Administrar

Per aturar Son Espases i la destrucció del territori: unió, mobilització i desobediència

estelnegre | 22 Novembre, 2007 08:59

Per aturar Son Espases i la destrucció del territori: unió, mobilització i desobediència

Vine!

Els col·lectius i organitzacions sotasignants, tot i no sentir-nos identificats amb el manifest que crida a la mobilització del 24 de novembre contra la construcció del nou hospital a Son Espases, volem mostrar el nostre total suport a aquesta protesta. Estam totalment d’acord amb el seu objectiu i consideram la unitat com a element necessari per a assolir-lo.

Dit això, volem fer públiques unes valoracions respecte a la realitat d’aquesta lluita dels moviments socials:

La decisió de construir un nou hospital als voltants de La Real té una relació més que directa amb el pagament de les fortes indemnitzacions que significaria  la suspensió de les obres. Però això no ens fa oblidar que estam davant d’un projecte fill de la corrupció política i urbanística i que un Govern de centre-esquerra no és capaç d’aturar-lo. Les lleis del sistema democràtic estan en contra de l’aturada i en contra dels interessos populars. Davant d’això, la classe política d’esquerres, acomplexada com està, ni tan sols s’atreveix a plantejar-se denunciar aquestes lleis. Per suposat, la idea de canviar-les queda ben lluny de la seva ment. I parlem d’unes lleis que protegeixen a qui especula i a qui fa doblers amb la corrupció. Unes lleis al servei de l’interès privat.

Fent comparances, ens preguntem, per què no se li demanen indemnitzacions per les seves negligències a l’empresa que va construir el submarí conegut com a Metro de Palma. Ningú va a reclamar els doblers? De nou tenim l’interès privat traient profit d’allò públic gràcies a un sistema corrupte i una classe política còmplice.

Però tornant al tema de Son Espases, hem de dir que entenem que els representants de l’esquerra al Govern, al Consell o a Cort no hagin dimitit. Ells i elles són membres de partits polítics nascuts amb la màxima de gestionar el poder. Com el van a deixar ara que el tenen? Per a què valen els seus vots a l’oposició? Ells i elles ens demostren que per a res, sinó ja haguessin marxat dignament. Tanmateix, n’hi ha un altre motiu pel que entenem que no marxin. Les seves poltrones són font de finançament personal i per als seus partits.

Trobem que no és hora de perdre el temps exigint rectificacions a Antich. Més bé és hora de posar-nos davant d’ell i del seu Govern. Sabem que ens diran que fem el joc al PP, quan són elles i ells els qui practiquen el continuisme de les seves polítiques de dretes a Son Espases, Ses Fontanelles o ara amb el 2n Cinturó.

Som conscients que els moviments socials no passen pel seu millor moment però tenim clar que l’única manera d’aturar aquests projectes és la mobilització, la informació i la desobediència. A Mallorca en sabem d’això i en tenim un primer exemple a la Dragonera i un darrer a  l’aturada de l’autovia Inca-Manacor.

Així mateix, la desil·lusió que ha provocat en molta gent aquest Govern de “progrés” hauria de servir per reflexionar sobre la recerca d’altres vies de participació realment democràtiques. La situació ens ensenya que és tota una necessitat.

Cultura Obrera

Ateneu Llibertari Ses Coves

Ateneu Llibertari Estel Negre

SOV de Palma de CNT-AIT

Mallorca, novembre de 2007
Escriu-nos

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS