Administrar

Concentració a Palma en solidaritat amb Núria Pòrtulas

estelnegre | 17 Febrer, 2007 07:41

Concentració a Palma en solidaritat amb Núria Pòrtulas

Concentració a Palma en solidaritat a Núria Pòrtulas (16-02-07)

Ahir divendres 16 de febrer una quarantena de persones es van concentrar a les 19.30 a la plaça d’Espanya, convocats per la CNT de Palma, en solidaritat amb l’anarquista empresonada Núria Pòrtulas. Es varen desplegar dues pancartes, es varen repartir pamflets denunciant el fet a la gent que passava, tot vigilats per una nombrosa presència policíaca i es varen cridar consignes per l’alliberament de la companya. La concentració es va dissoldre a les 20.30 hores sense cap mena d’incident.

Concentració a Palma en solidaritat a Núria Pòrtulas (16-02-07)

El que segueix és el manifest de la campanya general de suport a la companya i que pots signar en la pàgina web que centralitza la informació sobre aquest afer: Núria lliure. Lliures tots i totes.

Núria llibertat

Hem sabut de la detenció primer i empresonament després de la Núria Pòrtulas, companya nostra de Sarrià de Ter, per una falsa imputació de pertinença a organització terrorista, preparada i executada per l’Àrea Central d’Informació Interior dels Mossos d’Esquadra dependents d’Iniciativa-Els Verds- Esquerra Unida i Alternativa.

Ho hem sabut malgrat el silenci dels comandaments policials i dels seus responsables polítics en aquests darrers dies i també malgrat la incomunicació de la llei antiterrorista que li va ser aplicada injustificadament a la Núria; ho hem sabut per la bestialitat de la seva detenció, per la brutalitat amb què va ser escorcollat tant el domicili de la Núria, a can Rusc, com el dels seus pares a Sarrià de Ter i per la contundent

ocupació militar a què van sotmetre la zona desenes de furgons dels Mossos d’Esquadra el passat dimecres 7 de febrer del 2007. Uns escorcolls que buscaven, com en tants altres muntatges policials, armes i explosius amb què realitzar imaginats atemptats i que van acabar amb la intervenció de mera propaganda de caràcter polític i documents personals dels pisos escorcollats.

Hem sabut també que la investigació dels Mossos d’Esquadra es basa en dos fets: en la relació de la Núria amb en Joan Surroche i amb una llibreta que li va ser il·legítimament intervinguda fa unes setmanes a la Núria quan tornava d’una manifestació, juntament amb pòsters i fulls volants amb propaganda d’ideologia anarquista. Res d’això pot servir per justificar ni la imputació de terrorisme cap a la Núria ni la seva detenció; però a més volem deixar ben clar que no tolerarem que es criminalitzi ni la solidaritat amb les persones preses ni tampoc cap tipus de plantejament ideològic, al mateix temps que denunciem la persecució política dels Mossos d’Esquadra cap a les persones i moviments més combatius de les nostres comarques.

Finalment hem sabut també que l’Audiència Nacional ha empresonat preventivament la Núria, amb el seu automatisme habitual, assumint el dictat de totes i cadascuna de les falsedats escrites pels cossos policials, després d’un breu interrogatori i que resta a l’espera del resultat de les investigacions dels Mossos. Així en una aplicació a petita escala de la guerra preventiva, primer es deté i després s’investiga.

Per tot això, convençuts que la imputació de terrorisme de la Núria no és més que un nou muntatge policial dels Mossos d’Esquadra, i demostrant tota la nostra solidaritat i suport a la nostra companya.

Cartell campanya general

Ateneu Llibertari Estel Negre

Comentaris

  1. Cronica concentracio suport a Nuri

    El passat divendres 16 de febrer, es dugué a terme la concentració convocada per la CNT a Ciutat, en suport a la companya presa Nuria Portulas. Allà es congregaren fins a una trentena de persones que sota el lema, "no a la criminalització dels moviments socials, que ens deixin en pau", exigirem la posada en llibertat de la Nuria.
    Les persones que allà ens congregarem no volem que tant sols això resti com un fet aïllat, si no que sigui tant sols el començament de tota una campanya de solidaritat amb Nuria.
    Activitats per donar suport econòmic a la companya, difusió del cas i seguir amb totes les mostres de solidaritat fins que la Nuria estiga de nou al carrer.
    Si vols escriure a la Nuria, pots fer-ho a la següent direcció:

    Núria Portulas Oliveras
    C P MADRID V MODULO 12
    AP 200 Colmenar Viejo
    28770 Madrid

    Per donar suport econónic, aquest es el número de conte:
    2100 0230 50 0101062813

    Per més informació pots visitar:

    www.elsud.org/nuri

    www.cnt.es/cnt-palma

    www.barcelona.indymedia.org

    CNT-AIT Palma | 17/02/2007, 09:48
  2. Concentració per la Núria a Tarragona

    Aquest mati 17 de febrer a les 12 s'ha realitzat a Tarragona una concentració demanant la inmediata excarcelació de Nuria Pórtulas. Una cinquentena de personas han mostrat la seva solidaritat amb la Núria, en el monument als Despullats, a la Rambla on s'ha llegit el següent comunicat:

    "La matinada del dimecres 7 de febrer de 2007, La Núria Pórtulas va ser detinguda al barri de Pont Major (Girona) on vivia. Se l'acusava de pertinença a banda armada i tinença d'explosius. Se li va aplicar la llei antiterrorista i la van portar a Barcelona on va estar incomunicada fins el dijous 8 a la nit, que la van traslladar a Madrid. L'endema, va passar a disposició judicial a l'Audiència Nacional espanyola on va declarar davant el jutge Santiago Pedrazo.
    El jutge, després de prendre declaració a la Núria, ha decidit retirar els càrrecs de tinença d'explosius ja que senzillament no existien; però, en canvi, ha dictat presó provisional fins que s'acabin les diligències de l'investigació. Això vol dir que la Núria es passarà unes setmanes a la presó fins que no s'acabi la primera investigació i el jutge decideixi deixar-la en llibertat o mantenir-la a la presó en espera de judici. Cal recordar que l'única prova que han aportat els Mossos d'Esquadra en aquest cas és l'agenda que van requisar-li, on suposadament hi constaven adreces d'institucions públiques. En la declaració, quan la Núria ha estat preguntada sobre aquest tema, ha contestat que està buscant feina i per aixo tenia les adreces.
    És surrealista que portar a sobre un llistat amb noms d'institucions justifiqui l'aplicació de la Llei Antiterrorista i l'ingrés a presó. En tot cas, el que està clar és que la Núria en aquest moment està empresonada senzillament perquè és anarquista, perquè els interessa reprimir la dissidència, perquè és una jove amb esperança...
    Els Mossos d'Esquadra, un cop més, han demostrat la facilitat en que es tergiversa la realitat; aquest cop capitanejats per la direcció d'Iniciativa Catalunya els Verds (ICV), ja que és a ells a qui recau el poder que otorga la consellera d'interior de la Generalitat.

    La repressió no s'atura, la solidaritat tampoc!
    Llibertat pres@s politiques!"

    Directa el Camp | 19/02/2007, 05:48
  3. Fa dues setmanes que els Mossos detingueren la Núria Pòrtulas... (Els Mossos i la Nuri)

    Fa prop de dues setmanes que la Nuri va ser detinguda pels Mossos en una casa okupa del Pont Major.

    La van arrestar per tenir contactes amb activitats terroristes. De fet encara no se sap per què la van agafar. Preventivament, diuen...

    Jo vaig néixer a Sarrià de Ter i conec els pares de la Nuri, en Pere i la Dolors. No érem de la mateixa colla però ens trobàvem en diferents activitats com les colònies o la revista Carrilet. Eren els anys 70.

    Recordo que una vegada jo arribava a Girona en tren; devia ser cap a l´any 1974.

    Venia de l´escola de Terrassa, era dissabte, perquè en aquell temps fèiem classes els dissabtes. No hi havia l´autopista B-30, els estudiants que hi anàvem tampoc teníem cotxe i el trajecte el fèiem en tren.

    Vaig arribar a l´estació i vaig caminar de pressa per anar a la parada de cotxes de línia cap a Sarrià. Quan era a la plaça Marquès de Camps em vaig adonar que no agafaria l´autobús i vaig decidir fer una volta per guanyar temps.

    Llavors vaig passar per la Rambla i la plaça de la Independència fins a arribar finalment a la parada d´autobús a la Gran Via, davant on ara hi ha la delegació de la Generalitat.

    Quan em vaig aturar em varen venir a trobar un parell de policies secrets.

    La meva pinta amb cabells llargs i barba, junt amb el moviment erràtic que vaig fer per arribar al lloc, els va induir sospitar alguna cosa.

    Em varen escorcollar i em deixaren estar. No va anar més enllà d´un ensurt preventiu.

    Una altra vegada, l´any 1976 sortíem d´una reunió de l´Associació de Veïns de Sarrià.

    No estàvem d´acord amb l´estructura que tenia la carretera N-2 al pas per Sarrià. Decidírem que quan sortíssim aniríem a tallar la tanca metàl·lica que separava la carretera.

    Un grup de 7 o 8 amb tisores de tallar ferro ens vam situar prop de l´encreuament amb la carretera de Banyoles. Mentre tallàvem la tanca es va aturar un cotxe pel semàfor.

    En adonar-nos que era la policia arrencàrem a córrer; uns vàrem anar cap a un costat i uns altres cap a un altre.

    Jo vaig fugir a través de camps a tota velocitat. De lluny es va sentir un tret.

    «Collons, disparen», vaig dir el que corria amb mi.

    Em vaig refugiar dins el pati de la casa d´un amic que era amb nosaltres i des d´allà vaig poder veure com la Guàrdia Civil inspeccionava el seu cotxe aparcat a la vora on fèiem el forat a la tanca.

    El mateix any 1976, en Quim Rodríguez, el Bitxo, en aquell temps estudiant de la Normal i més endavant alcalde de Sarrià, va ser detingut durant 6 dies per portar propaganda subversiva. Es van organitzar manifestacions per demanar la seva llibertat.

    És evident que ha plogut molt des de llavors. En aquell temps hi havia una dictadura.

    Ara hi ha una democràcia. En aquell temps hi havia una policia i un cos de Guàrdia Civil ensenyats per reprimir, ara no.

    En aquell temps les forces de seguretat estaven a favor d´un poder enfrontat amb la població i ara, en teoria, tampoc.

    La Nuri Pórtulas és definida per tothom que la coneix com una noia idealista, amant de les causes perdudes, que li agrada ajudar els més febles.

    La vida l´ha portat a conèixer moviments radicals. Però el coneixement de moviments radicals, el contacte amb ells, fins i tot la simpatia envers ells, no pot ser mai confós amb el fet de ser-ho.

    Recordo el meu pas per Londres la primavera de l´any 1981.

    La meva activitat per descobrir-ho tot era de tal magnitud que un dia, en haver conegut una noia basca, vaig entrar a una reunió amb membres d´ETA.

    Mai m´he identificat ni he entès el moviment terrorista d´ETA ni de cap altre grup d´aquesta mena, però aquell dia era allà.

    La detenció de la Nuri em fa pensar en aquella reunió a Londres.

    Si la Nuri no ha comès actes terroristes, ni altres conductes delictives, si no se li han pogut trobar armes, per què no podem suposar que el contacte que té amb certs grups no és igual com el que jo vaig tenir a Londres a la seva edat?

    Parlant d´això mentre caminàvem diumenge, un amic em va dir que per a ell era molt simple: totes les policies són iguals.

    No vaig saber què respondre.

    Per un cantó em costa molt creure que la policia d´ara es pugui comparar amb aquella que he explicat en els fets anteriors.

    Però per l´altra recordo coses que em fan dir que una part de raó deu tenir.

    Recordo que durant el vessament de fuel l´any 2004 els Mossos varen córrer per ser ells qui portessin el cas, avançant-se als guardes forestals i a l´ACA.

    Recordo la insistència, les pressions, les mentides i les males arts per presentar un informe al jutjat d´Olot que m´inculpés de qualsevol forma. «O ell o tu», li havien dit a l´enginyer director del projecte.

    Recordo que en l´informe mai es va mencionar que hi havia hagut un accident, quan la documentació d´Indústria ho deixava clar.

    Recordo la prepotència de l´inspector (antropòleg, es va definir) quan ens va dir que ell mai perdia casos. Recordo la cara de la jutgessa quan li vaig explicar la meva versió que desmuntava la trama dels Mossos.

    És impossible que una policia que emana d´un poder democràtic es pugui comparar amb la policia repressiva d´una dictadura.

    Malgrat això, les actituds són les que són.

    Esperàvem una policia amiga, que pogués entendre´ns millor, i ens hem trobat amb una policia distant, a la qual sovint no reconeixem com a nostra.

    Alguna cosa deu fallar en la formació i direcció d´aquest cos per arribar a aquesta conclusió.

    Aquella persecució quan tallàvem la tanca l´any 1976 es va acabar amb l´escorcoll del Citroën Dyane de l´amic, que en aquell moment estava fent la mili.

    Aquella mateixa nit les indagacions de qui érem i què fèiem varen acabar allà mateix. Ni hi va haver cap represàlia per a qui feia la mili, ni tan sols els nostres pares se´n van assabentar. I era la policia enemiga!

    Detenir la Nuri preventivament pel fet que a la seva agenda hi havia adreces oficials i pel fet que coneix gent amb connexió terrorista em sembla fora de lloc, és no tenir mà esquerra.

    Per aquest mateix fet molts periodistes haurien de ser sospitosos. Certes actuacions s´han de fer pensant més enllà.

    Possiblement la detenció en una comissaria dels Mossos hauria estat suficient per aclarir els fets, no havent d´aplicar la llei antiterrorista.

    La ingenuïtat d´una jove no ha de tenir forçosament la conseqüència de destrossar-li la vida, ni la de la seva família.

    No m´hauria imaginat que un dia defensaria algú que es defineix com a antisistema.

    Pensava que això tocava a Joan Boada.

    Però les coses no són senzilles.

    Els Mossos mai no han sabut que la pressió que ens feren a Besalú va contribuir finalment a un suïcidi.

    Ara ja ho saben.

    Joan Vila, enginyer industrial

    ("Diari de Girona", 18-02-07)

    Joan Vila | 19/02/2007, 05:51
  4. Pres@s al carrer: Núria Pòrtulas llibertat !

    Us trametem el posicionament de l'última de les entitats gironines que s'han manifestat a favor de l'alliberament de la Núria Pòrtulas. Empresonada la setmana passada arrel d'una operació dels mossos d'esquadra. Ahir al vespre més de 200 persones es van concentrar davant la seu d'Iniciativa-EUiA per exigir el seu posicionament davant la situació de la noia.

    Piqueu l'enllaç

    barcelona.indymedia.org | 19/02/2007, 05:53
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS