Administrar

Dilluns Negre: źS'Aigo, centre d'aprenentatge╗ [Presentaciˇ d'aquesta escola lliure que s'acaba de crear a Palma] (demÓ dilluns!)

estelnegre | 30 Setembre, 2012 04:55

Dilluns Negre: «S'Aigo, centre d'aprenentatge» [Presentació d'aquesta escola lliure que s'acaba de crear a Palma] (01-10-12)

---

S'Aigo, centre d'aprenentatge. Escola lliure

Ha començat a funcionar un projecte d'escola lliure a Ciutat. Es tracta d'un projecte autònom al projecte Escola Lliure Mallorca, sorgit de tres famílies que pertanyen al mateix i dues educadores. Aquest projecte ofereix un espai on els infants poden experimentar amb diverses vessants artístiques (pintura, tècniques graficoplàstiques, escultura, modelatge, rítmica i expressió corporal, etc.), podent-les  utilitzar com a vehicle d'expressió emocional. Mentre l'infant va experimentant i relacionant-se amb el grup, es veu embolicat, durant el procés creatiu i relacional, en situacions tan comuns i importants com difícils de gestionar, com ara: la frustració, l'autoescolta, el saber i el poder triar, la comparació, l'èxit o fracàs davant del grup...

El proper dilluns 1 d'octubre alguns dels promotors de S'Aigo presentaran aquest projecte a l'Ateneu.

Dilluns Negres: tots els primers dilluns de cada mes a partir de les 20 hores a l'Ateneu Llibertari Estel Negre.

Us hi esperem!

---

Dilluns Negre

---

Ateneu Llibertari Estel Negre

Vaga d'estudiants 11x12

estelnegre | 29 Setembre, 2012 16:02

Vaga d'estudiants 11x12
Vaga d'estudiants 11x12
---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Problemes amb la pÓgina web i els blocs de l'Ateneu

estelnegre | 28 Setembre, 2012 09:58

Problemes amb la pàgina web i els blocs de l'Ateneu

Si heu seguit una mica la pàgina web i els blocs de l'Ateneu haureu observats que últimament presenten problemes.

Aquests problemes tenen un aspecte positiu i un aspecte negatiu.

Resulta que les característiques tècniques que tenim contractades amb el servidor s'han quedat petites ja que rebem més visites de les esperades. El bloc Anarcoefemèrides, sobretot, rep un nivell de visites de vertigen i això fa que quan arriba a final de mes ens hem quedat sense quota de transferència... Aquí tenim l'aspecte positiu (moltes visites) i l'aspecte negatiu (ens quedem sense web i sense il·lustracions en els blocs fins a començament del mes següent).

La solució, com moltes coses en aquesta punyetera vida, passa per contractar un nivell més alta de prestacions tècniques i això l'Ateneu no s'ho pot permetre de cap manera ja que just podem pagar el que tenim i se'ns ha quedat petit.

No queda altra solució que canviar les característiques tècniques dels blocs (il·lustracions més petites), quedar-nos així (a final de mes ens quedem sense web) i trobar un mecenes que ens financi la pàgina web...

La veritat és que l'última solució, la del mecenes, la descartem vist l'èxit de les campanyes de suport econòmic que hem engegat en la nostra història.

Així doncs, ens hem de fotre i quedar-nos sense pàgina web uns dies...

Salut!

Ateneu Llibertari Estel Negre

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Protesta contra la caša (Inca, 30-09-12)

estelnegre | 27 Setembre, 2012 07:32

Protesta contra la caça (Inca, 30-09-12)

La caça no és un esport, és assassinat

Concentració dia 30 de setembre a les 12 hores a l'avinguda del General Luque d'Inca

Amb motiu de la fira de «Caça i tir» que es celebrarà a Inca entre els dies 28 i 30 de setembre, activistes d'ICA animalista es concentraran a les portes d'aquesta fira per aclarir que la caça no és un esport de conservació de la natura ni un acte d'amor cap als animals.

Aquesta falsa imatge esportiva i mediambiental que s'inventen els caçadors no seria possible sense el suport i el patrocini de suposades entitats “protectores” d'animals que no tenen cap inconvenient a patrocinar aquest esdeveniment. Aquest és el cas d'organitzacions com la Fundació Natura Park de Mallorca o la Reserva Puig de Galatzó, les quals mereixen la nostra especial repulsa per definir-se com centres de “conservació” d'animals mentre apadrinen la massacre de centenars d'ells.

La caça és un assassinat, i no té res a veure amb els motius que tracten de divulgar en aquesta fira. Matar animals no té res a veure amb la conservació de la natura ni amb cap art o esport, tret que el sadisme sigui reconegut com a disciplina artística.

Acompanya l'ICA animalista en aquest acte de protesta. Perquè els animals no se'ls protegeix disparant, se'ls protegeix respectant les seves vides i els seus hàbitats.

Salut i veganisme!

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Dilluns Negre: źS'Aigo, centre d'aprenentatge╗ [Presentaciˇ d'aquesta escola lliure que s'acaba de crear a Palma] (01-10-12)

estelnegre | 26 Setembre, 2012 08:17

Dilluns Negre: «S'Aigo, centre d'aprenentatge» [Presentació d'aquesta escola lliure que s'acaba de crear a Palma] (01-10-12)

---

S'Aigo, centre d'aprenentatge. Escola lliure

Ha començat a funcionar un projecte d'escola lliure a Ciutat. Es tracta d'un projecte autònom al projecte Escola Lliure Mallorca, sorgit de tres famílies que pertanyen al mateix i dues educadores. Aquest projecte ofereix un espai on els infants poden experimentar amb diverses vessants artístiques (pintura, tècniques graficoplàstiques, escultura, modelatge, rítmica i expressió corporal, etc.), podent-les  utilitzar com a vehicle d'expressió emocional. Mentre l'infant va experimentant i relacionant-se amb el grup, es veu embolicat, durant el procés creatiu i relacional, en situacions tan comuns i importants com difícils de gestionar, com ara: la frustració, l'autoescolta, el saber i el poder triar, la comparació, l'èxit o fracàs davant del grup...

El proper dilluns 1 d'octubre alguns dels promotors de S'Aigo presentaran aquest projecte a l'Ateneu.

Dilluns Negres: tots els primers dilluns de cada mes a partir de les 20 hores a l'Ateneu Llibertari Estel Negre.

Us hi esperem!

---

Dilluns Negre

---

Ateneu Llibertari Estel Negre

Concentraciˇ en suport a l'acciˇ źOcupa el Congreso╗ (avui!)

estelnegre | 25 Setembre, 2012 07:34

Concentració en suport a l’acció «Ocupa el Congreso» (avui!)

---
Escriu-nos

Detingut per pintar contra el Mercadona a la caserna de la GuÓrdia Civil

estelnegre | 24 Setembre, 2012 09:32

Detingut per pintar contra el Mercadona a la caserna de la Guàrdia Civil

Detingut per pintar contra el Mercadona a la caserna de la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil sorprengué un home de 40 anys realitzan una pintada anarquista contra Mercadona a la caserna

Un veí de Monóvar d'uns 40 anys d'edat fou sorprès per agents de la Guàrdia Civil a les 11 de la nit del passat dijous 20 de setembre mentre realitzava una pintada anarquista al mur de la pròpia casa-caserna. El detingut va escriure una frase amb esprai roig reclamant el boicot a Mercadona. I ho va fer just en una de les parets laterals de la caserna de la Benemèrita perquè es troba, precisament, al costat del principal accés al supermercat. El detingut va ser posat a disposició judicial després de presentar-se voluntàriament a la Guàrdia Civil conscient que la seva acció havia estat enregistrada per la videovigilància de la Casa-Caserna i s'enfronta a una dura sanció econòmica. La pintada va ser esborrada per operaris municipals l'endemà. El judici exprés es realitzarà el dijous 27 de setembre, a les 10 hores, als jutjats de Novelda.

 Escriu-nos

S'Aigo, centre d'aprenentatge. Escola lliure

estelnegre | 23 Setembre, 2012 08:27

S'Aigo, centre d'aprenentatge. Escola lliure

Volíem informar-vos que ha començat a funcionar un projecte d'escola lliure a Ciutat. Es tracta d'un projecte autònom al projecte Escola Lliure Mallorca, sorgit de tres famílies que pertanyen al mateix i dues educadores.

Oferim un espai on els infants poden experimentar amb diverses vessants artístiques (pintura, tècniques graficoplàstiques, escultura, modelatge, rítmica i expressió corporal, etc.), podent-les  utilitzar com a vehicle d'expressió emocional.

Mentre l'infant va experimentant i relacionant-se amb el grup, es veu embolicat, durant el procés creatiu i relacional, en situacions tan comuns i importants com difícils de gestionar, com ara: la frustració, l'autoescolta, el saber i el poder triar, la comparació, l'èxit o fracàs davant del grup...

Nosaltres volem proporcionar tant coneixements i eines artístiques com acompanyament en totes aquestes situacions per facilitar que trobi els seus propis recursos i desenvolupi els seus propis interessos.

Esteu convidades a conèixer l'espai i el projecte. En breu us enviarem tota la informació, que us avancem:

S'Aigo. Espai lliure d'aprenentatge

Preu: 160 euros (com veieu molt ajustat perquè confiem en la implicació activa de les famílies per poder mantenir-ho) + 100 euros de materials (només 50 a l'inici i la resta al llarg del curs).

Horari: 09.00-09.30 a 13.30-14.00

Edats: a partir de 3 anys

Lloc: Via Roma, 5b, entresòl

Contacte: Montse (661410174) i Laura (627467552)

Salut i escola!

 Escriu-nos

Manifest del sindicalisme alternatiu per a la Jornada de Lluita del 26-S

estelnegre | 22 Setembre, 2012 09:26

Manifest del sindicalisme alternatiu per a la Jornada de Lluita del 26-S

En aquests moments estem assistint a un procés accelerat de la deteriorament de les condicions de vida i de treball així com a una pèrdua creixent de drets i llibertats. Per a això s’està utilitzant l’instrument del deute públic amb la finalitat de deteriorar i privatitzar tot el sistema públic.

Les polítiques portades a terme pels governs del P$OE i del PP i dels seus socis nacionalistes ens han conduït a aquesta situació d’emergència social. Per tant, des del sindicalisme de classe i alternatiu no anem a propiciar l’apuntalament del sistema capitalista amb pegats o mesures parcials, ans al contrari, ens pronunciem per la lluita i la mobilització com elements fonamentals de transformació social, enfront de les imposicions de la troica (FMI, BCE i Comissió Europea) i a les polítiques dels governs que, de genolls, les assumeixen i ens les imposen.

Continuem oposant-nos a les polítiques sindicals de concertació social (representades per CCOO i UGT) que tan desastroses conseqüències han portat durant anys per a la majoria de la població. El referèndum no pot ser utilitzat com element retardatari ni moneda de canvi d’una futura i necessària Vaga General, ni com un instrument de desmobilització ni de bon tros per a sol·licitar un govern de concentració nacional. La voluntat popular està sobradament expressada en les mobilitzacions i en els carrers.

Ens oposem a la pujada de l’IVA, que de manera especial castiga a la població la totalitat dels ingressos de la qual està destinada al consum d’aliments bàsics. Denunciem que els diners destinats al rescat del sistema financer es faci a costa dels contribuents, fins i tot per sobre del pressupostat per als serveis públics, tal com van acordar PSOE i PP amb la reforma constitucional de fa un any.

Assistim a una monumental estafa, que hauria de tenir conseqüències d’enjudiciament i presó dels culpables d’aquesta situació. Exigim una auditoria del deute.

Des del sindicalisme de classe i alternatiu donem suport els processos assemblearis i les lluites impulsades per les plataformes ciutadanes que defensen valors solidaris, d’oposició a l’actual sistema capitalista i de construcció d’un nou model social, polític i econòmic al servei dels interessos generals. Contra la por, cal respondre amb la unitat i la lluita.

Considerem imprescindible proposar, de forma coordinada, un calendari de mobilització permanent que tendeixi a unificar les diverses lluites, a recollir les propostes fetes des de les moviments de base i assemblearis i, en definitiva, a crear condicions per a una nova convocatòria de Vaga General, l’horitzó de la qual situem abans de l’aprovació dels pròxims Pressupostos Generals de l’Estat. Per a això, vam convocar per al dia 26 de setembre una Jornada de Lluita en tot l’Estat i per a això anem a impulsar assemblees, aturades, manifestacions... que debatin a més sobre la convocatòria d’una Vaga General.

Exigim la derogació de tots els Decrets (Reformes Laborals i retallades salarials, retallades en Sanitat, en Educació, Serveis Socials, mesures fiscals, drets vulnerats de les persones immigrants, …) per considerar que atempten contra els drets i llibertats de la classe treballadora i de la societat en el seu conjunt i beneficien en exclusiva als poders econòmics. La defensa inequívoca dels Serveis Públics és una garantia del manteniment dels drets de la ciutadania.

El sindicalisme de classe i alternatiu que representem dóna suport la lluita dels treballadors i treballadores de la mineria, del transport, del camp andalús (derogació de l’exigència de les 35 peonades per a cobrar el subsidi), així com la Vaga General convocada a Euskalherria pels sindicats nacionalistes, el sindicalisme de classe i alternatiu i els moviments socials.

Ens convoquem per a una reunió el pròxim 6 d’octubre a Andalusia per a continuar coordinant les accions impulsades pel sindicalisme de classe i alternatiu de forma unitària.

Per tot això, plantegem:

- No pagar el deute ni els seus interessos. Exigim una auditoria del deute i penes de presó per als culpables. Exigim la nacionalització de la Banca i la creació d’una Banca Pública.

- El nostre desacord amb el creixent armamentisme i ens reafirmem en el NO a l’OTAN.

- Rebutgem rotundament les mesures repressives que, de manera creixent, es vénen prenent contra els activistes socials i sindicals que s’oposen a les mesures del govern.

- Contra la reforma laboral i contra les retallades salarials.

- Negativa a seguir sol·licitant diners per a dedicar-los al sistema financer.

- Defensa dels Serveis i Empreses Públiques (així com terres públiques i altres béns). No a la seva deterioració ni a la seva privatització.

- Persecució del frau fiscal. No a les amnisties.

- Per la igualtat de drets dels immigrants.

- Contra l’exclusió social i la pobresa. Que les classes populars tinguin accés garantit a: aliments, aigua, medicaments (sanitat), llibres (educació i cultura) i habitatge.

- Dimissió del Govern central i dels respectius Governs Autonòmics, així com de qualsevol altre que estigui al servei de la Troica, per ser il·legítims, ja que les seves mesures atempten contra els interessos generals de la població.

- Construcció mitjançant la democràcia directa d’una alternativa social i política que defensi els interessos de les classes populars.

Per tot això, cridem al conjunt dels treballadors i treballadores, persones en atur, pensionistes, estudiants, col·lectius de desnonats, immigrants i components de moviments socials perquè participin en la Jornada de Lluita convocada pel sindicalisme de classe i alternatiu a nivell estatal per al dia 26 de setembre, en pro de la convocatòria d’una Vaga General.

Madrid, 8 de setembre de 2012

Corriente Sindical Izquierdas de Asturias

Intersindical de Aragón

Intersindical Alternativa de Cataluña

Intersindical Canaria

Confederación General del Trabajo (CGT)

Coordinadora Sindical de Clase  (CSC)

Confederación Intersindical

Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT)

Confederación Nacional del Trabajo (CNT)

Solidaridad Obrera

Sindicato de Comisiones de Base (Cobas)

Sindicato de la Elevación (SE)

Movimiento Asambleario de Trabajadores de la Sanidad (MATS)

Alternativa Sindical de Trabajadores (AST)

Sindicato Obrero de Puertos Canarios

Frente Sindical Obrero Canario (FSOC)

Convergencia Sindical Canaria

Sindicato Asambleario de Sanidad

Central Sindical Unitaria, CSU (PyJ)

 Escriu-nos

Manifestaciˇ en defensa de la llengua catalana (26-09-12)

estelnegre | 21 Setembre, 2012 04:38

Manifestació en defensa de la llengua catalana (26-09-12)
Manifestació en defensa de la llengua catalana (26-09-12)
---
Escriu-nos
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS