Administrar

Quimi Portet, Pepe Rubianes, Oleguer Presas per la llibertat de Pòrtulas [Manifest per la llibertat de Núria Pòrtulas]

estelnegre | 11 Abril, 2007 05:43

Quimi Portet, Pepe Rubianes, Oleguer Presas per la llibertat de Pòrtulas [Manifest per la llibertat de Núria Pòrtulas]

Acte Núria Pòrtulas

Avui dimecres 11 d'abril es presentarà davant els mitjans de comunicació el manifest per la llibertat de Núria Pòrtulas signat per conegudes personalitats de molts diversos àmbits del món intelectual, artístic, universitari i de compromís social.

La presentació es farà a càrrec de Josep Maria Terricabras i Oleguer Presas, amb la presència d'altres dels sotasignants. En aquests moments ja compta amb l'adhesió de Quimi Portet, Pepe Rubianes, Arcadi Oliveras, Ventura Pons, Feliu Ventura, August Gil Matamala, Carlos Taibo, Matthew Tree, Feliu Ventura, Fermin Muguruza, Héctor López Bofill, Joel Joan i molts d'altres. L'acte es farà a les 19 hores al carrer Riera Alta 4-6 i està totalment obert al públic i als mitjans de comunicació. Hi intervindran també l'advocat Benet Salellas i Miquel Pòrtulas, germà de la Núria.

En el manifest s'exigeix la posada en llibertat immediata de la jove gironina empresonada des del 7 de febrer i també es demanen responsabilitats polítiques a la Conselleria d'Interior de la Generalitat.

Per qualsevol informació: 677051602, 652138893

***

Manifest per la llibertat de la Núria Pòrtulas

Ja són molts els ajuntaments que a través de mocions aprovades als seus plens s’han posicionat a favor de la llibertat per la Núria Pòrtulas, així com moltes entitats i persones a través de l’adhesió al manifest de la campanya i de cartes i articles de suport publicats en diaris i pàgines electròniques.

La Núria Pòrtulas, una jove compromesa amb el seu entorn social, va ser detinguda i empresonada sota la llei antiterrorista, per ordre de l’Audiència Nacional, a petició dels Mossos d’Esquadra per la imputació de tinença d’explosius i pertinença a banda armada; però posteriorment, a la vista a l’Audiència Nacional, el jutge va decidir imputar tan sols col·laboració amb banda armada, ja que no hi havia indicis d’explosius.

Des del passat 7 de febrer la Núria Pòrtulas roman en presó preventiva a Soto del Real, a l’espera de la presentació de noves diligències per part dels Mossos d’Esquadra, tot i que el jutge que porta el cas ja les ha demanat als Mossos en tres ocasions des que va començar el procés.

El detonant d’aquesta operació va ser l’existència d’una llibreta blava i divers material de difusió anarquista, que se li va requisar dues setmanes abans en un control dels Mossos d’Esquadra tornant d’una manifestació contra els abusos policials a Olot. A la llibreta hi havia informació sobre la campanya de suport a Juan Surroche, anarquista pres per l’estat italià.

Així doncs, els indicis causants de l’empresonament preventiu són, d’una banda la seva implicació en la campanya de suport a Juan Surroche, i de l’altra les dades sobre institucions gironines trobades a la llibreta blava.

Aquest no és més que un cas entre molts altres de persones imputades per causes polítiques, retallant així de forma greu la llibertat d’expressió. Per això les persones sotasignants fem públic el nostre suport a la campanya per la llibertat de la Núria Pòrtulas pels següents motius:

- Pensem que aquests fets no poden justificar ni l'empresonament preventiu ni la imputació de col·laboració amb banda armada, ja que és totalment inversemblant que una suposada banda terrorista italiana, de la qual no es coneix ni el nom ni cap membre component, pugui preparar un atemptat a Girona. A més, les accions en les quals ha participat la Núria, com la campanya de solidaritat amb Juan Surroche, han estat de caire pacífic, ja siguin manifestacions, concerts o encartellades. Apel·lant a la presumpció d’innocència, doncs, no és raonable pensar que hi ha indicis per acusar-la del que se li imputa.

- No creiem adequada l’actuació dels Mossos pel que fa a les mesures desproporcionades que es van adoptar el dia de la detenció com són la irrupció dels cossos policials, amb la cara tapada i sense donar explicacions a altes hores de la matinada als escorcolls a l’immoble okupat on residia la Núria i a casa dels seus pares, on també van requisar ordinadors i material informàtic del negoci familiar que encara no han retornat, amb tot el que això comporta per a l’activitat diària de la família.

- D’altra banda la desinformació constant que han sofert familiars i amics sobre el desenvolupament del cas també ens sembla incorrecta.

Finalment demanem l’assumpció de les responsabilitats polítiques a la Conselleria d’Interior i la posada en llibertat de la Núria Pòrtulas.

D’acord a la redacció d’aquest comunicat m’adhereixo a ell i a la seva petició.

Noms i cognoms

DNI, PPORT, NIF

Edat

Professió

Telèfons

A/e

Signatura

 Aquest manifest en pdf

Ateneu Llibertari Estel Negre

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS