Administrar

«Impunitat nazi en temps de crisi», per Jordi Martí Font

estelnegre | 03 Agost, 2014 08:39

«Impunitat nazi en temps de crisi», per Jordi Martí Font

Hem sabut que la colla de neonazis de què formava part l'assassí confés de Guillem Agulló, el Frente Antisistema, han estat absolts per l'Audiència de València. No hi havia proves, diuen, i és veritat perquè les armes amb què cometien agressions i que acumulaven les van destruir (per error, no penseu malament) la Guardia Civil. I les escoltes telefòniques als acusats en què parlaven de les agressions comeses i les que preparaven no eren prou legals, tot i que el que deien fos veritat se sense cap mena de dubte. És el que hi ha, què hi farem. De la propaganda nazi, racista i violenta no en dic res que a l'Estat espanyol no és delicte i si ho és a ells no els afecta, total... són nazis, més foscos que el sutge però nazis...

Els nazis, els feixistes, els racistes extrems, l'extrema dreta violenta en resum, són imprescindibles per mantenir els amos com a amos en qualsevol situació de crisi econòmica en què es pugui esvalotar el galliner. Tenen dues funcions: la primera, aconseguir com més gent millor entre les seves files, per tal que cap desesperat passi a l'altre cantó, no fóra cas que els que manen prenguessin mal; la segona, estendre la por amb agressions de qualsevol tipus entre els possibles rebotats, una por que ja conrea prou el sistema capitalista però que té un vessant que cal cuidar, el que fa referència als que podrien plantar cara als capitalistes i no ho fan perquè uns salvatges si ho fan els fan malbé.

Ho deien els Obrint Pas en un tema dedicat a Guillem Agulló: «No tingues por». I és el centre del tema. Però quan el sistema judicial aplica la impunitat a persones d'una violència extrema provada, violència política és clar, quan sortir al carrer contra qualsevol injustícia es converteix en un acte quasi heroic perquè es pot arribar a rebre de la policia i dels nazis i si et defenses encara pitjor, les coses es compliquen. Es compliquen tant com als anys 30. I no és paranoia. Les peces hi són totes, només falta un líder que les ajunti i de moment els que hi ha són tan cutres que no se'n surten. A altres llocs ja sí. I nosaltres,mentrestant, a lamentar-nos per escrit que matar una persona que no pensa com tu, si «tu» ets nazi, feixista o qualsevol salvatjada d'aquestes, sigui tan barat com apallissar una persona immigrada, un homosexual o algú que no et caigui bé, sigui gratis. Ja hi vam passar i fa por...

Jordi Martí Font

 Ateneu Llibertari Estel Negre

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS