Administrar

Casserolada contra el camp de golf de Son Bosc (04-11-07)

estelnegre | 31 Octubre, 2007 15:16

Casserolada contra el camp de golf de Son Bosc (04-11-07)

El col·lectiu Antigolfos de Muro ha convocat una casserolada per al proper diumenge 4 d'octubre a les 11.30 hores davant l'Ajuntament d'aquest municipi per exigir l'aturada del camp de golf de Son Bosc i demanar la seva conversió en Parc Natural.

Son Bosc, parc natural! 

Campanya internacional de missatges per internet a favor de la protecció de Son Bosc

Si el Govern permet, amb la seva manca de reacció, que el projecte de camp de golf tiri endavant, la seva irresponsabilitat serà majúscula

Son Bosc és la més important localitat europea per l’orquídia de prat, pel que si és destruïda el ridícul del Govern serà, igualment, internacional

***

El GOB ha habilitat un espai a internet, a l’adreça http://www.gobmallorca.com/sonbosc, des del qual amb un simple “clic” s’envia un missatge a Francesc Antich, president del Govern, i a Miquel Àngel Grimalt, Conseller de Medi Ambient, reclamant la protecció de Son Bosc. Per ara la plana està disponible en català i castellà, però en breu es podrà consultar també en anglès i alemany.

Amb aquesta iniciativa el GOB pretén difondre la campanya internacionalment, ja que el tema bé s’ho mereix. Són molts els botànics estrangers que acudeixen a Mallorca a veure l’orquídia de prat, ja que Son Bosc és la més important localitat europea per a l’espècie.

L’orquídia de prat (Orchis robusta) és una espècie amenaçada. Al Catàleg Balear d’Espècies Amenaçades (Decret 75/2005) té la condició d’espècie vulnerable, fet que compromet a la Conselleria de Medi Ambient a executar un pla de conservació de l’espècie (que fins ara no s’ha redactat).

A Europa només es troba a la zona de s’Albufera de Mallorca. La població total està avaluada en uns 1300 peus, dels quals uns 400 es troben dins l’àmbit del Parc Natural i els altres 900 es troben fora, a la zona de Son Bosc. Fora de Mallorca, aquesta varietat només es troba a altres dos punt del món (una localitat a Alger i altra a Marroc).

Així, la realització del projecte que ara mateix es tramita davant l’Ajuntament de Muro suposarà la destrucció de dues terceres parts de la població balear i europea d’aquesta espècie amenaçada.

Recordem la zona de Son Bosc, pels seus importants valors naturals, va esser incorporada al Parc Natural de s’Albufera l’any 2003. En arribar Jaume Matas al Govern, va desprotegir la zona fent tornar enrere l’expedient de protecció al·legant defectes al procediment de tramitació. Aquest expedient va esser “congelat” durant tres anys per la Conselleria de Medi Ambient dirigida per Jaume Font, i a hores d’ara encara no s’ha resolt.

Aquests dies la promotora del camp de golf ha presentat la petició de llicència d’activitats davant l’Ajuntament de Muro, pel que consideram que és molt urgent una resposta per part de la Conselleria de Medi Ambient per tal d’evitar la construcció del camp de golf, que destruiria no només la població d’orquídies sinó també un hàbitat molt important per diverses espècies i comunitats biològiques.

Per això des del GOB hem instat al Conseller Grimalt a resoldre definitivament l’expedient d’ampliació del Parc Natural de s’Albufera de Mallorca, incorporant els terrenys de Son Bosc, i no cedir a les pressions dels promotors que fins ara han aconseguit paralitzar la protecció de la zona. Malauradament, és preocupant l’aparent manca d’interès del Govern i de la Conselleria per protegir la zona i evitar la destrucció d’aquest espai.

Escriu-nos

Comentaris

  1. Solución Final al problema de Mallorca

    Val més una orquídia de prat que un camp de golf de Merda.!

    a | 31/10/2007, 19:25
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS