Administrar

Núria Pòrtulas davant Juan del Olmo

estelnegre | 05 Juny, 2007 04:39

Núria Pòrtulas davant Juan del Olmo

Núria Pòrtulas torna a declarar davant el jutge Juan del Olmo

Solidaritat amb Núria

Núria Pòrtulas, la noia de Sarrià de Ter detinguda des de fa més de tres mesos a Marid per presumpta pertinença a banda armada, torna a declarar avui a l'Audiència Nacional espanyola davant el jutge Juan del Olmo. Pòrtulas ja va declarar-hi just després de ser detinguda i d'haver-se-li aplicat la llei antiterrorista. Aquesta segona declaració, amb què Pòrtulas podrà explicar-se millor, respon a una petició del seu advocat, Benet Salellas, que aprofitarà la sessió per demanar-ne l'absolució per manca de proves inculpatòries.

Salellas també aportarà al jutge les deu mil signatures i les vint-i-cinc mocions aprovades en municipis catalans a favor de la llibertat de Pòrtulas.

Des de la detenció de Pòrtulas hi ha hagut nombroses concentracions de suport al Principat i també moltes crítiques a la gestió del Departament d'Interior.

***

Núria Pòrtulas torna a la presó després de declarar davant el jutge Juan del Olmo

Ara s'espera la decisió del fiscal de deixar-la en llibertat o imputar-la Núria Pòrtulas, la noia de Sarrià de Ter detinguda des del febrer a Madrid per presumpta pertinença a banda armada, ha declarat avui a l'Audiència Nacional espanyola davant el jutge Juan del Olmo. Pòrtulas ja va declarar-hi just després de ser detinguda i d'haver-se-li aplicat la llei antiterrorista. Aquesta segona declaració, de dues hores, ha girat al voltant de la documentació incautada al domicili de Pòrtulas i ha estat concedida a petició del seu advocat, Benet Salellas, que n'ha demanat l'absolució per manca de proves inculpatòries.

L'advocat ha informat després de l'interrogatori que Pòrtulas ha explicat tots els punts sobre la documentació que se li va incautar, entre la qual hi ha retalls de premsa i alguns fitxers informàtics. En un disc, segons l'acusació, hi ha instruccions baixades d'internet per fabricar còctels Molotov.

Durant la declaració, Benet Salellas ha aportat al jutge les deu mil signatures i les vint-i-cinc mocions aprovades en municipis catalans (entre els quals hi ha Girona) a favor de la llibertat de Pòrtulas.

A migdia, Pòrtulas ha tornat a la presó de Soto del Real. Ara s'espera que el fiscal, Miguel Ángel Carballo, informi a favor o en contra de la posada en llibertat de la noia. Per Salellas, ja no hi ha cap indici per imputar o mantenir la presó provisional a Pòrtulas.

Des de la detenció, el 7 de febrer, hi ha hagut nombroses concentracions de suport al Principat i també moltes crítiques a la gestió del Departament d'Interior.

Coordinadora Antirepressiva de Gràcia

Escriu-nos

Comentaris

  1. Nuria Pòrtulas declara ante el juez. Pòrtulas niega ante el juez conocer el contenido de un disquete sobre fabricación de cócteles molotov

    La joven anarquista Núria Pòrtulas, encarcelada desde el pasado febrero en Soto del Real (Madrid) por supuesta pertenencia a banda armada, negó durante su declaración ante el juez de la Audiencia Nacional Juan Del Olmo conocer el contenido de un disquete informático incautado en su domicilio de Girona que contenía información sobre fabricación de cócteles molotov, principal prueba de cargo que pesa sobre la joven.

    Pòrtulas, que fue detenida por su participación en la campaña a favor de la liberación del anarquista Juan Antonio Sorroche, que cumple prisión en Italia, fue trasladada a primera hora de la mañana a petición propia a la Audiencia Nacional para comparecer ante Del Olmo y ampliar su declaración por su presunta vinculación a grupos anarquistas radicales.

    Tras el interrogatorio, que se prolongó durante más de dos horas, Pòrtulas regresó al centro penitenciario, a la espera de que el fiscal Miguel Ángel Carballo informe a favor o en contra de su puesta en libertad, que fue solicitada por su abogado Bernat Salellas.

    El letrado indicó que el contenido de la declaración se centró en la documentación incautada en su domicilio, entre la que figuran recortes de prensa y varios archivos informáticos. Entre los ficheros había uno en portugués, fechado en 2001, que contiene información de fabricación de cócteles molotov, bajado de Internet.

    Según Salellas, su clienta explicó al magistrado que esta información estaba en un disquete que era utilizado por los alumnos de un curso de animación socio-cultural al que asistió, pero insistió en que ella no tenía por qué saber cuál era el contenido íntegro de ese archivo informático.

    El abogado de Pòrtulas presentó ante el Juzgado Central de Instrucción número 6 un total de 25 mociones firmadas por Ayuntamientos de las provincias de Barcelona y Girona, entre ellas el de la capital gerundense, en las que se solicitan la puesta en libertad de la joven.

    Informe de los mossos
    Un informe de los Mossos d'Esquadra que obra en la causa que instruye Del Olmo apuntaba a que la joven estaba en condiciones de cometer atentados en el momento de su detención, el pasado 7 de febrero en la casa 'okupa' en la que residía en Girona.

    El escrito, que la define como "anarquista antisistema", destacaba el liderazgo de Pòrtulas en las acciones de protesta para la liberación de Sorroche, que es su compañero sentimental y que supuestamente le adoctrinó para cometer atentados y actos de sabotaje.

    Entre los efectos intervenidos en su domicilio, según consta en otro de los informes, figura una agenda en la que constaban direcciones de varias administraciones públicas, entre ellas la consellerias de Justicia y Trabajo y las de otros edificios públicos de la Generalitat.

    Los Mossos d'Esquadra encontraron también una carta de 2002 de Sorroche dirigida a Pòrtulas, en la que le comentaba que el ex primer ministro italiano Silvio Berlusconi iba a viajar a España y la instaba a hacer "algo" al respecto.

    Madrid. (EUROPA PRESS) | 06/06/2007, 04:58
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS