Administrar

Prou que la crisi econòmica provocada pel capitalisme la paguin les classes socials assalariades!

estelnegre | 15 Octubre, 2015 08:57

Prou que la crisi econòmica provocada pel capitalisme la paguin les classes socials assalariades!

---

La Plataforma d'Associacions de Jubilats i Pensionistes de Mallorca considera que l'anomenat "copagament sanitari", cost addicional de productes farmacèutics, discrimina els usuaris i els col·lectius més necessitats d'atenció sanitària, malalts crònics i persones d'edat avançada.

Aprofitant la incertesa que genera la crisi econòmica, provocada artificialment amb l'objectiu de redistribuir de manera més desigual els guanys que produeix el sistema capitalista, els governs instauren mecanismes que castiguen les economies domèstiques, amb el pretext de garantir una suposada insostenibilitat del sistema públic sanitari. D'aquesta manera, a través de l'increment dels imposts indirectes, s'estalvien la pressió fiscal a les empreses i a les rendes del capital.

La Plataforma exigeix, per tant, al nous governant de la CAIB que prenguin les mesures necessàries per reduir al mínim el cobrament dels productes farmacèutics, i si no tenen competències expresses, que engeguin mecanismes negociadors de pressió i denunciïn aquest nou abús del poder econòmic. En segon lloc, exigim que posin en marxa d'una vegada per totes les mesures que permetin que els sistemes informàtics puguin detectar el màxim legalment establert, que correspon pagar a cada usuari segons els ingressos declarats.

Volem recordar a l'opinió pública que hi ha alternatives per garantir la supressió del copagament sanitari, tant pel que fa al pagament de medicaments com al pagament de diferents serveis hospitalaris i assistencials. Sabem que a la sanitat pública balear en aquests moment hi ha restriccions de serveis, pagaments parcials de proves mèdiques, etc. Ho sabem i estarem vigilants.

Les alternatives per garantir una sanitat pública gratuïta i de qualitat depenen precisament dels diferents governs que, és de suposar, n'estan ben informats, sobretot els governs que diuen ser progressistes: augmentar els pressupost destinat a la sanitat, realitzar campanyes de conscienciació per a l'ús racional dels serveis de salut, fomentar medicaments genèrics i establir preus de referència com a lluita contra el poder fàctic que tenen les farmacèutiques, evitar l'excés de burocratització i incrementar les plantilles de treballadores i treballadors sanitaris que puguin dedicar més temps a la prevenció i promoció de la salut, en serien unes quantes.

Finalment, insistim en la necessitat de preservar les garanties d'equitat i solidaritat que han de caracteritzar el mecanisme que ha de vetlar pel manteniment, en general, dels drets socials dels col·lectius que més ho necessiten.

Palma, 14 d'octubre de 2015

Plataforma d'Associacions de Jubilats i Pensionistes de Mallorca 

---
Escriu-nos
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS