Administrar

Presentaciˇ d'źAnarquismo. Una introducciˇn╗, de Dolors MarÝn (03-06-14)

estelnegre | 31 Maig, 2014 09:10

Presentació d'«Anarquismo. Una introducción», de Dolors Marín (03-06-14)

Presentació d'«Anarquismo. Una introducción», de Dolors Marín (03-06-14)

El dimarts 3 de juny, a les 18 hores, en el marc de la 32ena Fira del Llibre de Mallorca, la companya Dolors Marín, doctora en Història Contemporània, professora a la UB i autora de nombrosos treballs sobre el moviment obrer i els moviments socials, presentarà als Jardins de la Misericòrdia de Palma el seu últim llibre Anarquismo. Una introducción.

Us hi esperem!

---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Diada per la llengua (31-05-14)

estelnegre | 30 Maig, 2014 09:00

Diada per la llengua (31-05-14)
Diada per la llengua (31-05-14)
---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Tothom avui als jutjats en suport dels detinguts durant la manifestaciˇ de suport a Can Vies d'ahir!

estelnegre | 29 Maig, 2014 08:42

Tothom avui als jutjats en suport dels detinguts durant la manifestació de suport a Can Vies d'ahir!

Moment de la detenció ahir

Tothom avui a les 16 hores als jutjats de via Alemanya en suport dels detinguts ahir durant la manifestació de suport a Can Vies!

Si ens toquen a una, ens toquen a totes!

---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Comunicat de la CLM sobre el desallotjament del CSOA Can Vies

estelnegre | 28 Maig, 2014 09:17

Comunicat de la CLM sobre el desallotjament del CSOA Can Vies

Mentre el circ electoral i la «normalitat» democràtica segueixen el seu curs, l'Estat i el capitalisme continuen la seva ofensiva contra els espais que desafien la lògica del sistema hegemònic. Ahir al matí, les forces repressives de la Generalitat assaltaren el barri de Sants per a destruir Can Vies, un emblema de l'autogestió veïnal i de que les alternatives allunyades de la lògica capitalista no sols són possibles, si no que són una realitat, amb 17 anys de història de lluita. Detingueren a dues persones i hi hagué 10 ferides durant els atacs dels mossos, que també van afectar a les instal·lacions del setmanari La Directa i de la cooperativa «La Ciutat Invisible», convertint el barri en un estat policial per provar d'aturar a les prop de 4.000 persones que intentaren defensar un espai referent per a la ciutat. A tot això li hem de sumar l'intent de desallotjament que ha patit avui migdia el local de la CNT a Saragossa, que afortunadament s'ha pogut evitar ja que la policia no tenia cap tipus d'ordre ni autorització judicial. Una vegada més, els aliats del Capital demostren quines són les alternatives que amenacen veritablement la seva lògica i el seu statu quo. Les iniciatives de base, horitzontals i autogestionades als nostres barris són el vertader maldecap del sistema, perquè s'escapa del seu control i tenen por que l'exemple s'escampi per tot arreu. Creuen que desallotjant i enderrocant edificis mataran les idees que els donen vida. No poden anar més errats. Les idees no es poden matar, i allà on s'estenguin apareixeran desenes de Can Vies a tot arreu. Des de la Coordinadora Llibertaria de Mallorca (CLM) volem mostrar tota la nostra solidaritat i suport amb les companyes del CSA Can Vies, a les detingudes i agredides pels botxins del poder, a les companyes de La Directa i de «La Ciutat Invisible», que també han patit la repressió policial, i a les companyes de CNT Saragossa. Així mateix volem fer una crida a la creació i resistència dels espais nascuts des de baix i autogestionats, a que s'escampin, i a que la idea d'una nova societat cooperativa i lliure s'estengui com les flames. Totes som Can Vies!

Coordinadora Llibertària de Mallorca (CLM)

---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Presentaciˇ del p˛ster ź┌ter╗ (avui dimarts!)

estelnegre | 27 Maig, 2014 12:36

Presentació del pòster «Úter» (avui dimarts!)

Avui, 27 de maig, a les 19 hores, en el marc de l'exposició #VirulènciesToxina Matabales i Carles G O'd presenten el seu treball «ÚTER»

La cita és en el Edifici Sa Riera, c/ Miquel dels Sants Oliver, 2. Palma.

T'hi esperem!

---

«Úter» és un pòster narratiu resultat de diferents trobades amb col·lectius, ginecòlogues, activistes i dones. Una cartografia de diferents històries reals, contades del jo i cap al nosaltres, que reflexiona sobre les estructures i els marcs ideològics que condicionen les pràctiques d’interrupció de l’embaràs.

La temàtica del pòster no és arbitrària sinó que respon a una necessitat de combat davant una nova llei en drets sexuals i reproductius que possiblement s’aprovarà a l’Estat espanyol, que impedirà que les dones decideixin sobre el seu propi cos i que perseguirà a les professionals que practiquin desobediència. Així, el context polític determina el caràcter d’urgència d’aquesta narració gràfica, la qual pretén generar consciència i debat sobre la defensa de l’autonomia sexual i reproductiva de les dones.

Entenem «Úter», doncs, com una eina més de reflexió i lluita feminista per combatre l’aliança entre el capitalisme i l’heteropatriarcat, els quals duen segles apropiant-se dels cossos de les dones i de les seves decisions. El que avui podem observar és tot el marc polític, ideològic, crític i iconogràfic bolcat damunt paper, construint-se, revisant-se, interpel·lant-se, modificant-se i projectant-se cada cop que algú emet una nova informació susceptible de ser recollida. Aquest work in progress seguirà en actiu els 10 dies de la mostra, on les artistes treballaran in situ a fi d'anar perfilant el projecte.

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Presentaciˇ de źEls tentacles de les tenebres╗ (Alc˙dia, 28-05-14)

estelnegre | 26 Maig, 2014 09:58

Presentació de «Els tentacles de les tenebres» (Alcúdia, 28-05-14)
Presentació de «Els tentacles de les tenebres» (Alcúdia, 28-05-14)
---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Dia Mundial del Part Respectat (28-05-14)

estelnegre | 25 Maig, 2014 09:43

Dia Mundial del Part Respectat (28-05-14)
Dia Mundial del Part Respectat (28-05-14)
---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Cicle de rÓdio sobre la hist˛ria de la CNT

estelnegre | 24 Maig, 2014 07:24

Cicle de ràdio sobre la història de la CNT
Míting de la CNT
---
1. Orígenes de la CNT (1910-1919). La Huelga de la Canadiense, por Carles Sanz

http://www.ivoox.com/ldd-anarquismo-espanol-i-origenes-audios-mp3_rf_3052599_1.html

2. El Pistolerismo patronal. Fundación y debates de la FAI, por Manel Aisa y Julián Vadillo

http://www.ivoox.com/ldd-anarquismo-espanol-ii-la-audios-mp3_rf_3059290_1.html

3. La República y los Comités de Defensa, por Agustín Gillamón

http://www.ivoox.com/ldd-anarquismo-espanol-iii-la-audios-mp3_rf_3080239_1.html

4. Cultura y sociabilidad libertaria, por Javier Navarro

http://www.ivoox.com/ldd-anarquismo-espanol-iv-cultura-audios-mp3_rf_3102494_1.html

5. Guerra y Revolución, por Juan Pablo Calero

http://www.ivoox.com/ldd-anarquismo-espanol-v-guerra-audios-mp3_rf_3105139_1.html

6. Las colectivizaciones, por Manuel Vicent Balaguer

http://www.ivoox.com/ldd-anarquismo-espanol-vi-las-audios-mp3_rf_3114308_1.html

---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Campanya źNi taxes ni barreres, alliberem la muntanya!╗ del CIM

estelnegre | 23 Maig, 2014 09:46

Campanya «Ni taxes ni barreres, alliberem la muntanya!» del CIM
Campanya «Ni taxes ni barreres, alliberem la muntanya!» del CIM
---
Ateneu Llibertari Estel Negre

źCuba Libertaria╗, 29 [Grupos de Apoyo a los Libertarios y al Sindicalismo Independiente en Cuba]

estelnegre | 22 Maig, 2014 09:50

«Cuba Libertaria», 29 [Grupos de Apoyo a los Libertarios y al Sindicalismo Independiente en Cuba]
«Cuba Libertaria», 29 [Grupos de Apoyo a los Libertarios y al Sindicalismo Independiente en Cuba]
---
Ateneu Llibertari Estel Negre
1 2 3 4  SegŘent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS