Administrar

Continua el circ repressiu contra l'anarquisme

estelnegre | 29 Novembre, 2013 10:36

Continua el circ repressiu contra l'anarquisme

No han passat ni dos mesos des de que els cinc anarquistes de BCN foren posats en llibertat provisional quan de nou l'Estat torna a justificar unes detencions arbitràries en base a unes acusacions infundades i surrealistes encara per comprovar. Servit dels seus aparells de repressió policial i manipulació mediàtica que des de la desaparició en escena d'ETA cerquen nous objectius on descarregar tota la tecnologia generada per, suposadament, combatre el terrorisme. Així com donar crèdit a les infàmies que la premsa du preparant temps enrere, afirmant que «líders anarquistes radicals» d'Itàlia, Grècia i Sud-amèrica estan venint a l'Estat espanyol per, segons ells, «fer proselitisme i exportar les seves teories violentes».

En aquest cas, cinc han estat també les persones detingudes el passat 13 de Novembre al barri de El Carmelo, a Barcelona. Mònica i Francisco, com a principals acusats, Rocío i Gerardo per conviure al mateix pis i Valeria per suposada col·laboració. Després de passar quatre dies en mans de la policia antiterrorista, en parador desconegut i totalment incomunicats, el diumenge 17 s'ordenà la presó provisional per Mònica i Francisco acusats de: Pertinença a organització terrorista (el suposat Comando Mateo Morral), estralls terroristes (l'artefacte de la Basílica de Saragossa) i conspiració per la comissió d'estralls terroristes (suposats plans per un atemptat al Monestir de Montserrat). Per altra part, les restants tres companyes foren posades en llibertat baix càrrecs i l'obligació de signar periòdicament als jutjats.

Però, què hi ha darrera de tot això? D'on surt aquest Comando Mateo Morral? És coincidència que les dues companyes empresonades fossin dues de les absoltes a l'anomenat «Caso Bombas» (Xile)? Són moltes les qüestions i coses que no encaixen d'aquesta estrambòtica situació, que tant li agrada a la premsa, però si ens posem a analitzar els fets, passats i presents, tant a l'Estat espanyol com a Xile veiem alguns indicis que ens condueixen a sospitar que tot està orquestrat per a ser un nou muntatge policial, i possiblement jurídic, contra el moviment àcrata que desperta a tota arreu.

El context actual a l'Estat espanyol (derogació de la Doctrina Parot) i a Xile (eleccions i retirada del president Piñera) sumat als contactes que duen portant des de fa temps les policies d'ambdós països amb l'ensinistrament de policies i fiscals xilens per part de cossos espanyols especialitzats en terrorisme i la presència de l'Agència Nacional Informació (ANI) xilena a l'Estat espanyol per col·laborar en la persecució de les companyes, fa pensar que això es tracti per una part, l'espanyola, d'un intent de transmetre seguretat a la població després de la tensió impulsada pels mitjans sobre els misteriosos artefactes i per la part xilena d'una revenja després del fracàs que suposar el muntatge del «Caso Bombas» del qual tothom sortí absolt després de nou mesos de presó preventiva i sis mesos de judici oral. La complicitat entre els dos Estats per rentar la seva imatge després de continus descrèdits fa evident el seu paper d'estructura de poder per reprimir tota dissidència, que ell mateix crea, i mantenir la «pau social» dins un context polític i econòmic actualment en crisi i que es va fracturant cada pic més.

Nosaltres ho tenim clar, que siguin culpables o innocents no és el que ens ocupa. Aquest episodi respon a la lògica de l'Estat i el Capital de defensar, amb el terror i el pa i circ, el seu imperi construït, costi el que costi. La lluita per derrocar totes les formes de dominació i la construcció paral·lela d'alternatives basades en l'autogestió, la cooperació i el recolzament mutu fa que situem a l'Estat, els seus defensors i els seus falsos crítics com a l'objectiu a combatre per tal de tombar tots els murs que ens oprimeixen, les presons sols en són un d'ells. No ens importen les etiquetes que les veus polítiques i periodístiques posin a les companyes, siguin certes o no segons la seva visió «democràtica», ja que elles en són unes víctimes més d'aquest món capitalista. No hem de deixar que la solidaritat es quedi en comunicats, concentracions i aplaudiments, l'hem de dur a terme nosaltres mateixes dia a dia. Lluitar contra la frustració i estendre la flama. Fer patent als carrers que si ens toquen a una ens toquen a totes. I ja fa temps que ens toquen a totes.

Davant la cooperació entre Estats, la nostra solidaritat revolucionària sense fronteres.

Llibertat a les preses!

A baix els murs de totes les presons!

Mort a l'Estat i visca l'Anarquia!

 

Adjuntem uns enllaços on hi ha informació actualitzada i reflexions sobre el cas:

Publicación refractario: https://publicacionrefractario.wordpress.com/

Algunos textos y reflexiones sobre la represión a lxs compañerxs acusadxs de los bombazos del Comando Mateo Morral: https://vozcomoarma.noblogs.org/?p=1755

Hommodolars Contra!nformación: http://www.hommodolars.org/web/

Contra Info: http://es.contrainfo.espiv.net/

Coordinadora Llibertària de Mallorca (CLM)

 Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS