Administrar

Comunicat de premsa de començament de la vaga de fam per la llengua de Jubilats per Mallorca

estelnegre | 02 Març, 2012 12:00

Comunicat de premsa de començament de la vaga de fam per la llengua de Jubilats per Mallorca

Jubilats lper Mallorca

El Sr. Maties Oliver, president de Jubilats per Mallorca, ha parlat en primer lloc, agraint a Can Alcover que els hagi ofert l'ús d'un local per a dur endavant la vaga de fam per la llengua, que es farà a una sala del segon pis de l'esmentat casal.

Ha fet referència als atacs a la llengua pròpia de les Illes Balears anomenant  la seva minvant presència a IB3 ràdio i televisió i al projecte de llevar el requisit  de conèixer-la per accedir a la funció pública, indicant que això és retornar a una època de forta repressió de la llengua pròpia que  molts ja creien superada.

Devora el Sr. Maties Oliver hi havia els tres voluntaris de l'associació per a dur endavant la vaga de fam, els Srs. Bartomeu Amengual,Josep Company i Jaume Bonet, que han explicat en que consistirà la vaga i han reiterat els motius fonamentals de la mateixa: aconseguir que els seus arguments arribin a molta de gent i que alguns dels parlamentaris i membres del PP que no estan satisfets amb aquest atac a la llengua que fa el govern al qual donen suport, es replantegin el seu vot. Han dit també que no tenen intenció d'influir sobre aquells dels membres del govern que tenen com a objectiu important de la seva vida el de fer recular l'ús del mallorquí, del menorquí,de l'eivissenc i del formenterer.

La vaga la inicia el Sr. Jaume Bonet i posteriorment s'hi aniran afegint els altres dos voluntaris, que encara estan pendents de la revisió mèdica corresponent. Hi ha també diversos voluntaris que acompanyaran els qui fan vaga indefinida tornant-se a fer un, dos o tres dies de dejuni total cada un d'ells, i no descarten que es presentin més voluntaris per a la vaga indefinida. Han explicat també que tindran un equip mèdic que en farà el seguiment de manera desinteressada, al qual, tanmateix, exoneren de qualsevol responsabilitat, ja que els han advertit per endavant que una vaga de fam no és un dejuni de salut i que allargar-la sempre comporta un perill.

Responent a diverses preguntes han dit que la democràcia no és la dictadura de la majoria i que, igual que les persones, les comunitats lingüístiques tenen uns drets inalienables, recollits a la Declaració Universal dels Drets Lingüístics, que cap majoria parlamentària conjuntural no té dret a vulnerar. Han recordat que, tenint en compte els qui no votaren i els qui votaren opcions minoritàries, resulta que el PP no el votaren ni tres de cada deu ciutadans que tenien dret a vot a les autonòmiques. En relació a la promesa electoral del PP de suprimir el requisit de català, recordaren que també el Sr. Bauzà va dir que no modificaria la Llei de Normalització Lingüística i ara pretén modificar-la.

Acabaren reiterant la convidada a institucions,associacions, i gent en general a passar a conversar amb ells i a estar pendents dels missatges que aniran elaborant mentre duri aquesta acció.

Jubilats per Mallorca

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS