Administrar

«La nit al dia» culmina el curs entrevistant Noam Chomsky

estelnegre | 06 Juliol, 2007 04:40

«La nit al dia» culmina el curs entrevistant Noam Chomsky

L'informatiu de Mònica Terribas entrevista el lingüista Noam Chomsky i prepara noves idees per a la següent temporada

Chomsky

L'informatiu nocturn de la TVC tanca aquesta nit (TV3, 23.45h) l'actual temporada, una setmana després de celebrar l'edició número 1.000 de l'espai. El programa que condueix Mònica Terribas intenta mantenir l'esperit de "visió polièdrica de la realitat".

Dijous de la setmana passada La nit al dia celebrava la seva edició 1.000 amb un programa especial de participació ciutadana. Doncs avui, en la seva edició 1.004, l'informatiu nocturn de TV3 acomiada la temporada fins a setembre amb una entrevista a l'insigne lingüista Noam Chomsky. L'entrevista, que es va enregistrar a Boston dilluns de la setmana passada, ofereix, segons Mònica Terribas, un contrast amb la que ella mateixa va fer fa pocs mesos a l'exsecretari d'estat nord-americà Colin Powell: "Chomsky es mostra molt crític amb l'administració Bush, i el contrast d'idees que ofereixen les dues entrevistes és un exemple perfecte de l'esperit de La nit al dia, és a dir, la visió polièdrica de la realitat".

De cara a la temporada vinent --el programa té data de retorn per al 3 de setembre-- Terribas explica que un dels reptes que s'han marcat és el de poder repetir experiències com la del programa 1.000, en què van donar veu directa al ciutadà perquè expressés les seves opinions i neguits. "Volem seguir donant i interpretant les claus del món en què vivim, i això passa per estudiar millor, quan pugui ser, els punts de vista de la gent que hi viu", precisa la directora i conductora del programa. Així mateix, Terribas aposta per seguir fent de l'entrevista un element clau de La nit al dia i a tall de desig expressa l'anhel de poder parlar algun dia, malgrat les enormes dificultats que suposa, amb dos personatges com Vladímir Putin i Hugo Chávez.

Per a la temporada que ve, el programa perdrà la presència d'un dels seus redactors i reporters, Toni Puntí, encarregat de dirigir l'edició catalana de Time Out. En aquest sentit, Terribas explica que serà una pèrdua important i que la seva intenció és potenciar membres de l'equip a peu de carrer.

Malgrat que avui es posa el punt final a les emissions diàries de La nit al dia de la temporada, un equip del programa viatjarà de manera imminent a Etiòpia per elaborar un reportatge sobre l'orfenat de Gil Losada --fundador de l'ONG Global Infantil-- a Addis Abeba, que s'emetrà al setembre.

(Avui, 06-07-07)

 Escriu-nos

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS