Administrar

Projecció del documental «Operació Garzón» (avui dimecres!)

estelnegre | 05 Desembre, 2012 07:38

Projecció del documental «Operació Garzón» (avui dimecres!)

Des de l'organització antirepressiva Alerta Solidària ens complau convidar-vos a la projecció del documental Operació Garzón: contra l'independentisme català que tendrà lloc aquest dimecres dia 5 de desembre al Cine Ciutat (C. Emperadriu Eugènia 6, de Palma) a les 19h.

D'aquesta manera, Alerta Solidària us volem fer coneixedors del que succeí als voltants de l'any 1992, any dels Jocs Olímpics, al Principat de Catalunya i al País Valencià. Llavors, durant una sèrie de mesos foren detingudes i incomunicades 38 persones, moltes d'elles torturades baix l'empara del jutge Baltasar Garzón. Per aquest motiu, l'Estat espanyol fou condemnat l'any 2004 per no investigar les denúncies de tortures que presentaren les detingudes, quedant així aquests fets impunes. Cal recordar tot el succeït, i ho fem precisament enguany que es compleixen 20 anys dels Jocs Olímpics.

Per aquesta presentació, comptarem amb la participació de Ramon Piqué, persona que patí represàlies l'any 92 i que apareix al documental, i Martí Majoral, membre d'Alerta Solidària. Aquests ens explicaran qüestions relacionades amb el documental, la repressió i com es visqueren aquells difícils mesos.

Aquest documental és un treball rigorós produït per Zeba Produccions i realitzat per Llibertat.cat, amb el suport d'entitats i associacions com Memòria contra la Tortura i Alerta Solidària. Ha estat guardonat amb premis internacionals i projectat a dotzenes d'indrets dels Països Catalans.

Finalment, ara arriba a Mallorca.

L'entrada té un preu simbòlic de 3 euros, que aniran destinats a pagar despeses repressives.

 Ateneu Llibertari Estel Negre

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS