Administrar

Boicot a les operadores de telefonia mòbil (01-03-07)

estelnegre | 28 Febrer, 2007 08:11

Boicot a les operadores de telefonia mòbil (01-03-07)

Contra l'abús de les operadores mòbils

el dia 1 de març no facis servir el mòbil per res

Dia sense mòbil

Per a compensar les tarifes per segons:

Ens pugen l'establiment de cridada de 12 a 15 cèntims ni més ni menys que un 25%. Establiment que ni seguís existeix en altres països europeus.

Pugen el preu per minut entre un 15 i un 20%.

Com a acte de protesta se suggereix que l’1 de març, dia que entren en vigor les noves tarifes, no s'utilitzi el mòbil absolutament per res, tret que sigui d'extrema urgència.

No empreu missatgeria mòbil (SMS) per comunicar aquesta iniciativa, l’únic que aconseguiríem seria enriquir més aquesta gentussa.

www.boicot.es.kz
Dia sense mòbil
Ateneu Llibertari Estel Negre

Comentaris

  1. ¿Boicot? ¿Qué boicot? Los teleoperadores se muestran indiferentes ante la convocatoria de mañana que insta a no usar el móvil como queja por la subida de tarifas

    Movistar, Vodafone y Orange no se sienten amenazadas por la convocatoria del 1 marzo, promovida por Facua y a la que se han unido una decena de asociaciones de consumidores, que invita a los usuarios a no utilizar sus teléfonos móviles como queja por la subida de tarifas. Las operadoras están tranquilas. El anterior “día sin móviles”celebrado el 6 de febrero, después de que las compañías de telefonía anunciasen las medidas para compensar la prohibición del redondeo (subida del establecimiento de llamada de 0,12 a 0,15 euros y aumento del precio nominal por minuto debido), no tuvo ningún efecto.

    “Tuvimos la misma actividad que un día normal, incluso percibimos algunos picos en el envío de mensajes cortos”, comentan fuentes internas de Vodafone, que achacan este aumento del tráfico de sms precisamente a los envíos masivos para promocionar la campaña.

    Este antecedente hace que ninguna de las empresas a las que afecta el boicot, entre las que también están Euskaltel y Happy Movil, se sienta especialmente molesta a pesar de que en esta ocasión la movilización está más organizada y cuenta con un mayor respaldo. Asociaciones como CEACCU, UCE, OCU, ADICAE y AI, entre otras, se han sumado a la iniciativa, que ha partido de Facua

    En cualquier caso, las operadoras no se cansan de repetir que la subida de tarifas no significa un aumento de las facturas de sus clientes. “Estas medidas van a tener un impacto neutro en la factura mensual del móvil. En cualquier caso va a ayudar a que haya una mayor transparencia para que el cliente sepa exactamente cual es su gasto de acuerdo a su consumo”, explican fuentes internas de Orange.

    La parte que más incomoda a las teleoperadoras son las acusaciones de haber pactado la subida de las tarifas de establecimiento de llamada. “Antes todos cobrábamos 0,12 euros y a nadie le parecía sospechoso”, se quejan desde Orange.

    El Día sin Móviles no parece ninguna amenaza para estas compañías, que se sienten seguras de sus estrategias. Ninguna de ellas cree que este boicot vaya afectar a su imagen de marca. La mayoría han iniciado campañas de comunicación con sus clientes explicando la aplicación de las nuevas tarifas.

    LUZ FERNÁNDEZ - Madrid

    ("El País", 28-02-07)

    ("El País", 28-02-07) | 28/02/2007, 09:16
  2. Re: Boicot a les operadores de telefonia mòbil (01-03-07)

    Anava a aferrar el mateix enllaç

    Com diu la noticia, un dia sense móbil no afectarà en res els beneficis de les companyies telefòniques.

    El boicot hauria de fer-se més temps fins que no abusin de les tarifes i, sobretot, fins que solucionin el problema de les antenes.

    salut!

    garrafone | 28/02/2007, 17:44
  3. Re: Boicot a les operadores de telefonia mòbil (01-03-07)

    així i tot la iniciativa és bona

    garrafone | 28/02/2007, 17:44
  4. Entitats de consumidors criden a no usar avui el mòbil. La protesta vol que s'anul.lin les alces de tarifes que fan inútil el veto de l'arrodoniment

    Una desena d'associacions de consumidors i milers de correus electrònics espontanis han convocat per avui una protesta per les noves tarifes que la majoria d'operadors de telefonia mòbil comencen a aplicar a partir d'avui. Els nous preus de Telefónica, Vodafone, Orange, Euskaltel i Happy Móvil pretenen compensar les companyies per l'abolició de l'arrodoniment que fins ara aplicaven sobre el primer minut en les trucades de mòbil prevista per la nova llei de protecció als consumidors. Els convocants fan una crida a apagar avui els terminals o utilitzar-los només per tractar "assumptes molt urgents".
    Els nous preus d'aquestes operadores, que copen pràcticament el mercat, afecten sobretot la tarifa d'establiment de trucada que passa a costar 0,15 euros en lloc dels 0,12 anteriors, és a dir, un 25% més. El Servei de Defensa de la Competència del Ministeri de Sanitat i Consum investiga si aquesta pujada de tarifes va ser pactada.
    A més a més d'aquest increment, justificat segons les companyies amb l'argument que la gran majoria de les trucades duren menys d'un minut, algunes operadores van aprofitar per incrementar el preu del minut, amb pujades del 12% al 17% a Telefónica i Orange. Vodafone ha mantingut el preu que cobrava fins ara, i només augmenta el preu de l'establiment. També Jazztel, que opera en telefonia fixa, ha seguit la mateixa política sobre el preu del minut.

    VUIT ASSOCIACIONS
    Els convocants de la protesta, agrupats al voltant de la web boicot.biz, inclouen la Confederació Espanyola de Consumidors i Usuaris (CECU), la Unió de Consumidors d'Espanya (UCE), Facua, Confederació Espanyola de Mestresses de Casa i Consumidors (Ceaccu) i l'Associació General de Consumidors. A l'apagada de telèfons s'hi van afegir ahir la UGT, l'Associació d'Usuaris de Banca, Caixes i Assegurances (Adicae) i Ausbanc.

    DONAR-SE DE BAIXA ÉS GRATIS
    L'Oficina d'Atenció a l'Usuari de Telecomunicacions del Ministeri d'Indústria (www.usuariosteleco.es) recorda a la seva pàgina web que el client té dret a donar-se de baixa de la seva operadora en cas de no acceptar les noves tarifes. També admet que les operadores no podran
    penalitzar l'usuari per aquesta baixa i que en el cas que hi hagi hagut compromís de permanència per descompte en la compra d'un terminal, "aquesta ha de complir amb els requisits legals de proporcionalitat i no pot suposar la pèrdua de quantitats abonades per endavant, l'abonament de serveis no prestats efectivament, o la fixació d'indemnitzacions que no es corresponguin amb danys efectivament causats".

    CARMEN JANÉ

    ("El Periódico de Catalunya", 01-03-07)

    CARMEN JANÉ | 01/03/2007, 05:40
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS