Administrar

Tothom a signar contra Juniperro!

estelnegre | 24 Gener, 2015 07:08

Tothom a signar contra Juniperro!


Els indis californians s'alcen contra la santificació de Juníper Serra

Han iniciat una campanya de recollida de signatures al portal moveon.org per demanar al papa Francesc que aturi la canonització del missioner mallorquí, el qual consideren un "assassí comú"

Els indis californians s'han alçat contra la intenció del papa Francesc de canonitzar el missioner mallorquí Juníper Serra. El Grup de Missions Índies Gabrieleny de la Nació Kizh ha registrat  una petició al portal moveon.org per tal de demanar al papa Francesc que aturi el procés de santificació de Juníper Serra, el qual està previst que culmini el proper mes de setembre a Filadèlfia. Amb la mateixa intenció, el seu cap tribal, Andrew Salas, li ha remès una carta en què exposa els motius pels quals consideren que no s'ha de considerar sant el que ells consideren un "assassí comú".

El Grup de Missions Índies Gabrieleny de la Nació Kizh és el col·lectiu aborigen autòcton de la vall de Los Angeles i és reconegut per l'estat de Califòrnia com la tribu originària de la zona.

La petició que han registrat els indis demana el següent: "Instar el papa Francesc a abandonar la decisió de canonitzar Juníper Serra com 'el gran evangelitzador' i a demanar disculpes als descendents dels milers de californians indígenes que van morir a les mans de la missió de Serra".

En la carta que el cap tribal ha remès al papa, Salas es demana sorprès si "l'Església no sap la història i el genocidi que va propiciar el sistema de missions de Califòrnia". Així, qualifica Juníper Serra "d'assassí comú" i defineix les missions com "presons i camps de la mort per al meu poble". A més, destaca que les violacions eren una pràctica habitual entre els soldats espanyols, una pràctica amb la complicitat dels missioners i que "sovint empenyia les indígenes a ofegar els seus nadons".

Després d'exposar amb detall i exemples el rastre de mort que, segons la tribu, va deixar la missió encapçalada per Juníper Serra, per finalitzar la missiva Salas es qüestiona: "Per què, per tant, l'Església Catòlica considera el pare Serra un candidat a la santedat? Hi ha molts registres documentats que acrediten el tractament que va rebre el meu poble en nom de la religió. Els fonaments del cristianisme inclouen l'acceptació, el perdó, el respecte, la generositat i la gràcia. El llegat que va deixar aquest home és lluny d'aquests ideals. Recordem la pèrdua –no només la pèrdua física de la malaltia i la mort, sinó també de pèrdua espiritual– de la nostra religió, la nostra forma de vida, la nostra dignitat, la nostra innocència... La nostra cultura. Us demanam que considereu seriosament la nostra perspectiva, juntament amb la de molts historiadors, quan es proposa aquest home per a la santedat".

Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS