Administrar

Crema Londres a Tarragona (u): "Peus d'ungles pintades"

estelnegre | 06 Febrer, 2013 16:02

Crema Londres a Tarragona (u): "Peus d'ungles pintades"

Per a caminar

i per a mostrar,

roges intenses les ungles,

per sentir-los,

i rebre-hi l'impacte

de petons i carícies

quan no són només

recorreguts inerts per la pell.

 

Per a això

tens els peus davall

dels genolls

i nord enllà,

però fugint de significats i de diccionaris,

hi camines, nus i

depassats els sentits,

i el sentit,

vers l'allibera-

ment

del que el més pròxim empresona,

sovint sense adonar-se'n.


Bitllet d'anada

sense tornada,

amb dignitat a cabassos

i el món sencer per descobrir

de qui se sap més persona

que qui aconsella

servir cafès

i no és res més

que un més dels rancis

fastigosos,

dels gossos!

Cafè amb sal!,

i rocs al cap!...,

necessiten els amos

i els que en volen fer.

I en tindran...

 

Mentrestant,

no ens intimidaran

i intimarem

amb tantes mirades com

ens sedueixin

ens despullin,

ens sorprenguin,

ens prenguin

i ens vulguin explorar.

Per pures ganes,

per res més.

Perquè demà serà

quan vulguem que sigui,farts de promeses,

tan prometeus com som...

 

I dit això

queda clar

que la base de peus que ens cal

ha de ser una de gran,

no per aixecar gratacels

sinó cases de planta baixa,

on no cansi pujar

ni tan sols

amb els teus

d'ungles pintades.

Ateneu Llibertari Estel Negre

Concentració en solidaritat amb Rosi i David, delegats sindicals de CNT acomiadats a Mercadona (09-02-13)

estelnegre | 06 Febrer, 2013 09:27

Concentració en solidaritat amb Rosi i David, delegats sindicals de CNT acomiadats a Mercadona (09-02-13)

Boicot Mercadona!

El proper dissabte 9 de febrer a les 12 hores tenim concentració contra Mercadona (C/. Metge Josep Darder , 12 / Palma), pels acomiadaments de David i de Rosi, delegats sindicals de CNT. Sobre tot la fem per Rosi que per denunciar Inspecció de Treball a l'empresa l'han acomiadada. El seu cas és molt greu. L'últim any ha rebut pallisses de la seva parella tenint en aquests moments una ordre d'allunyament. A més aquest individu es nega ara a passar-li la manutenció dels fills i Rosi està acomiadada i amb una hipoteca no té per donar-li de menjar als seus fills de 5 i 8 anys.

Si us plau necessitem gent per a la concentració. Qui vagi a venir que avisi amb un correu a: cnt-palma@cnt.es

Salut i anarcosindicalisme!

CNT-AIT, SOD Palma

Secretaria d'Acció Sindical

---

Mercadona no respecta els drets sindicals i acomiada delegats sindicals

Des del passat estiu de 2012 funciona una secció sindical de CNT al centre de treball que, al Carrer Aragó núm. 231 de Palma, té l'empresa MERCADONA. El motiu de la creació d'aquesta secció sindical respon a les nombroses vexacions i al tracte inhumà que pateixen els treballadors i treballadores del centre: falta de respecte a les baixes mèdiques amb amenaça d'acomiadament, obertura d'actes disciplinàries falses i diversos accidents de treball molt greus, encara que sobretot es deu al maltractament psicològic que la coordinadora d'aquesta tenda ROCÍO PRADOS YEBENES, amb la connivència de l'empresa, exerceix cap als treballadors/es de la tenda mitjançant crits, insults i amenaces d'acomiadament constants, que fa que al llarg de l'any aquests treballadors hagin de medicar-se, amb antidepressius i ansiolítics (fets denunciats ja per diversos treballadors/es de la tenda). Precisament la nostra delegada sindical a la tenda Rosi, amb dues dècades d'antiguitat en l'empresa i mare de dos nens petits, com una forma més de solidaritat amb els seus companys/as de feina, va liderar junt amb una altra treballadora una campanya pública i una denúncia a Inspecció de Treball denunciant aquests fets, sent que al poc temps d'això ha estat acomiadada per MERCADONA sota falses acusacions de no realitzar bé el seu treball i de no tenir un tracte apropiat amb els clients del supermercat, fets que evidentment són falsos. L'empresa l'ha acomiadat sense donar-li a canvi ni un sol euro acusant-la d'haver comès 30 infraccions greus. Però la cosa no acaba aquí, de forma intencionada, i per a que la nostra companya Rosi tingués dificultats a l'hora de cobrar l'atur i poder sol•licitar la manutenció dels seus fills al jutjat, MERCADONA s'ha negat a donar-li a la nostra companya les seves últimes nòmines, motiu pel qual Rosi ha hagut de posar una denúncia en Inspecció de Treball (guanyada). Així mateix volem denunciar la situació del nostre company David, també delegat sindical, acomiadat en similars circumstàncies. La veritable raó per la qual s'han produït aquests acomiadaments, no és cap altra que castigar i reprimir qualsevol tendència combativa de lluita sindical dins de MERCADONA. Des de fa anys CNT manté, a Mallorca, una lluita sindical dins de l'empresa en defensa dels drets dels seus treballadors/es. L'acció sindical de CNT ha estat encaminada tant en la implantació del sindicat a l'empresa així com cap a la reivindicació de la defensa dels llocs de treball de la plantilla, motiu real pel qual s'ha acomiadat els nostres companys Rosi i David.

Des de CNT, manifestem la nostra repulsa davant d'aquests acomiadaments, emprenent una campanya de denúncia pública contra aquest atropellament a la llibertat sindical. Exigim la readmissió immediata dels nostres companys, així com la cessació immediata de les polítiques repressives cap a les nostres seccions sindicals.

Cap agressió patronal sense resposta sindical!

No volem la pau sinó la victòria!

Readmissió companys i companyes acomiadats!

 Ateneu Llibertari Estel Negre

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS