Administrar

Dia del Veganisme: dia de lluita (01-11-12)

estelnegre | 31 Octubre, 2014 15:39

Dia del Veganisme: dia de lluita (01-11-12)

Dia del Veganisme: dia de lluita (01-11-12)

---

Concentració

1 de novembre de 2014 (17.30-21.00 hores)

Plaça de les Tortugues (Palma)

---

El dia 1 de novembre se celebra a escala internacional el Dia del Veganisme.

Des del col·lectiu V de Vegana volem reivindicar aquest dia com una jornada de lluita i activisme al carrer, i per això necessitem la implicació de totes!

La idea és realitzar simultàniament a les 18 hores concentracions davant diferents llocs d'explotació animal difonent material audiovisual i repartint informació contra l'especisme.

Com més siguem més concentracions podrem fer!

També s hi poden sumar persones d'altres pobles o ciutats de l'illa per fer accions simultànies allà mateix!

El lloc d'encontre per Palma serà el McDonalds de la plaça de les Tortugues, i d'allà ens repartirem depenent de quants siguem.

IMPORTANT!: és necessari que tinguem portàtils o tàblets per poder mostrar vídeos al carrer i és imprescindible que cadascú que pugui i tingui recursos faci còpies de fulls d'informació contra l'especisme per poder fer difusió!

S'organitzaran tallers per fer pancartes entre totes.

El dia del veganisme és un dia de lluita!

Us hi esperem!

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Bicicletada Massa CrÝtica a Palma (01-11-14)

estelnegre | 30 Octubre, 2014 08:57

Bicicletada Massa Crítica a Palma (01-11-14)
Massa Crítica

---

Aquest dissabte 1 de novembre,

a les 10.45 hores a la plaça d'Espanya

---

Si ets dels que utilitzarien la bicicleta si hagués carril-bici per anar a la feina o passejar per Palma, però no ho fas per por al trànsit.

Si vols humanitzar els barris, lliures d'embussos, fums i renou, però al teu barri no hi ha carrers per als vianants, zones verdes, ni carril-bici.

Si vols que els teus fills puguin jugar al carrer sense perill de cotxes i vols carrils-bici perquè vagin tot sols a l'escola.

T'agradaria la teva ciutat amb carrers enjardinats i parcs per on passejar sense les molèsties del trànsit?

Anima't i reclama amb nosaltres, vine a fer una volta amb bicicleta per Palma. Junts ens farem notar.

El primer dissabte de cada mes, a la plaça d'Espanya, a les 10.45 hores.

Perquè volem barris democràtics on el trànsit no reprimeixi la convivència dels ciutadans, ja siguin nins, adolescents, adults, ancians o minusvàlids, no volem que la nostra ciutat sigui un pou negre de cotxes.

Ruta dels mercats II

---

Vinga, que són pocs i covards!

---

Us hi esperem!

---

Massa Crítica

971 207 441

Ateneu Llibertari Estel Negre


Homenatge al Mur de la Mem˛ria (01-11-14)

estelnegre | 29 Octubre, 2014 17:01

Homenatge al Mur de la Memòria (01-11-14)
Homenatge al Mur de la Memòria (01-11-14)
---
Escriu-nos

Comunicat de la CLM respecte l'agressiˇ feixista al Casal Popular Voltor Negre

estelnegre | 28 Octubre, 2014 06:42

Comunicat de la CLM respecte l'agressió feixista al Casal Popular Voltor Negre

Divendres vespre es va produir una greu agressió feixista al Casal Popular Voltor Negre, seu a Palma d'Arran, mentre les companyes de l'Assemblea Antipatriarcal posaven barra en benefici de les Feministes Encausades. Una dotzena de joves neonazis, que venien de la concentració que havia fet l'afició del Mallorca aquell mateix capvespre, van començar a rompre material del local fins que les presents les expulsaren valentament.

Des de la Coordinadora Llibertària de Mallorca volem expressar el nostre més enèrgic rebuig a aquesta agressió, que creiem que no hauria de passar ni aquí, ni enlloc. Esperem la mateixa resposta de rebuig del conjunt de la societat mallorquina en general i l'afició mallorquinista especialment; que no han de permetre que aquests tipus de persones puguin agrupar-se, i molt menys com a part d'una afició d'un club de futbol.

Per altre part, no esperem res de les institucions ni dels mitjans de comunicació que actuen en connivència amb aquests grups, normalitzant el racisme, la xenofòbia, el patriarcat, el control social i el classisme perpetuant així l'essència del feixisme.

També, evidentment, volem donar tota nostra solidaritat a les militants d'Arran de Palma, sent plenament conscients de que això no es suficient. Els feixistes han demostrat que s'estan organitzant i, com bé sabem, el feixisme avança si no se'l combat. Cal començar a articular una resposta organitzada a aquest fet per no permetre que el feixisme arreli a la nostra illa.

Volem, per acabar, donar ànims no només a les companyes d'Arran i l'Assemblea Antipatriarcal, si no també a tota persona que per creure en la llibertat, la igualtat i la justícia s'oposa fermament al feixisme: endavant, la lluita continua!

Si ens toquen a una, ens toquen a totes! Cap agressió sense resposta!

Coordinadora Llibertària de Mallorca (CLM)

Dilluns, 27 d'octubre de 2014

 Escriu-nos

 

El Casal no es toca. Concentraciˇ solidÓria (avui!)

estelnegre | 27 Octubre, 2014 09:02

El Casal no es toca. Concentraciˇ solidÓria (avui!)
Curs sobre l'ecoturisme a les Balears
---
Escriu-nos

Curs sobre l'ecoturisme a les Balears

estelnegre | 26 Octubre, 2014 07:47

Curs sobre l'ecoturisme a les Balears
Curs sobre l'ecoturisme a les Balears
---
Escriu-nos

Presentaciˇ del llibre źAnarquismo. Una introducciˇn╗, de Dolors Marin (29-10-14)

estelnegre | 25 Octubre, 2014 07:55

Presentació del llibre «Anarquismo. Una introducción», de Dolors Marin (29-10-14)

La presentació es realitzarà a Transitant el 29 d'octubre a partir de les 19 hores i serà a càrrec de l'autora Dolors Marin; després de la seva intervenció tindrem una estona per a preguntes i comentaris.

Anarquismo. Una introducción és un llibre que anhela obrir camins i deixar pistes per  a navegants que vulguin cartografiar la dissidència. Senyals que indiquin per on seguir, per a distingir la desobediència, la crítica constructiva, la sàtira intel·ligent i la lucidesa mental en temps de confusió i pensament únic.

Una de les característiques de l'anarquisme és que, com a tal, no existeix si la pràctica no va unida a la teoria. Una persona anarquista, cooperativa, mutualista, individualista, naturista, atea, neomalthusiana o humanitarista pot comportar-se com a tal en la vida pública i privada, en qualsevol entorn quotidià. Només cal que desafiï poderosament tota autoritat i tota desigualtat.

Per aquest motiu l'anarquisme pot aparèixer en moments de grans alteracions socials o en períodes de calma, en zones industrials o rurals, en Ciutats o conques mineres. I sempre amb la mateixa divisa: «Contra tota autoritat».

Us hi esperem!

 Escriu-nos

BiciCiutat fa costat la X Diada Ciclista SolidÓria ADAMOB (26-10-14)

estelnegre | 24 Octubre, 2014 15:29

BiciCiutat fa costat la X Diada Ciclista Solidària ADAMOB (26-10-14)
BiciCiutat fa costat la X Diada Ciclista Solidària ADAMOB (26-10-14)
---
Escriu-nos

Del 18 de Brumari de la burgesia catalana a l'aparell repressiu capitalista d'un Estat propi

estelnegre | 23 Octubre, 2014 21:05

Del 18 de Brumari de la burgesia catalana a l'aparell repressiu capitalista d'un Estat propi

---

Del 18 de Brumari de la burgesia catalana a l'aparell repressiu capitalista d'un Estat propi

La transformació de l'ANC en el Partit del President i la deriva totalitària d'Artur Mas

El full de ruta, sense urgència ni declaració unilateral d'independència, que Convergència vol imposar al poble català passa per poder articular a l'entorn de la persona d'Artur Mas i l'ANC una «llista de país», una mena de «front patriòtic» vertical interclassista i transversal en que la formació ara emergent, ERC, tindria solament un paper secundari, un paper d'escolanet en la litúrgia tàcticament populista i realment oportunista d'Artur Mas i CDC, igual que la gent que vagi a votar en l'enquesta «participativa» del 18 de Brumari, una substitució de la consulta sobiranista que es fa a la mesura i el propi benefici d'Artur Mas i el seu partit de centredreta en procés de transformar-se en ANC dins el marc totalitari. Tot plegat en el marc, impossible, de «negociació prèvia amb l'Estat espanyol, la comunitat internacional i preparar les estructures necessàries» d'Estat català, uns calculats passos previs en que l'aparell repressiu burgès català seria l'eina ideal per intentar mantenir l'hegemonia de classe dirigent –opressora i explotadora– al Principat de Catalunya abans de proclamar una república catalana dins el marc imperialista occidental, solament una vegada Artur Mas comptés amb el vistiplau de la NATO i la Unió Europea. En aquest sentit, un traspàs de poders entre un territori ocupat durant tres-cents anys per l'antic Regne de Castella transformat pels Borbons en Espanya, amb breus espais d'independència de fet, com ara entre juliol de 1936 a mig de 1937, situació creada pel proletariat combatent, i un nou estat capitalista propi occidental, l'Estat català burgès, necessitaria entre divuit mesos i dos anys de transició pactada a fi i efecte d'articular un potent aparell repressiu propi d'Estat en la burgesia nacional catalana, després de l'experiència del denominat 'efecte Can Vies', necessitaria, almenys, triplicar el nombre d'agents del cos dels Mossos d'Esquadra, bastir uns serveis d'intel·ligència eficaç i sobretot organitzat un exèrcit modern amb alta tecnologia bèl·lica, ben adoctrinat com exèrcit de guerra civil contra qualsevol insurgència del proletariat i les capes populars del país.

Una declaració unilateral d'independència des del Parlament de Catalunya en una nova legislatura autonòmica, a que s'oposa Artur Mas i la burgesia nacional catalana d'acord amb l'Estat capitalista espanyol, de manera immediata com proposen ERC i CUP, comportaria, segons l'opinió estesa entre la classe hegemònica catalana i també les oligarquies espanyoles que representa el govern Rajoy, l'entrega del poder a la classe obrera i les capes populars, que podrien desenvolupar paral·lelament a la proclamació de la República catalana l'insurgent 'efecte Can Vies', fill del triomf proletari del 19 de juliol de 1936.

Des del marxisme revolucionari més coherent i la pròpia dinàmica social revolucionària de l'anarquisme català s'espera l'escat d'una profunda crisi d'Estat capitalista a nivell del Regne d'Espanya en el cas d'una declaració unilateral d'independència catalana, sigui per la via incontrolada de revolució proletària o per la de caire parlamentària que fos rupturista, i en que la burgesia perdi el control de l'ordre públic, com ja va passar a Catalunya el 19 de juliol de 1936 davant el cop d'estat franquista, ja que es trencaria la lògica de la Segona Restauració Borbònica de novembre de 1975.

ERC voldria eleccions autonòmiques el desembre, encara que Artur Mas els faria el febrer o el març però sempre que el Comitè Permanent de l'ANC accepti la transformació en Partit del President o «llista del país» aquesta entitat interclassista transversal, i tot seguit iniciar un procés constituent d'Estat capitalista català des del Parlament de Catalunya una vegada que aquest es formi i la majoria de diputades i diputats autonòmics declarin la independència nacional del Principat, de manera immediata i «sense perdre el temps». ECR diu que no vol «perdre més temps amb l'Estat espanyol». Al mateix temps, no vol que Artur Mas sigui el cap de llista en el cas d'una candidatura de l'ANC en que hi participi. La CUP es nega a participar en una «llista del país» amb l'argument que es tracta per la seva part en «projectes de país oposats». Per la seva banda, ICV i EUiA volen que Artur Mas convoqui eleccions autonòmiques immediates, el 10 de novembre, sense esperar més, ja que diuen que aquest les perdrà.

Artur Mas és el representant de la burgesia nacional catalana i adopta una calculada tàctica oportunista, de signe populista, que podria esdevenir totalitària, ja que el seu discurs s'inclina davant la plataforma conjunta de l'ANC i Òmnium Cultural, entitats que manipula descaradament, tot fent veure que com a president de la Generalitat de Catalunya té un deute pendent amb la gent que cau en el parany interclassista i transversal ‘grog' de l'Assemblea Nacional Catalana, un òrgan que fou dissenyat, amb intel·ligència, per l'imperialisme occidental com a contrapès burgès a una hipotètica revolució proletària a Catalunya.

Artur Mas presenta el nacionalisme burgès català com un deure patriòtic del poble en general, per sobre i al marge de la lluita de classes, una mena de discurs cada vegada més proper al totalitarisme vertical de "front patriòtic" en un destí universal i dins el marc capitalista de l'imperialisme occidental que representen la NATO i la Unió Europea.

Instint, psicologia, activitat, aspiració, sempre dins la pàtria i tothom a fer voluntariat patriòtic: tot per la pàtria, aquest seria el rerefons del Partit del President. En definitiva, Artur Mas identifica l'hegemonia burgesa nacional catalana amb un ideal del poble català mateix: un verticalisme nacionalista d'obrer i patró agermanats en la pàtria catalana.

Un abstencionista del vot el 18 de Brumari

 Escriu-nos

V Jornades UniversitÓries sobre el conflicte del SÓhara Occidental (24 i 25 d'octubre)

estelnegre | 22 Octubre, 2014 17:30

V Jornades Universitàries sobre el conflicte del Sàhara Occidental (24 i 25 d'octubre)
V Jornades Universitàries sobre el conflicte del Sàhara Occidental (24 i 25 d'octubre)
---
Escriu-nos
1 2 3  SegŘent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS