Administrar

Presentació de l'Assemblea Antipatriarcal

estelnegre | 28 Desembre, 2012 11:02

Presentació de l'Assemblea Antipatriarcal
Antipatriarcal

L'Assemblea Antipatriarcal va néixer fa un any arrel de la necessitat d'autoorganitzar-nos davant les agressions del sistema capitalista i el patriarcat. Els darrers dos mesos ha reviscolat per la urgència i magnitud d’aquests atacs, com ara la violència en l`àmbit laboral, la feminització de la pobresa, la violència de gènere, la violència contra el cos i les imposicions dels prototips de bellessa o l’exemple tan flagrant que és la nova llei d’avortament.

És aquesta una resposta popular que sorgeix de les bases de la nostra societat, amb el convenciment que els canvis no han de vindre des de dalt, des de les seves institucions, ans al contrari, la revolta creix allà on més es pateixen les desigualtats i injustícies. La igualtat que ens pretenen vendre és una fal·làcia. Homes i dones ens veiem abocades a adoptar uns rols marcats a foc per l'educació que rebem, i a decantar-nos per un gènere o altre en funció del sexe. Gèneres que tenim plenament interioritzats i que han estat fortament socialitzats.

En aquest context, on la ideologia patriarcal es fa tangible a partir de molt diverses pràctiques polítiques, culturals, educatives, econòmiques i socials, és on es trobem, i ara més que mai  hem de lluitar contra el procés d'involució en els nostres drets com a dones i treballadores.

D’ençà d’aquest nou sorgiment de l’Assemblea, en escassos dos mesos, ja hem realitzat una marxa de torxes contra la violència de gènere (que va ser un gran èxit de participació), i ara mateix ens trobem enmig d’una campanya per reivindicar l’ús de juguetes no sexistes. Tot això fet per tal de mostrar el model de societat i educació al qual aspirem. Una societat de relacions lliures i igualitàries sense rols imposats ni de classe, ni de gènere, ni de sexualitat, que hem de començar a treballar des de l’escola.

Però això només és el principi. Pensem seguir actuant amb noves iniciatives ara en direcció al 8 de març amb un cicle de xerrades enfocades a aprofundir en el coneixement del passat, present i futur de la dona i accions dirigides a posar en relleu temes tan greus com la prostitució o la imposició dels ideals de bellesa.

Aquesta lluita no acabarà fins que aconseguim trencar els esquemes de la societat capitalista i patriarcal.

Assemblea Antipatriarcal

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS