Administrar

14-N. Vaga general anticapitalista

estelnegre | 31 Octubre, 2012 15:22

14-N. Vaga general anticapitalista
14-N. Vaga general anticapitalista
---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Bicicletada Massa Crítica a Palma (03-11-12)

estelnegre | 30 Octubre, 2012 15:07

Bicicletada Massa Crítica a Palma (01-09-12)
Massa Crítica

---

Aquest dissabte 3 de novembre,

a les 10.45 hores a la plaça d'Espanya

---

Si ets dels que utilitzarien la bicicleta si hagués carril-bici per anar a la feina o passejar per Palma, però no ho fas per por al trànsit.

Si vols humanitzar els barris, lliures d'embussos, fums i renou, però al teu barri no hi ha carrers per als vianants, zones verdes, ni carril-bici.

Si vols que els teus fills puguin jugar al carrer sense perill de cotxes i vols carrils-bici perquè vagin tot sols a l'escola.

T'agradaria la teva ciutat amb carrers enjardinats i parcs per on passejar sense les molèsties del trànsit?

Anima't i reclama amb nosaltres, vine a fer una volta amb bicicleta per Palma. Junts ens farem notar.

El primer dissabte de cada mes, a la plaça d'Espanya, a les 10.45 hores.

Perquè volem barris democràtics on el trànsit no reprimeixi la convivència dels ciutadans, ja siguin nins, adolescents, adults, ancians o minusvàlids, no volem que la nostra ciutat sigui un pou negre de cotxes.


Vinga, que són pocs i covards!

---

Itinerari

Itinerari

Us hi esperem!

---

Massa Crítica

971 207 441

Ateneu Llibertari Estel Negre


Reunions de l’Assessoria Jurídica de la PAH Mallorca

estelnegre | 29 Octubre, 2012 11:29

Reunions de l’Assessoria Jurídica de la PAH Mallorca

Recorda que l’Assessoria Jurídica de la Plataforma d'Afectats/des per les Hipoteques (PAH) de Mallorca es reuneix tots els dimecres entre les 18 i les 22 hores al Casal de Can Alonso (Castellarnau, 4 / Palma).

Si tens dubtes, el banc t’assetja, si no pots pagar la teva hipoteca o lloguer, o et volen desnonar...

Vine! Aprèn els teus drets i actua!

 Ateneu Llibertari Estel Negre

14 N = Vaga general, és l'hora de lluitar!

estelnegre | 28 Octubre, 2012 07:30

14 N = Vaga general, és l'hora de lluitar!
14 N = Vaga general, és l'hora de lluitar!
---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Presentació del documental «€spanish Dr€am» (30-10-12)

estelnegre | 27 Octubre, 2012 06:44

Presentació del documental «€spanish Dr€am» (30-10-12)

30 d'octubre a les 21.30 hores a Cine Ciutat

€spanish Dr€am és un documental que analitza la dificultat que tenen molts joves, a l’hora d’accedir a un habitatge i mostra les causes de la bombolla immobiliària. A part, cerca noves alternatives a les hipoteques. Alternatives que alguns col·lectius ja intenten posar en pràctica. Experts en la matèria col·laboren, concedint entrevistes sobre diferents temes com: economia, dret urbanístic, etc. A més es compta amb casos particulars, de gent que està vivint una situació especial respecte al tema.

Com diu el mateix Guillermo Cruz: «El documental narra un viatge a través del panorama immobiliari espanyol dels últims 40 anys. Aquest viatge és motivat per la inquietud, que sorgeix en mi i en molts joves, quan decidir emancipar-nos. Aquest desig frustrat, en la majoria dels casos, fa que em posi a investigar per a buscar perquès i possibles solucions. El viatge em durà des dels inicis quan van començar els meus pares, fins al moment actual (últims 10 anys), on als joves que vam néixer durant els anys 70, ens ha tocat afrontar la conjuntura econòmica i social més complicada de la història de l’estat espanyol per a accedir a un habitatge.»

Direcció: Guillermo Cruz

Guió i Producció: Santiago Cirugeda i Guillermo Cruz.

Duració: 55 minuts

Ho organitza: Sa Tevavisió, Cine Ciutat i RecercaPruaga

Nota: Aquesta projecció es gratuïta per a socis de Sa Tevavisió, Cine Ciutat i RecercaPruaga, per a la resta dos euros.

 Ateneu Llibertari Estel Negre

«Desobedients i sense exèrcit, és clar», Jordi Martí Font

estelnegre | 26 Octubre, 2012 05:02

«Desobedients i sense exèrcit, és clar», Jordi Martí Font
Exèrcit català...

Una de les poques coses en què coincideixo amb Artur Mas és que la «Catalunya quatreprovíncies» resultant de tot això que li ha de passar a aquest tros de Països Catalans no ha de tenir exèrcit. La comunitat autònoma, l'estat lliure associat, la colònia de la UE o el que surti de la deriva de les intencions de la manifestació de l'11 de setembre passat no ha de tenir exèrcit. Per molts motius, però un de bàsic i central és per no trair la nostra pròpia història de lluites socials recents. La majoria de les persones que avui apostem per la independència i per la construcció d'una societat més justa i lliure som filles i fills de les lluites socials dels vuitanta i noranta del segle passat i, entre aquestes, d'una que vam guanyar des de la base: l'acabament del servei militar obligatori. Per molt que CyU, PP i López Tena s'entestin a dir que van ser a ells a qui ho devem.

Sabem que la mili es va acabar perquè milers i milers de persones van lliurar els seus cossos als jutges i van fer cap a la presó en un acte lloable de desobediència civil múltiple. I milers d'altres persones els vam donar el nostre suport, acompanyant-los i estant al seu costat per al que calgués. Sabem que sense tenir prop de cinc-cents presos mai no hauria hagut pacte entre CyU i PP per acabar amb l'obligatorietat del segrest legal que suposava passar un any o més en mans dels militars pel sol fet d'haver nascut home i dins d'un territori que administraven ells. Sabem que l'exemple dels insubmisos i la imaginació de la seva lluita va posar contra les cordes l'Estat i la seva legitimitat entre capes de població àmplies. Sabem que som fills de la victòria que va suposar acabar amb la mili, tot i que sabem també que la insubmissió buscava no només això, sinó també acabar amb la societat militaritzada i amb l'exèrcit, és clar. I és per això que ens neguem a oblidar o a entendre interpretacions irreals d'un procés social reeixit que va arrancar des del no-res i ho va aconseguir tot en el pla tàctic, tot i que no en l'estratègic.

I sobretot, sabem que la desobediència social és un dels camins possibles per a qualsevol lluita social que vulgui aconseguir algun dels canvis que proposa sense que derivi en un estèril esteticisme revolucionari. En un món en què la violència és del poder –ja no perquè estigui legitimitat per exercir-la, sinó perquè té prou violència perquè no sigui posat en dubte tampoc en aquest aspecte– desobeir i posar el cos davant de les seves ordres i lleis injustes és una bona manera de sumar esforços. I que ningú no es cregui que la cosa és fàcil ni assumible en un tres i no res, tot el contrari. Calen moltes hores i molt exercicis desobedients per trobar la gramàtica exacta que provocarà els petits col·lapses necessaris per aconseguir l'adhesió a la nostra causa de qui està expectant davant tot el que suposi canvis cap a millor però que encara no gosa fer el pas. La repressió sistemàtica contra la dissidència farà la resta, perquè un cos que no obeeix és un cos dissident, i per tant, perillós per a qui mana. Les contradiccions del Poder a l'hora de basar el seu poder en la força faran la resta. I un cop més, la persuasió serà més potent que la violència organitzada que, tal com les experiències recents no deixen de dir-nos, no porta enlloc, perquè la tecnologia i la manca d'empatia per part de qui mana fa impossible la nostra victòria, o més encara, fa impossible la victòria.

Guanyar o perdre són conceptes propis d'un pensament militar, i tot i que no deixarem de fer-los anar perquè jo ho digui (ni jo ho faig), és clar que la seva utilització respon a un model intel·lectual propi de la barbàrie i del pensament militar que alguns volem combatre. Per això si ens insubordinem acabarem parlant diferent. I pixant aigua de colònia, que diria algú que jo em sé. I té raó...

Jordi Martí Font

ni per jugar!

 Ateneu Llibertari Estel Negre

CNT convocarà vaga general el 14N per fer front la reforma laboral, les retallades i el saqueig contra la classe treballadora

estelnegre | 25 Octubre, 2012 07:24

CNT convocarà vaga general el 14N per fer front la reforma laboral, les retallades i el saqueig contra la classe treballadora

Des de l'inici de la crisi econòmica, la CNT ha defensat la vaga general com a principal eina de la classe treballadora contra els atacs de la banca i la patronal.

Rebutgem la negociació a la que el sindicalisme de concertació cridava al govern per suavitzar la reforma laboral després de la vaga general del 29M. De la mateixa manera hem rebutjat els plantejaments de l'anomenada “Cumbre Social”, d'eliminar només els excessos més flagrants del govern del PP, mantenint el nucli del sistema econòmic i polític que ens ha col·locat en aquesta situació, així com els seus intents de desviar i dilatar la resposta social amb propostes inútils com l'exigència d'un referèndum.

La dura situació social exigeix una resposta contundent, creixent i continuada que trenqui lligams amb l'entramat polític i econòmic que l'ha originat i de la qual es beneficia i les complicitats amb el mateix.

Després de mesos de dubtes, CCOO i UGT convocaran vaga general el 14N, arrossegats, d'un costat, pel malestar social creixent i la mobilització al carrer i, d'un altre, per les contínues mesures antiobreres d'un govern al servei d'elits financeres i patronals sense cap intenció de cedir engrunes que permetin al sindicalisme institucional justificar el seu paper.

CNT ha acordat convocar vaga general el proper 14 de novembre, i ho farem de forma diferenciada i amb les nostres pròpies reivindicacions i plantejaments. Diem que aquesta vaga és necessària però no suficient i cridem a portar-la més enllà del guió estèril i frustrant al que ens té acostumats el sindicalisme institucional.

El nostre repte és que aquesta vaga enforteixi la voluntat de lluita i auto organització de capes cada vegada més grans de la classe treballadora, construint la capacitat d'impulsar noves convocatòries i mobilitzacions a nivell global i en els diferents sectors.

Convoquem a la vaga del 14N amb voluntat de continuïtat. Convençuts que per enfrontar-nos a les elits i institucions financeres europees i els seus governs titelles, és necessari no només impulsar la unitat de classe més enllà dels límits artificials de les fronteres nacionals, com comença a apuntar la vaga del 14N, sinó que hem de trencar també amb un format de vaga que està lluny de ser suficient per fer front a aquestes polítiques.

Tenim el repte de ser capaços d'anar més enllà d'aturades de 24 hores aïllades en el temps, més enllà de la paralització de l'activitat puntual en les indústries i sectors tradicionals, de trobar formes d'interrompre tot el procés de producció i consum, d'incorporar a la mobilització al conjunt de la classe treballadora, per precaritzada i dividida que estigui. Guanyar la capacitat de fer el major mal possible als interessos econòmics de l'elit empresarial i financera és l'objectiu principal de la vaga general.

Cridem a organitzacions sindicals i moviments socials anticapitalistes a treballar des d'ara mateix per desbordar i donar continuïtat a la vaga del 14N. A prendre de forma immediata el carrer i les empreses per no abandonar-les.

Fer que la vaga general deixi de ser poc més que un lema, per convertir-se en una eina real de lluita és el nostre objectiu, i el 14N hem de donar el proper pas per fer-ho realitat, amb totes les nostres forces per que ens hi juguem molt.

14N Vaga General! A per totes!

Ellison Moorehead

Secretaria de Premsa i Comunicació

Secretariat Permanent del Comitè Confederal CNT-AIT

 Ateneu Llibertari Estel Negre

«Sueños colectivos» a Manacor (31-10-12)

estelnegre | 24 Octubre, 2012 15:15

«Sueños colectivos» a Manacor (31-10-12)

«Sueños colectivos» a Manacor (31-10-12)

Dimecres dia 31 d'octubre a les 20.00 hores, projecció del documental Sueños colectivos (2011) i posterior debat al bar Sputnik. Organitza l'acte el col·lectiu Arrels.

En l'actual context de crisi, on les elits estan en ofensiva descarada per llevar-nos els drets laborals i socials aconseguits després de dècades de terribles lluites, es fa imprescindible contraposar una alternativa al neoliberalisme i a l'estatisme que proposa gran part de l'esquerra.

La democràcia no es construeix en els parlaments sinó en els talls de feina, en les barriades, en els pobles, en els municipis; de baix a dalt i no de dalt a baix. Només un poble conscient de ser el subjecte actiu de la democràcia la pot construir. Fet extraordinari aquest que es va produir en gran part de la zona republicana durant la Guerra Civil espanyola i que va superar les estructures estatals i capitalistes, abolint l'explotació i la dominació a través de la col·lectivització i la democràcia directa. Un exemple del qual es pot aprendre molt -dels errors i les virtuts- per tal d'estructurar una alternativa societària que rebutgi tan l'ambició malaltissa del capitalisme com la vertebració burocràtica i maquiavèl·lica de l'Estat.

Per tot això vos convidem a la projecció del documental Sueños colectivos (2011) que tendrà lloc el pròxim dimecres dia 31 d'octubre a les 20.00 hores al bar Sputnik (Via Portugal de Manacor) i al posterior debat. Organitza l'acte: Col·lectiu Arrels.

Us hi esperem!

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Festa 13è aniversari Finestra al Sud, S’Altra Senalla d'Inca (27/10/12)

estelnegre | 23 Octubre, 2012 07:03

Festa 13è aniversari Finestra al Sud, S’Altra Senalla d'Inca (27/10/12)
Festa 13è aniversari Finestra al Sud, S’Altra Senalla d'Inca (27/10/12)
---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Protesta per la reforma de la Llei de caça i pesca per a menors de 8 anys (27-10-12)

estelnegre | 22 Octubre, 2012 10:09

Protesta per la reforma de la Llei de caça i pesca per a menors de 8 anys (27-10-12)

Fa poc s’ha aprovat a Mallorca la modificació de la llei de caça i pesca balear 6/2006 del 22 d’Abril canviant-la per la llei 6/2007 del 27 de desembre, i com a conseqüéncia aquests fets seran realitat:

  1. Els nins de més de 8 anys d’edat i que en tenguin menys de 14 podran actuar com a caçadors acompanyats d’altres caçadors en les modalitats de caça sense armes de foc.
  2. Les persones amb més de 14 anys podran caçar amb armes de foc, amb la llicència i l’autorització dels seus responsables directes(pare, mare)
  3. La Federació Balear de Caça i Pesca rebrà una subvenció de 1.200.000 d’euros per fomentar “l’art”

Des d'ICA animalista trobam vergonyós que mentre es fan retallades en sanitat, educació i moltes altres coses , se’ls regali aquesta quantitat , quan, a altres entitats de les quals tots ens podriem beneficiar se’ls ha anul·lat o paralitzat per falta de recursos.

També ens sembla aberrant que es baixi l’edat mínima per poder caçar als 8 anys, ja què és una edat en la que resulta molt perillós induir-los a practicar aquest tipus d’activitat ja que poden patir molts accidents de caràcter greu, i, a més creim que no és acceptable la legalitat d’ensenyar a matar essent tan joves i tendres, amb les repercussions que té per un nin practicar una activitat absolutament violenta.

Per això us animam a totes a presentar-nos davant Cort el pròxim dissabte dia 27 d’ octubre a les 12.00 hores per expressar el nostre rebuig a la seva aprovació en el ple.

Ateneu Llibertari Estel Negre
1 2 3 4  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS