Administrar

Xerrada i debat «Seguretat ciutadana i codi penal: Emmordassar i castigar» (19-02-14)

estelnegre | 14 Febrer, 2014 06:31

Xerrada i debat «Seguretat ciutadana i codi penal: Emmordassar i castigar» (19-02-14)

Xerrada i debat «Seguretat ciutadana i codi penal: Emmordassar i castigar» (19-02-14)

Data i lloc: dimecres 19 de febrer a les 19 hores a Transitant

Ponents:

Maria Pilar Barceló. Advocada que treballa en diferents àmbits però interessada en temes de migrants, drets humans, moviments socials...

Jaime Bueno (Valladolid, 1954). Advocat compromès amb el seu temps. Treballa en temes laborals i sovint en casos dels moviments socials.

Ponents: Maria Pilar Barceló i Jaime Bueno; advocats.

Contingut:

En la crisi sistèmica actual, en la qual l'exclusió i desigualtat que provoquen les polítiques neoliberals originen un ampli descontent i rebuig popular que necessita de l'Estat per al seu control i disciplina social, s'han d'impulsar lleis que reforcin l'ordre necessari per a la conservació i reproducció d'aquestes polítiques d'austeritat social i enriquiment financer. A això serveix el reforçament de mesures de prevenció i control per l'Estat a través de la Llei de Seguretat Ciutadana i, en la seva insuficiència, l'enduriment del Codi Penal. Als projectes, actualment en curs,  es persegueix un major control preventiu (per policia, empreses i personal de seguretat privada) d'identificació, videovigilància urbana, càstig per desordres o manifestacions públiques amb extensió de la seva autoria fins i tot als que es presumeixin inspiradors., etc., estretament complementat amb la major severitat en el càstig penal per delictes contra l'ordre públic i l'autoritat policial, contra la invasió o ocupació de domicilis de persones jurídiques (escraches), penalització dels top-manta: Fins i tot es proposa en el seu desmesurat arbitri repressiu la presó permanent revisable para determinats delictes, amb la finalitat tot això d'imposar, a través de l'imperi de la seva llei, la por i passivitat en la societat.

Debat:

Després  de la xerrada s'obrirà un debat on podrem tractar la relació d'aquests qüestions amb l'activisme polític. De fet, aquesta activitat preten omplir un buit que hem detectat en els moviments social, que és la manca d'informació actualitzada i completa sobre la legislació que ens afecta i la repressió que se'n deriva.

 Ateneu Llibertari Estel Negre

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS