Administrar

Marxa urgent «Salvem La Real» (30-07-07)

estelnegre | 25 Juliol, 2007 05:44

Marxa urgent «Salvem La Real» (30-07-07)

Salvem La Real

El passat mes de febrer començaren les obres de destrucció de Son Espases i tot l'entorn de La Real promogudes per Jaume Matas i beneficiades pels seus amics constructors, principalment el foraster Florentino que ara l'hi ha donat feina als Estats Units.  

Durant tota la passada legislatura les forces que ara governen les institucions, amb excepció d'UM, es varen comprometre a aturar les obres de Son Espases per traslladar la construcció de l'hospital de referència a l'actual Son Dureta. Ja han passat dos mesos des de les eleccions i no s'ha fet res. Des de la Plataforma Salvem La Real estam percebent sensacions, principalment des del PSIB-PSOE, que mos fan mal pensar. Per tot això, donant continuïtat al PSM, el proper dilluns 30 de juliol, farem la Marxa de Cort a La Real per exigir els actuals governants de l'Ajuntament, Consell i Govern que aturin les obres per sempre i declarin el conjunt de La Real com a conjunt històric.

Quedau tots convidats dilluns a les 20.00 hores a Cort per anar passejant fins a La Real reivindicant el que fa quatre anys demanam: Salvar La Real.

Hem publicat moltes noves notícies que podeu llegir a la nostra plana web www.salvemlareal.org

Ben cordialment,

Salvem La Real

Escriu-nos

Comentaris

 1. Responsabilitat política als terrenys de Son Espases

  Fa gairebé dos mesos de les eleccions i a Son Espases les coses segueixen igual. Les màquines no paren de fer feina, i si m’apurau diria que van més ràpid que mai. La gran promesa d’aquesta legislatura està fent aigües.
  És necessari recordar als que ara ens governen, el perquè estaven en contra d’aquest projecte quan estaven a l’oposició? Crec que la resposta hauria de ser que no, però ho faré per refrescar la memòria.

  1-El canvi d’ubicació de l’hospital va ser una decisió política i no tècnica, envoltada de sospitoses compres de finques properes a Son Espases, que fan pensar en tràfic d’informació privilegiada.

  2-No es va fer cap estudi d’impacte ambiental, que confirmàs que la ubicació de Son Espases fos la més factible. Aquest estudi es va fer posterior a l’elecció.

  3-No es va fer cap estudi de mobilitat a la zona. Actualment la rodona entre la carretera de Valldemossa i el Camí dels Reis ja es col·lapsa entre la gent que puja a la UIB i els treballadors/es dels dos polígons industrials, el de Son Castelló i el de Ca’n Valero
  4-La finca no té connexions ni a l’electricitat ni al clavegueram o aigua potable.
  5-L’Ajuntament de Palma va ser tan generós que va decidir comprar la finca de Son Espases a un preu superior a què va posar un peritatge extern, i després va cedir-la al Govern.

  6-No es van tenir en compte les sèquies que passen per la finca de Son Espases, la de la Vila i la d’en Baster, que estan declarades com a Bé d’Interès Cultural pel Consell de Mallorca.

  7-El projecte de construcció del nou hospital a Son Dureta ja estava pagat i es va indemnitzar.
  8-Es va tornar a pagar al mateix arquitecte per fer el projecte de Son Espases (realment aquest home deu estimar molt el Govern Balear).
  9-La licitació de les obres també va estar envoltada de problemes. La prova és la demanda que OHL més tres empreses han portat al Tribunal.
  10-En iniciar-se les obres, s’han destrossat part dels Béns d’Interès Cultural, s’han trobat restes que han estat obviades per l’empresa constructora i destruïdes.

  11-No hi ha hagut cap arqueòleg o arqueòloga fins que la plataforma no ho ha denunciat reiterades vegades.
  12-I tot un seguit llarg etcètera que farien aquesta carta molt llarga.
  Demanam responsabilitat al nou Govern i que comenci amb bon peu aquesta legislatura. Com més temps deixin passar per prendre la decisió més complicada serà aquesta. Siguin valents i defensin tot el que defensaven quan estaven a l’oposició.

  Núria Llabrés Prat
  Secar de La Real. Palma

  Núria Llabrés Prat | 25/07/2007, 14:02
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS