Administrar

Xerrada «El feixisme avui: què és i com el combatem?» (05-12-13)

estelnegre | 30 Novembre, 2013 07:35

Xerrada «El feixisme avui: què és i com el combatem?» (05-12-13)
Xerrada «El feixisme avui: què és i com el combatem?» (05-12-13)
---
Escriu-nos

Continua el circ repressiu contra l'anarquisme

estelnegre | 29 Novembre, 2013 10:36

Continua el circ repressiu contra l'anarquisme

No han passat ni dos mesos des de que els cinc anarquistes de BCN foren posats en llibertat provisional quan de nou l'Estat torna a justificar unes detencions arbitràries en base a unes acusacions infundades i surrealistes encara per comprovar. Servit dels seus aparells de repressió policial i manipulació mediàtica que des de la desaparició en escena d'ETA cerquen nous objectius on descarregar tota la tecnologia generada per, suposadament, combatre el terrorisme. Així com donar crèdit a les infàmies que la premsa du preparant temps enrere, afirmant que «líders anarquistes radicals» d'Itàlia, Grècia i Sud-amèrica estan venint a l'Estat espanyol per, segons ells, «fer proselitisme i exportar les seves teories violentes».

En aquest cas, cinc han estat també les persones detingudes el passat 13 de Novembre al barri de El Carmelo, a Barcelona. Mònica i Francisco, com a principals acusats, Rocío i Gerardo per conviure al mateix pis i Valeria per suposada col·laboració. Després de passar quatre dies en mans de la policia antiterrorista, en parador desconegut i totalment incomunicats, el diumenge 17 s'ordenà la presó provisional per Mònica i Francisco acusats de: Pertinença a organització terrorista (el suposat Comando Mateo Morral), estralls terroristes (l'artefacte de la Basílica de Saragossa) i conspiració per la comissió d'estralls terroristes (suposats plans per un atemptat al Monestir de Montserrat). Per altra part, les restants tres companyes foren posades en llibertat baix càrrecs i l'obligació de signar periòdicament als jutjats.

Però, què hi ha darrera de tot això? D'on surt aquest Comando Mateo Morral? És coincidència que les dues companyes empresonades fossin dues de les absoltes a l'anomenat «Caso Bombas» (Xile)? Són moltes les qüestions i coses que no encaixen d'aquesta estrambòtica situació, que tant li agrada a la premsa, però si ens posem a analitzar els fets, passats i presents, tant a l'Estat espanyol com a Xile veiem alguns indicis que ens condueixen a sospitar que tot està orquestrat per a ser un nou muntatge policial, i possiblement jurídic, contra el moviment àcrata que desperta a tota arreu.

El context actual a l'Estat espanyol (derogació de la Doctrina Parot) i a Xile (eleccions i retirada del president Piñera) sumat als contactes que duen portant des de fa temps les policies d'ambdós països amb l'ensinistrament de policies i fiscals xilens per part de cossos espanyols especialitzats en terrorisme i la presència de l'Agència Nacional Informació (ANI) xilena a l'Estat espanyol per col·laborar en la persecució de les companyes, fa pensar que això es tracti per una part, l'espanyola, d'un intent de transmetre seguretat a la població després de la tensió impulsada pels mitjans sobre els misteriosos artefactes i per la part xilena d'una revenja després del fracàs que suposar el muntatge del «Caso Bombas» del qual tothom sortí absolt després de nou mesos de presó preventiva i sis mesos de judici oral. La complicitat entre els dos Estats per rentar la seva imatge després de continus descrèdits fa evident el seu paper d'estructura de poder per reprimir tota dissidència, que ell mateix crea, i mantenir la «pau social» dins un context polític i econòmic actualment en crisi i que es va fracturant cada pic més.

Nosaltres ho tenim clar, que siguin culpables o innocents no és el que ens ocupa. Aquest episodi respon a la lògica de l'Estat i el Capital de defensar, amb el terror i el pa i circ, el seu imperi construït, costi el que costi. La lluita per derrocar totes les formes de dominació i la construcció paral·lela d'alternatives basades en l'autogestió, la cooperació i el recolzament mutu fa que situem a l'Estat, els seus defensors i els seus falsos crítics com a l'objectiu a combatre per tal de tombar tots els murs que ens oprimeixen, les presons sols en són un d'ells. No ens importen les etiquetes que les veus polítiques i periodístiques posin a les companyes, siguin certes o no segons la seva visió «democràtica», ja que elles en són unes víctimes més d'aquest món capitalista. No hem de deixar que la solidaritat es quedi en comunicats, concentracions i aplaudiments, l'hem de dur a terme nosaltres mateixes dia a dia. Lluitar contra la frustració i estendre la flama. Fer patent als carrers que si ens toquen a una ens toquen a totes. I ja fa temps que ens toquen a totes.

Davant la cooperació entre Estats, la nostra solidaritat revolucionària sense fronteres.

Llibertat a les preses!

A baix els murs de totes les presons!

Mort a l'Estat i visca l'Anarquia!

 

Adjuntem uns enllaços on hi ha informació actualitzada i reflexions sobre el cas:

Publicación refractario: https://publicacionrefractario.wordpress.com/

Algunos textos y reflexiones sobre la represión a lxs compañerxs acusadxs de los bombazos del Comando Mateo Morral: https://vozcomoarma.noblogs.org/?p=1755

Hommodolars Contra!nformación: http://www.hommodolars.org/web/

Contra Info: http://es.contrainfo.espiv.net/

Coordinadora Llibertària de Mallorca (CLM)

 Escriu-nos

«Arasa, 23 colps de porra i l'"obediència deguda"», per Jordi Martí Font

estelnegre | 28 Novembre, 2013 10:15

Avui s'ha fet pública la sentència del jutge Josep Maria Miquel Porres (la llengua mai no menteix) que absol el sotsinspector dels Mossos d'Esquadra Jordi Arasa dels cops de porra contra David Fernàndez en el desallotjament de la plaça de Catalunya durant la revolta indignada. Es tracta d'un cas més d'impunitat, impunitat de l'únic policia que va poder ser denunciat entre la colla que va provocar fins a 120 ferits i que van deixar algunes de les imatges més dantesques de violència contra les persones vistes als Països Catalans des que van dir que Franco havia mort. El jutge diu que els cops (23 exactament) els va pegar Arasa però li aplica eximent de "compliment d'ordres". Per tant, cap a casa i a tornar-hi que no ha estat res. Els 57 querellants colpejats, però, no pararan fins que es faci justícia, perquè tot això és evident que no ho és.

El missatge d'aquesta sentència és clar: ja ho sabeu, policies a qui us agrada rebentar el cap o qualsevol altra part del cos de qui sigui: si us diuen que pegueu, podeu fer-ho fort que no passa res. Bé, potser sí, potser us donen una medalla aquells que diuen que volen tenir "estructures d'Estat" mentre desmunten radiotelevisions públiques, hospitals de totes i tots i escoles democràtiques. Si no mateu no passarà res i si ho feu ja sortirà algun tertulià o columnista llepa defensant-vos perquè "Espanya ataca la nostra policia".

L'Arasa va poder ser acusat gràcies a una tasca d'investigació periodística que ara estarà completament prohibida si s'aprova la nova Llei de control social per part de l'”Espanya una” del PP en el Govern de l'Estat (i segurament amb el vot dels de l'”Estat propi” seu, C. i U). Una llei de control social que anomenen de Seguretat Ciutadana (quant de cinisme lingüístic!). Si aquesta llei s'aplica, denunciar a qui ens pegui seguint ordres serà impossible perquè fer una foto a qui et rebenti el cap o dir-li el nom del porc costarà entre 30.000 i 600.000 euros. Fantàstic!

Sense cap mena de dubte, el context de crisi-colp d'estat, d'assalt dels mercats als béns comuns i d'empobriment constant de la majoria social necessita una violència constant contra les persones que protesten per la despossessió, una violència que sigui exemplar i que asseguri el manteniment del desordre i la seva ampliació. Però fins i tot en això hi ha límits i la impunitat i la protecció dels violents amb placa amb lleis com aquesta i altres ens situa en un espai fora de la democràcia.

Quan la impunitat de les porres substitueix la democràcia, quan els culpables mai no tenen culpa i els violents amb placa sempre poden dir que els ho havien manat, sortir al carrer a defensar les llibertats públiques de totes i tots que encara tenim és una obligació, sense cap mena de dubte. Tenim massa precedents històrics que ens hi obliguen i massa memòria per no saber què passa quan la por es converteix en l'única guia de la societat. I tenim l'exemple de l'Argentina, on l'"obediència deguda" va arribar un dia que es va posar en dubte, va desaparèixer i els criminals van ser jutjats...

Jordi Martí Font

 Escriu-nos

Convocatòria de la I Assemblea de Socis de Biciutat (avui!)

estelnegre | 27 Novembre, 2013 10:01

Convocatòria de la I Assemblea de Socis de Biciutat (avui!)

  • Com a mostra de la maduresa del projecte, Biciutat convoca la seva primera assemblea de socis que haurà d’aprovar, entre d’altres, el nou equip directiu “Permanent” de l’associació i el Full de Ruta d’activitats i campanyes.
  • L’assemblea dóna una garantia de continuïtat al projecte iniciat fa un any i que compta ja amb més de 120 socis legalment registrats.

A continuació es reprodueix la convocatòria de l’assemblea:

D’acord amb el que estableix l’article 11 dels Estatuts de l’associació BICIUTAT DE MALLORCA, us convoc a la PRIMERA ASSEMBLEA ORDINÀRIA de l’associació que es desenvoluparà el proper dimecres 27 de novembre de 2013, a les 19 hores, a “Ca’n Alcover – Espai de Cultura” del carrer de Sant Alonso, 24, 07001 de Palma (davora hotel Sta. Clara) amb el següent ordre del dia:

 1. Benvinguda als socis i sòcies presents a la reunió.

2. Presentació de l’informe de gestió de l’Associació des del moment de la seva fundació.

3. Proposta d’aprovació del Reglament d’Organització i Funcionament de la Permanent de Biciutat.

4. Proposta d’aprovació de l’estat dels comptes de Biciutat i pressupost per a l’exercici 2014.

5. Elecció i nomenament de la Permanent de Biciutat.

6. Proposta d’aprovació del Full de Ruta de Biciutat (activitats a desenvolupar en el futur).

7. Torn obert de paraules

Atès que la present convocatòria estableix l’elecció dels membres de la Permanent de l’associació, i d’acord amb el Capítol IX “El règim electoral” dels Estatuts de l’associació, us inform que els socis que vulguin presentar-se a l’elecció ho hauran de comunicar abans del 12 de novembre de 2013 a les 23:59 h. La comunicació s’haurà de fer obligatòriament per correu electrònic a: biciutatdemallorca@gmail.com L’actual Equip Impulsor publicarà les candidatures en el cinc dies següents, moment en què començarà un termini de cinc dies per formular-hi reclamacions. Les reclamacions s’han de resoldre en els tres dies següents d’haver-se exhaurit el termini.

Per tal de facilitar la participació a l’assemblea al major nombre de persones possible, el cens de socis es tancarà deu minuts abans de l’inici oficial de la sessió. Les formes d’adquirir la condició de soci són:

1. Emplenar el següent formulari en línia (opció disponible fins al 26 de novembre 2013).

2. Emplenar la butlleta en paper que es lliurarà als assistents abans de donar inici a l’assemblea.

Per més informació del que es tractarà a l’assemblea, podeu consultar el següent enllaç que conté els Estatuts de BICIUTAT DE MALLORCA

El president de Biciutat de Mallorca
Mariano Reaño Lambea

Palma, 5 de novembre de 2013

Com arribar a Ca’n Alcover? Aquí teniu el mapa

Escriu-nos

Presentació del llibre «Nosotras que perdimos la paz» i projecció del documental «Mujeres del 36» (30-11-13)

estelnegre | 26 Novembre, 2013 06:54

Presentació del llibre «Nosotras que perdimos la paz» i projecció del documental «Mujeres del 36» (30-11-13)
Presentació del llibre «Nosotras que perdimos la paz» i projecció del documental «Mujeres del 36» (30-11-13)
---
Escriu-nos

28 N: tornam a obrir els centres

estelnegre | 25 Novembre, 2013 10:53

28 N: tornam a obrir els centres
28 N: tornam a obrir els centres
---
Escriu-nos

Marxa de torxes «Hem perdut la por, combatem la violència patriarcal» [Dia contra la violencia de gènere] (25-11-13)

estelnegre | 24 Novembre, 2013 08:06

Marxa de torxes «Hem perdut la por, combatem la violència patriarcal» [Dia contra la violencia de gènere] (25-11-13)
Marxa de torxes «Hem perdut la por, combatem la violència patriarcal» [Dia contra la violencia de gènere] (25-11-13)
---
Escriu-nos

Mou-te per l'educació. Cursa solidària (Manacor, 24-11-13)

estelnegre | 23 Novembre, 2013 09:10

Mou-te per l'educació. Cursa solidària (Manacor, 24-11-13)
Mou-te per l'educació. Cursa solidària (Manacor, 24-11-13)
---
Escriu-nos

Presentació del llibre «Dissidències. Història i ''Cultura Obrera'' a la Mallorca contemporània» (Artà, 29-11-13)

estelnegre | 22 Novembre, 2013 09:38

Presentació del llibre «Dissidències. Història i ''Cultura Obrera'' a la Mallorca contemporània» (Artà, 29-11-13)
Presentació del llibre «Dissidències. Història i ''Cultura Obrera'' a la Mallorca contemporània» (Artà, 29-11-13)
---
Escriu-nos

Concert en solidaritat amb la lluita de l'Assemblea de Docents (22-11-13)

estelnegre | 21 Novembre, 2013 09:36

Concert en solidaritat amb la lluita de l'Assemblea de Docents (22-11-13)
Concert en solidaritat amb la lluita de l'Assemblea de Docents (22-11-13)
---
Escriu-nos
1 2 3  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS