Administrar

«Francisco Carrasquer: testimoni i vigència» (Tàrrega, 19-11-07 / 01-12-07)

estelnegre | 27 Novembre, 2007 16:23

«Francisco Carrasquer: testimoni i vigència» (Tàrrega, 19-11-07 / 01-12-07)

Homenatge Carrasquer

Francisco Carrasquer: testimoni i vigència

Tàrrega (Urgell, Lleida)

del 29 de novembre a l'1 de desembre de 2007

Nascut a Albalate de Cinca (Osca) l'any 1915, Francisco Carrasquer compta amb 92 anys d'edat i resideix actualment a Tàrrega. El lligam amb la ciutat s'estableix a partir del seu matrimoni amb Maria Antònia Vidal, filla de la capital de l'Urgell. Recentment ha estat distingit amb el «Premio de las Letras Aragonesas» que concedeix el govern autonòmic d'Aragó. Durant la Guerra Civil, Carrasquer fou un milicià llibertari que lluità en la mítica Columna Durruti. Empresonat pel franquisme, fugí a França l'any 1948, es llicencià en Psicologia i es doctorà en Llengua i Literatura Hispàniques. Durant la seva vida ha exercit de professor universitari, traductor (ha publicat més d'un centenar de llibres), i escriptor, conreant els gèneres de la novel·la, l'assaig i la poesia. Les Jornades Llibertàries han rebut l'adhesió per escrit de l'escriptor Juan Goytisolo.

Un nodrit grup d'historiadors i intel·lectuals targarins han constituït la «Comissió Cívica Francisco Carrasquer» amb l'objectiu de retre un homenatge a aquesta destacada figura del moviment anarquista del nostre país. Amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tàrrega.

Programa en pdf

Francisco Carrasquer

Escriu-nos

Comentaris

  1. L'anarquista Francisco Carranquer, eix de les Jornades Llibertàries a Tàrrega. L'obra literària d'un anarquista de 92 anys resident a Tàrrega, Francisco Carrasquer, és l'eix central de les primeres Jornades Llibertàries, que se celebren des d'avui dijous i fins dissabte a Tàrrega

    L'obra literària d'un anarquista de 92 anys resident a Tàrrega, Francisco Carrasquer, és l'eix central de les primeres Jornades Llibertàries, que se celebren des d'avui dijous i fins dissabte a Tàrrega. Un grup d’historiadors, pedagogs i intel·lectuals targarins han constituït la Comissió Cívica Francisco Carrasquer amb l’objectiu de retre un homenatge a aquesta figura del moviment anarquista.

    Les jornades contaran amb la presència del cantautor i diputat aragonès al Congrés, José A. Labordeta. Entre les persones que intervindran a les jornades cal destacar demà divendres el catedràtic Agustín García Calvo. Els actes comencen aquesta nit amb la projecció del documental 'Miles de Viviendas', sobre el moviment okupa a la Barceloneta. La projecció es farà a les 9 del vespre, al Gat del Rosal.

    Maite Monné

    ("Avui", 30-11-07)

    ("Avui", 30-11-07) | 30/11/2007, 09:32
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS