Administrar

Manifest del sindicalisme alternatiu per a la Jornada de Lluita del 26-S

estelnegre | 22 Setembre, 2012 09:26

Manifest del sindicalisme alternatiu per a la Jornada de Lluita del 26-S

En aquests moments estem assistint a un procés accelerat de la deteriorament de les condicions de vida i de treball així com a una pèrdua creixent de drets i llibertats. Per a això s’està utilitzant l’instrument del deute públic amb la finalitat de deteriorar i privatitzar tot el sistema públic.

Les polítiques portades a terme pels governs del P$OE i del PP i dels seus socis nacionalistes ens han conduït a aquesta situació d’emergència social. Per tant, des del sindicalisme de classe i alternatiu no anem a propiciar l’apuntalament del sistema capitalista amb pegats o mesures parcials, ans al contrari, ens pronunciem per la lluita i la mobilització com elements fonamentals de transformació social, enfront de les imposicions de la troica (FMI, BCE i Comissió Europea) i a les polítiques dels governs que, de genolls, les assumeixen i ens les imposen.

Continuem oposant-nos a les polítiques sindicals de concertació social (representades per CCOO i UGT) que tan desastroses conseqüències han portat durant anys per a la majoria de la població. El referèndum no pot ser utilitzat com element retardatari ni moneda de canvi d’una futura i necessària Vaga General, ni com un instrument de desmobilització ni de bon tros per a sol·licitar un govern de concentració nacional. La voluntat popular està sobradament expressada en les mobilitzacions i en els carrers.

Ens oposem a la pujada de l’IVA, que de manera especial castiga a la població la totalitat dels ingressos de la qual està destinada al consum d’aliments bàsics. Denunciem que els diners destinats al rescat del sistema financer es faci a costa dels contribuents, fins i tot per sobre del pressupostat per als serveis públics, tal com van acordar PSOE i PP amb la reforma constitucional de fa un any.

Assistim a una monumental estafa, que hauria de tenir conseqüències d’enjudiciament i presó dels culpables d’aquesta situació. Exigim una auditoria del deute.

Des del sindicalisme de classe i alternatiu donem suport els processos assemblearis i les lluites impulsades per les plataformes ciutadanes que defensen valors solidaris, d’oposició a l’actual sistema capitalista i de construcció d’un nou model social, polític i econòmic al servei dels interessos generals. Contra la por, cal respondre amb la unitat i la lluita.

Considerem imprescindible proposar, de forma coordinada, un calendari de mobilització permanent que tendeixi a unificar les diverses lluites, a recollir les propostes fetes des de les moviments de base i assemblearis i, en definitiva, a crear condicions per a una nova convocatòria de Vaga General, l’horitzó de la qual situem abans de l’aprovació dels pròxims Pressupostos Generals de l’Estat. Per a això, vam convocar per al dia 26 de setembre una Jornada de Lluita en tot l’Estat i per a això anem a impulsar assemblees, aturades, manifestacions... que debatin a més sobre la convocatòria d’una Vaga General.

Exigim la derogació de tots els Decrets (Reformes Laborals i retallades salarials, retallades en Sanitat, en Educació, Serveis Socials, mesures fiscals, drets vulnerats de les persones immigrants, …) per considerar que atempten contra els drets i llibertats de la classe treballadora i de la societat en el seu conjunt i beneficien en exclusiva als poders econòmics. La defensa inequívoca dels Serveis Públics és una garantia del manteniment dels drets de la ciutadania.

El sindicalisme de classe i alternatiu que representem dóna suport la lluita dels treballadors i treballadores de la mineria, del transport, del camp andalús (derogació de l’exigència de les 35 peonades per a cobrar el subsidi), així com la Vaga General convocada a Euskalherria pels sindicats nacionalistes, el sindicalisme de classe i alternatiu i els moviments socials.

Ens convoquem per a una reunió el pròxim 6 d’octubre a Andalusia per a continuar coordinant les accions impulsades pel sindicalisme de classe i alternatiu de forma unitària.

Per tot això, plantegem:

- No pagar el deute ni els seus interessos. Exigim una auditoria del deute i penes de presó per als culpables. Exigim la nacionalització de la Banca i la creació d’una Banca Pública.

- El nostre desacord amb el creixent armamentisme i ens reafirmem en el NO a l’OTAN.

- Rebutgem rotundament les mesures repressives que, de manera creixent, es vénen prenent contra els activistes socials i sindicals que s’oposen a les mesures del govern.

- Contra la reforma laboral i contra les retallades salarials.

- Negativa a seguir sol·licitant diners per a dedicar-los al sistema financer.

- Defensa dels Serveis i Empreses Públiques (així com terres públiques i altres béns). No a la seva deterioració ni a la seva privatització.

- Persecució del frau fiscal. No a les amnisties.

- Per la igualtat de drets dels immigrants.

- Contra l’exclusió social i la pobresa. Que les classes populars tinguin accés garantit a: aliments, aigua, medicaments (sanitat), llibres (educació i cultura) i habitatge.

- Dimissió del Govern central i dels respectius Governs Autonòmics, així com de qualsevol altre que estigui al servei de la Troica, per ser il·legítims, ja que les seves mesures atempten contra els interessos generals de la població.

- Construcció mitjançant la democràcia directa d’una alternativa social i política que defensi els interessos de les classes populars.

Per tot això, cridem al conjunt dels treballadors i treballadores, persones en atur, pensionistes, estudiants, col·lectius de desnonats, immigrants i components de moviments socials perquè participin en la Jornada de Lluita convocada pel sindicalisme de classe i alternatiu a nivell estatal per al dia 26 de setembre, en pro de la convocatòria d’una Vaga General.

Madrid, 8 de setembre de 2012

Corriente Sindical Izquierdas de Asturias

Intersindical de Aragón

Intersindical Alternativa de Cataluña

Intersindical Canaria

Confederación General del Trabajo (CGT)

Coordinadora Sindical de Clase  (CSC)

Confederación Intersindical

Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT)

Confederación Nacional del Trabajo (CNT)

Solidaridad Obrera

Sindicato de Comisiones de Base (Cobas)

Sindicato de la Elevación (SE)

Movimiento Asambleario de Trabajadores de la Sanidad (MATS)

Alternativa Sindical de Trabajadores (AST)

Sindicato Obrero de Puertos Canarios

Frente Sindical Obrero Canario (FSOC)

Convergencia Sindical Canaria

Sindicato Asambleario de Sanidad

Central Sindical Unitaria, CSU (PyJ)

 Escriu-nos

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS