Administrar

Bicicletada Massa Crítica a Palma (02-08-14)

estelnegre | 31 Juliol, 2014 09:01

Bicicletada Massa Crítica a Palma (02-08-14)
Massa Crítica

---

Aquest dissabte 2 d'agost,

a les 10.45 hores a la plaça d'Espanya

---

Si ets dels que utilitzarien la bicicleta si hagués carril-bici per anar a la feina o passejar per Palma, però no ho fas per por al trànsit.

Si vols humanitzar els barris, lliures d'embussos, fums i renou, però al teu barri no hi ha carrers per als vianants, zones verdes, ni carril-bici.

Si vols que els teus fills puguin jugar al carrer sense perill de cotxes i vols carrils-bici perquè vagin tot sols a l'escola.

T'agradaria la teva ciutat amb carrers enjardinats i parcs per on passejar sense les molèsties del trànsit?

Anima't i reclama amb nosaltres, vine a fer una volta amb bicicleta per Palma. Junts ens farem notar.

El primer dissabte de cada mes, a la plaça d'Espanya, a les 10.45 hores.

Perquè volem barris democràtics on el trànsit no reprimeixi la convivència dels ciutadans, ja siguin nins, adolescents, adults, ancians o minusvàlids, no volem que la nostra ciutat sigui un pou negre de cotxes.

Ruta dels mercats II

---

Vinga, que són pocs i covards!

---

Us hi esperem!

---

Massa Crítica

971 207 441

Ateneu Llibertari Estel Negre


«Som Països Catalans: nosaltres i la corrupció com a “fet diferencial”», per Jordi Martí Font

estelnegre | 30 Juliol, 2014 10:09

«Som Països Catalans: nosaltres i la corrupció com a “fet diferencial”», per Jordi Martí Font

Dos dies després que l'expresident del Consell Peninsular de dalt ens confessés els seus pecats per escrit, l'expresident de la Generalitat d'Orient entrava a la presó de Segòvia per propi peu. El primer s'havia oblidat de declarar uns milions que ell diu que són d'una herència –i una de les exdones d'un dels seus fills afirma que provenen de comissions d'obres i més obres– i el segon passarà nou mesos –o menys– tancat per tràfic d'influències i perquè, suposo, ha caigut en desgràcia en el PP, ja que el Consell de Ministres de l'11 de juliol passat va decidir negar-li l'indult. No parlo de l'expresident del Consell Peninsular de baix aficionat als vestits nous perquè ja sabem que tot el seu govern està imputat i a ell el va salvar... la divina providència de no fer cap a la presó.

Sense cap mena de dubte, i parafrasejant el llibre de Xavier Díez L'anarquisme, fet diferencial català, podríem afirmar que la corrupció és el fet diferencial de les classes dirigents catalanes, no només de les catalunyeses sinó de totes les dels Països Catalans. Però més enllà de l'aplicació d'unes lleis que els mateixos amos han creat per establir unes mínimes normes de convivència democràtica i legal, i que tot i ser permissives se les salten perquè «no hi poden fer res» quan veuen calés que no són seus i se'n poden apropiar, fa dies que em preocupen altres coses que aquests dies s'han materialitzat.

Em preocupa i molt la genuflexió com a forma de fer política, la reverència davant del poder com a forma de viure, el paper tan assumit que tenen alguns de vassalls obedients, els qui només veuen meravelles quan aixequen el cap i problemes quan miren cap a baix, les persones que quan explicites el que tothom sap i els lladres declaren et diuen «ressentit» com si riure davant qui ens desposseeix a tots i alhora ens aplica retallades de les que fan mal fos «normal». Aquesta gent, per molt que les estructures ens ho deixessin ser, no serveixen per construir un país i un món democràtics. Si no som actius i ens atrevim a pensar mai podrem decidir res més que el color de la samarreta que ens posem al matí en llevar-ho, i en alguns casos ni això.

No pot ser que aprenguem a llegir, a analitzar contextos, a investigar el món i a descriure la realitat present i quan passin fets importants no siguem capaços ni d'analitzar, ni de descriure, ni de confrontar, ni d'opinar. I ens vingui tan de gust esdevenir claca dels que durant tant de temps ens han escopit a la cara... amb carinyo, això sí, i bones maneres, que per això han estudiat -ells i els seus fills- en escoles privades estrangeres mentre desmuntaven les públiques d'aquí.

Units en la universal manera de veure el món, és clar que les anomenades «elits extractives» mantenen un continu a les tres capitals de la nació. Barcelona, Palma i València, agermanades per governs corruptes que demanen contenció alhora que es fan d'or privatitzant tot el que poden per vendre-ho a ells mateixos. Sí, són corruptes i som Països Catalans però que recordin que el fet diferencial català és, segons Díez, un altre. Un altre de ben diferent, també, a la manera de conrear llana al clatell que tenen alguns dels «nostres».

Jordi Martí Font

---
Ateneu Llibertari Estel Negre

«Rull anuncia el Pla B de CyU: com sempre, marejar la perdiu i obeir l'amo», per Jordi Martí Font

estelnegre | 29 Juliol, 2014 10:20

«Rull anuncia el Pla B de CyU: com sempre, marejar la perdiu i obeir l'amo», per Jordi Martí Font

Josep Rull

Ni urnes al carrer, ni desobediència, ni plantar cara, ni fermesa, ni eleccions anticipades, ni res de res. Obeir els amos malgrat les seves ordres siguin injustes i crear un govern de concentració nacional per arribar al 2016 i fer eleccions plebiscitàries quan arribin les autonòmiques.

Ho va anunciar diumenge 27 de juliol del 2014 el número dos de CDC, Josep Rull. Aquest és el pla B de Mas ja que, tal com anuncia Rull «amb gran preocupació», «té por que suspenguin l’autonomia», alhora que fa una crida a evitar «els errors de 1934».

Cal tenir el morro molt desenvolupat per intentar ensenyorir-se d’un procés que ha creat el poble des de baix i intentar desfer-lo d’aquesta manera tan barroera. Cal ser molt ximple per veure darrere d’això algun pla d'alliberament amagat. Cal portar molta llana al clatell per no entendre que CyU (amb aquest «y» que tant els molesta, no s’ha mogut d’on sempre ha estat: fent la feina d’encarregada de la finca i alhora fent-se passar per ama de tot.

El 9N sortirem al carrer i ho farem per dignitat, plantarem urnes a cada plaça i carrer que calgui i ho farem des de la desobediència, que és l’única manera d’optar a ser lliures algun dia. I ho farem per un país que valgui la pena, no per aquest que CyU s’ha encarregat de destruir tant com ha pogut perquè en podia fer negoci. Prou miserables que roben tan com poden en nom del país que intenten tenir ben dominat per no espantar els amos. S’ha acabat el bròquil i no pensem passar per l’adreçador. Democràcia de base i desobediència!

Jordi Martí Font

 Ateneu Llibertari Estel Negre

«Pujol, un lladre que confessa per salvar-ne d'altres», per Jordi Martí Font

estelnegre | 28 Juliol, 2014 09:07

«Pujol, un lladre que confessa per salvar-ne d'altres», per Jordi Martí Font

Sé que posar aquest titular a un article l'impossibilita per ser reproduït en la majoria de mitjans de comunicació però és que ara no ho he dit jo. Ho ha dit ell, el lladre, la persona que ha amagat munts d'euros per no pagar impostos aquí i, per tant, per no pagar res del que és públic, universal, de totes i tots. Que aquest lladre hagi estat «president» d'aquest tros de món no impedeix que les paraules siguin les que són i que un lladre sigui un lladre, aquí i a la Xina popular, que deia un altre...

Pujol (Jordi) admet, després d'anys i panys, que és un lladre. Que tenia diners amagats a l'estranger, on no tributaven, i la cosa ha durant més de trenta anys. És a dir que mentre ell parlava del país, de ser honest i de mil ximpleries més, robava i no callava. No és nou però provoca fàstics grans en el cas d'una persona que s'ha dedicat bàsicament a «fer país», que és com dir «a robar darrer del nom de...».

Els ultres de la cosa, i la cosa és la veneració del poder que els ha permès ser el que són, llepen i lloen el pare carabasser (com Mikimoto) i escriuen que sense ell no seríem on som. És veritat, seríem molt més enllà; tindríem un pais on valdria la pena viure i no tindríem vergonya de dir que som, quan sortim de viatge, d'un dels països més corruptes del món on fins i tot el president roba per a benefici propi. I si algú encara dubta de no dir les coses pel seu nom per no afectar negativament «el procés», torno a repetir que ell no ha tingut cap mena de relació amb el procés d'alliberament nacional en què ens trobem, ni ell ni Mas, tot i que amb els mitjans agafats de la mà encara hi ha ximples que s'ho creuen i pensen que «gràcies a ell, som on som».

CyU voldrà fer net i diuen que posaran tallafocs. Com si l'incendi no l'haguessin provocat i atiat ells, l'incendi de la sanitat pública, l'incendi de la destrucció de l'escola pública, l'incendi de vendre-ho tot per «pagar el deute»... És clar que no ho han fet sols, perquè la seva companyia és gran i alhora mínima. Gran perquè afecta tots els partits parlamentaris menys la CUP però petita perquè els que creiem que ningú no ens representa sabem que els figurants del Parlament no són res més que això, figurants, i alguns amb un pèssim paper de xoriços i lladres, malgrat els toqui portar corbata. I al final tot haurà estat una maniobra per salvar els nois, que són els que per la seva edat (Pujol ja és massa gran, podrien fer cap a la presó.

Sense cap mena de dubte, la presó és una estructura de classe, de classe contra classe, perquè mai cap ric hi fa cap, o gairebé cap, perquè també hi ha rics tan ximples que roben massa i fora d'hores. Però si ets ric i robes quan toca i dintre d'unes normes, no pateixis que com Pujol, mai no et passaràs res. I no diguem ja si estàs a favor del procés, aleshores encara hi haurà llepes i tot que demani clemència i que diguin per tu que tot t'ho deuen, que has estat un patriota de pedra picada... En fi, país...

Jordi Martí Font

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Convocatòria de premsa per denunciar dos policies (28-07-14)

estelnegre | 27 Juliol, 2014 08:35

Convocatòria de premsa per denunciar dos policies (28-07-14)

Presentació d'una denúncia a dos policies per increpar, insultar i identificar a una ciclista per una sanció inventada

Biciutat informarà sobre la vulneració de l'actual ordenament ciclista de la ciutat amb la imposició d'una multa inventada. I per la seva part, Alerta Solidària denunciarà l'abús i el permanent control policial que pateix la ciutadania.

Dilluns 28 de juliol a les 18 hores a la plaça d'Espanya de Palma

Hi intervindran membres de Biciutat, d'Alerta Solidària i la mateixa ciclista que va patir l'incident.

Més informació: Emylse Mas (647269820)

 Ateneu Llibertari Estel Negre

La Cooperativa Integral Catalana necessita aportacions a retornar en menys d’1 any

estelnegre | 26 Juliol, 2014 09:59

La Cooperativa Integral Catalana necessita aportacions a retornar en menys d'1 any
CIC

La campanya d'aportacions retornables de la CIC ja ha conseguit gairebé el 40% del seu objectiu de 25.000 €, en menys de tres setmanes de presència a coopfunding; agraïm a tothom que j ha participat!

Es moment de no aturar-se i continuar extenent la difusió. Per això enviem aquest nou missatge.

Si tens possibilitat de participar amb una part petita dels teus estalvis, ara és el moment

Amb poc més d'un centenar de persones aportant uns 50 o 100 €, mentre aquelles que s'ho poden permetre fan aportacions més altes, com ja està passant; de ben segur que ja hi arribarem!

Per qui no hagués llegit el missatge anterior, tornem a enviar la introducció i l'enllaç a tota la informació de la campanya:

La Cooperativa Integral Catalana necessita aportacions a retornar en menys d’1 any

La CIC  s’ha finançat fins ara amb els ingressos propis provinents de l’activitat econòmica de la Cooperativa i les aportacions socials, sempre fidels a la independència de poders estatals o financers, de manera que cap subvenció ni cap préstec bancari no hi han contribuït, un compromís que volem mantenir en el futur.

Enguany, l’aposta del comú de la CIC per consolidar el nostre sistema ecońómic, millorar la nostra autonomia i diversificar les fonts d’ingressos és especialment significativa.

Com que l’expansió prevista per al 2014 és, a hores d’ara, una mica més lenta del que havíem previst en el pressupost per a tot l’any, es genera una necessitat de finançament a curt termini —que no estava prevista— per poder sostenir el creixement de gairebé el 90% del que es va dissenyar en aquest pressupost.

Les aportacions d’aquesta campanya són aportacions retornables a mig termini. Només demanem un compromís de mantenir-les pel cap baix fins a finals d’aquest any 2014 i preferiblement fins a inicis del 2015. 

Llegeix la carta completa de l'assemblea de la CIC, aquí, en el mateix enllaç on pots fer la teva aportació
http://www.coopfunding.net/campaigns/la-cooperativa-integral-catalana-necessita-aportacions-a-retornar-en-menys-d1-any/

Moltes gràcies per la teva participació i suport
Comissió de coordinació CIC

Ateneu Llibertari Estel Negre

Comença la Volta a Mallorca!

estelnegre | 25 Juliol, 2014 10:15

Comença la Volta a Mallorca!
Comença la Volta a Mallorca!
---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Algarada a s'Alzinar (estiu 2014)

estelnegre | 24 Juliol, 2014 09:02

Algarada a s'Alzinar (estiu 2014)
Algarada a s'Alzinar (estiu 2014)
---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Acte Antirrepressiu: Sergi i Rubén (26-07-14)

estelnegre | 23 Juliol, 2014 09:57

Acte Antirrepressiu: Sergi i Rubén (26-07-14)
Acte Antirrepressiu: Sergi i Rubén (26-07-14)
---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Concentració de solidaritat amb Palestina (24-07-14)

estelnegre | 22 Juliol, 2014 09:02

Concentració de solidaritat amb Palestina (24-07-14)
Concentració de solidaritat amb Palestina (24-07-14)
---
Ateneu Llibertari Estel Negre
1 2 3 4  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS