Administrar

Bicicletada lúdica nocturna (02-08-13)

estelnegre | 01 Agost, 2013 10:19

Bicicletada lúdica nocturna (02-08-13

---

CONVOCATÒRIA DE MASSA CRÍTICA NOCTURNA D’AGOST DE 2013
DATA, HORA i LLOC: divendres 2 d’agost de 2013, a les 20:30, partint de la Plaça d’EspanyaLEMA: Reivindicar la bicicleta i la mobilitat sostenible com a un motor de desenvolupament turístic, especialment al centre urbà i a través de la seva història.


TEMA: Passejada lúdica on repassarem breument i de forma directa la Història del transport a Palma.
La potencialitat de la bicicleta com a eina per a dinamitzar l’atractiu turístic de Palma és enorme, i, malgrat això, s’ha fet molt poc per afavorir aquesta opció. A part de les possibilitats que obre la bicicleta per a descobrir la ciutat d’una manera diferent i inèdita, la mateixa generalització  del seu ús significa una ciutat més competitiva turísticament.


Així ho recull l’informe “UrbanTur 2012”, de Exceltur, lobby del sector turístic

( http://www.exceltur.org/excel01/contenido/portal/files/informe_urbantur2012.pdf) , a on es recomana, per a afavorir la qualitat turística de les ciutats (el):

---

“Apoyo a la bicicleta como sistema sostenible de movilidad turística: valorando la apuesta por su utilización como sistema de transporte reductor de emisiones de CO2 y de creciente utilización por los turistas como medio para moverse y conocer la ciudad, a través de la dotación de carriles bici disponibles y la provisión de un servicio público de alquiler abierto para el uso de los no residentes.”


Reconèixer a la bicicleta la qualitat de ser un mitjà de transport útil, econòmic i ambientalment eficient. Això no tan sols provoca beneficis immediats i evidents a la població resident sinó que també permet ser emprat pels visitants estrangers (cicloturisme urbà) que decideixen, cada vegada més, endinsar-se en el laberíntic traçat viari del nostre nucli antic d’origen medieval.

ITINERARI: pça Porta Pintada, Avingudes, Porta de Sant Antoni, carrer Mateu Enric Lladó, carrer Calatrava, Parc de la Mar, passeig Dalt Murada, carrer Portella, carrer Posada de Montserrat, Jardins del Bisbe, Catedrareral, carrer Palau Reial, carrer conqueridor, Pça. de la Reina, avinguda Antoni Maura, passeig Sag, pça. Draçanes, carrer Jaume Ferrer, avinguda Antoni Maura, Born, pça Tortugues, Born, pça. de la Reina, carrer Conqueridor, Pça. de Cort, carrer Colon, carrer Argenteria, Pça. de Santa Eulària, carrer Monti-Sion, carrer Pelleteria, Pça. del Pes de la Palla (final i, eventualment, soparillo)ACTIVITATS: Recorregut pel centre de la ciutat, visitant llocs d’interès històric, especialment relacionats amb la mobilitat a Palma.ENLLAÇOS I PUBLICACIONS D’INTERÈS:

Quan Palma tenia tramvia (Diario de Mallorca)

Historia de los tranvias de Palma (Fotos Antiguas de Mallorca)

Tranvías de Palma (bloc)

Palma, història del tramvia elèctric - Jordi Bibiloni Rotger, Aj. de Palma (2002)

Història de l’EMT-Palma (pàgina oficial)

Historia del Ferrocarril en Mallorca (PDSTIB - Grijalvo)

Història del Tren de Sóller (pàgina oficial)

Aquellos proyectos nunca construidos (Bloc trens de Mallorca)
INDRETS A VISITAR (hi haurà explicacions sobre alguns d’aquests llocs)


- Estació intermodal / FF.CC. de Sóller: origen de les antigues línies interurbanes. Es pot comentar l’impacte del transport públic (tren+tram) en el model radial de Palma, sent aquest lloc el “km 0” de tota la xarxa actual. Veure una foto del tram.

- Cantonada del Bar Bosch: hi ha un tros de l’antiga catenària del tramvia. Veure foto a la Plaça de les Tortugues.

- Porta de Sant Antoni: Actualment un altre important nus de la xarxa de transport públic, era també una de les sortides històriques de Ciutat. Veure una foto de després de la demolició.

- Sa Llotja - Port de Palma: La mar ha estat històricament la principal via de comunicació de Ciutat amb la resta del món. Tractar aspectes portuaris. Veure foto del tramvia a la Llotja.

- Ses Voltes: Túnel del tren de mercaderies que unia el port amb la Plaça d’Espanya.Hi estau tots convidats !!


= = = = = = = = = = = = = = = = = = = =  =
Salutacions des de Biciutat de Mallorca
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = =  =

---
Escriu-nos
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS