaya que fan feina. I la policia que també fa feina va anar a posar ordre.

A tots aquests que defensen els infractors els diré: que mai sigui a vosaltres a qui amenacin aquests a qui ara defenseu. I una altra i darrera cosa... si tant els estimeu, emporteu-vos-els a casa i pagueu-los la "litrona" i els teniu allí dins i que us amenacin a vosaltres. Això si, després, quan tingueu problemes, no crideu la policia. Us ho arregleu vosaltres solets. Que sembla que en sabeu molt.

Cristina Tenas Rosell (Palma)

(Diario de Mallorca, 29-01-08)
 

Escriu-nos

Comentaris

  1. que verdad es...

    Cristina Tenas Rosell, quiero conocerte y invitarte a merendar por contar una realidad.
    La pena es el Grosske que encima anima, seguro que antes era uno de estos cerdos, ¿por qué no les invita a realizar la fiesta en su GALLINERO CHALET que tiene ilegal en sencelles??????
    Ha molestar a vuestros padres, así aprenderan a educar a les seves porcelles

    no fumo maria | 31/01/2008, 17:28
  2. No fumo maria...

    No espero que me invites a nada. Solamente reivindico un poco de realidad. Ya está bien de demagogia, narices! En nombre del "buen rollito" los supuestamente "pacifistas" montan unos pollos de escandalo y son los más agresivos. Y es que los estupefacientes son muy malos... y dejan muuuuuuuuuchas secuelas.

    Au idò... por cierto que el atestado de la policia debe de ser bastante clarificador. (digo yo)

    Cristina | 01/02/2008, 15:37
  3. y digo yo

    ¿que haria este joven , que le diria al agente para acabar así?
    porque asi sin mas... no suceden estas cosas.

    pd: todas las historias tienen dos versiones, y aqui solo se cuenta la del ateneo este y encima a su manera (normal).

    y digo yo | 02/02/2008, 08:39
  4. Per a "y digo yo"

    L'Ateneu Llibertari Estel Negre no ha dit ni piu en tot aquest debat. L'únic que ha fet ha estat publicar notícies que han sortit als diaris i col·laboracions (articles, fotos i vídeos) de gent que ens els ha enviat.
    Esteim d'acord amb que només s'ha donat una versió, la de la gent que va rebre, per que les altres col·laboracions no són versions, sinó insults i desqualificacions. Tal vegada sigui perquè no n'hi ha cap altra versió...
    Salut!

    Ateneu Llibertari Estel Negre | 02/02/2008, 08:52
  5. NO ENVIAR NADA MAS

    NO ENVIAR NADA MAS, NO LES DEMOS CANCHA.
    QUE QUEDE PARA ELLOS.

    DM | 05/02/2008, 09:00
  6. Re: Més sobre Sant Canut 2008

    "Srs" de l'Ateneu:

    Us poso entre cometes per que us acabeu de retratar.

    Jo he exposat una altra versió i en cap moment he insultat ni desqualificat. Justament és el que els suposats "agraviats" a qui defeneu han fet des del primer moment. Ja a Sa Feixina, i posteriorment. És ben clar que d'on no ni ha no en pot rajar.

    No mereixeu la llibertat que teniu doncs no en feu un bon us. Malauradament només coneixeu els vostres drets però no les obligacions.

    VERGONYA CABALLERS!!!!

    Cristina | 07/02/2008, 16:04
  7. Aclareixo...

    Que si llegiu la meva carta no hi ha cap insult ni desqualificació. Anomenar GATS i DROGATS en aquest cas és un ADJECTIU QUALIFICATIU que descriu fidelment l'estat dels "pobrissons noiets desamparats" de Sa Feixina.
    Ells mateixos ho han reconegut que hi anaven. Em limito a esmentar el que ells mateixos declaren. Per tant no es pot interpretar com a insult. (ho aclareixo, donat l'alt nivell de analfabetisme tècnic que hi ha per aqui)

    (ja ho podeu cercar al diccionari)

    Cristina | 07/02/2008, 16:08
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS