Administrar

Concert Antirepressiu. Fem renou per trencar els grillons! (11-08-12)

estelnegre | 31 Juliol, 2012 06:54

Concert Antirepressiu. Fem renou per trencar els grillons! (11-08-12)

Concert Antirepressiu. Fem renou per trencar els grillons! (11-08-12)

Vos convidem al concert que hem organitzat en contra de la repressió que s'està exercint sobre els diferents fronts de lluita social, a l'illa de Mallorca, durant els darrers mesos.

Volen engrillonar a tota persona que gosi aixecar la veu i es rebel·li en contra del poder de l'Estat i el capital. Per això, que millor que rebentar els grillons (i perquè no, qualque timpà) a cop de decibels i amplificadors a tota potència.

Els grups encarregats de que rebenti tota l'adrenalina que portem totes a dintre són:

- TRAU - hardcore brut

- USURA - d-beat apocalíptic

- MID - metal hardcore manacorí

- FUNKY CRACKERS - festa assegurada

- DJ. AMONIAKO - terrorisme sonor

El concert tindrà lloc el dissabte 11 d'agost de 2012  a les 23.30 hores al local «Es Diurn» de Portocristo (més concretament a la zona d'ambient «es Carreró»)

Els beneficis aniran destinats a:

- Les imputades pels fets de la Conselleria del passat 22 de maig, quan l'assemblea de la UIB l'ocupà en protesta contra els retalls en educació.

- Robert, Sílvia, David i Guillem, les quatre independentistes acusades pels incidents ocorreguts el dia 30 de desembre de 2010.

- I a la caixa de resistència de la recentment nascuda Coordinadora Llibertària de Mallorca.

Juntes farem més soroll que les seves cadenes!

Us hi esperem!

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Bicicletada Massa Crítica a Palma (04-08-12)

estelnegre | 30 Juliol, 2012 10:45

Bicicletada Massa Crítica a Palma (07-07-12)
Massa Crítica

---

Aquest dissabte 4 d'agost,

a les 10.45 hores a la plaça d'Espanya

---

Si ets dels que utilitzarien la bicicleta si hagués carril-bici per anar a la feina o passejar per Palma, però no ho fas per por al trànsit.

Si vols humanitzar els barris, lliures d'embussos, fums i renou, però al teu barri no hi ha carrers per als vianants, zones verdes, ni carril-bici.

Si vols que els teus fills puguin jugar al carrer sense perill de cotxes i vols carrils-bici perquè vagin tot sols a l'escola.

T'agradaria la teva ciutat amb carrers enjardinats i parcs per on passejar sense les molèsties del trànsit?

Anima't i reclama amb nosaltres, vine a fer una volta amb bicicleta per Palma. Junts ens farem notar.

El primer dissabte de cada mes, a la plaça d'Espanya, a les 10.45 hores.

Perquè volem barris democràtics on el trànsit no reprimeixi la convivència dels ciutadans, ja siguin nins, adolescents, adults, ancians o minusvàlids, no volem que la nostra ciutat sigui un pou negre de cotxes.


Vinga, que són pocs i covards!

---

Itinerari

Itinerari

Us hi esperem!

---

Massa Crítica

971 207 441

Ateneu Llibertari Estel Negre


Concert pro «Cultura Obrera» (03-08-12)

estelnegre | 29 Juliol, 2012 09:47

Concert pro «Cultura Obrera» (03-08-12)

Concert pro «Cultura Obrera» (03-08-12)

El pròxim divendres dia 3 d'agost a partir de les 22.00 hores, se celebrarà a la Factoria de So de Santa Maria de Santa Maria, un concert musical a benefici del periòdic Cultura Obrera, una publicació bimestral de línia llibertària que du més de vuit anys en marxa sense publicitat i sense cap tipus de subvenció. Durant aquests anys ha anat fent una labor contrainformativa, de conscienciació i de debat úniques a Mallorca en el format paper.

Els grups que actuaran són:

- DEZANATTA (original power trio)

- GROLLERS DE SANTA MARIA (arrels i festa)

- BLUE EYES (duo acústic)

- DJ WATEQ (eclecticisme)

Preu: 4 euros

Dóna suport a la contrainformació. Contra la propaganda i la mentida del Sistema.

Redacció de Cultura Obrera

 Escriu-nos

Manifest «Encausades Conselleria»

estelnegre | 28 Juliol, 2012 07:09

Manifest «Encausades Conselleria»

---

Manifest: ens retallen i ens acusen!

Vivim un moment marcat per una duríssima ofensiva retalladora. El govern neoliberal del PP, seguint el camí ja iniciat pel P$OE, aprofita una conjuntural majoria absoluta per esborrar, de la nit al dia, drets aconseguits gràcies a dècades de lluita.

El moviment estudiantil a la Universitat de les Illes Balears, respongué el curs 2011/2012 impulsant l'Assemblea UIB, un espai obert i radicalment democràtic que ha aconseguit posar en marxa mobilitzacions, vagues, accions i tot tipus d'activitats contra les retallades. La pujada de preus de matrícules, els límits de places, l'eliminació de serveis clau al campus, la reducció de personal, els atacs a la llengua, etc, tot retrocés imposat ha trobat una forta contestació per part d'unes estudiants que no s'han aturat de moure al llarg del curs. L'ocupació de la Conselleria el passat 22 de maig anà en la mateixa línia de lluita que s'havia mantingut els darrers mesos, però acabà amb la «paciència» de l'ara exdelegat de govern José Maria Rodríguez, que posà en marxa un procés que ja ha imputat 46 joves acusats d'alteració de l'ordre.

Malgrat la dura manipulació mediàtica portada a terme per diaris com El Mundo, La Razón o ABC, l'acció que ocupà la Conselleria fou totalment pacífica i ordenada. Només la violenta reacció per part d'alguns alts càrrecs, com Ana Rodríguez, cap de gabinet del conseller Bosch, sortí d'aquesta tònica. L'acció fou una de tantes en un context de retallades en quasi tots els àmbits socials, retallades que sí que constitueixen una autèntica expressió de violència en tant que condemnen milers de persones a l'atur i a la misèria.

Estam, doncs, davant d'un cas més de persecució política, no gaire diferent a tots els que s'estan donant actualment a la nostra illa, en un intent d'atemorir i desactivar els moviments socials. Exigim l'absolució dels 46 encausats per l'Ocupació de la Conselleria d'Educació: la seva acció no-violenta responia a tot un clam social en defensa de l'educació pública, popular i de qualitat davant del desmantellament accelerat que força el PP.

Cridem a la societat civil mallorquina en el seu conjunt a sumar forces i donar suport a la campanya per l'absolució dels encausats per l'ocupació de la Conselleria. Si l'educació és el futur, cal lluitar per aquesta ara més que mai. Davant la repressió als estudiants que lluiten, la millor defensa és la nostra solidaritat.

Ens retallen i ens acusen, absolució encausades conselleria!

---

---

Escriu-nos

---

Banya't per la nostra costa (demà dissabte!)

estelnegre | 27 Juliol, 2012 08:37

Banya't per la nostra costa (28-07-12)
Banya't per la nostra costa (28-07-12)
---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Concentracions contra la cadena de sabateries «Calzados MaryPaz», per l'acomiadament de la nostra companya Elena i la violació dels drets laborals (28-07-12)

estelnegre | 26 Juliol, 2012 13:55

Concentracions contra la cadena de sabateries «Calzados MaryPaz», per l'acomiadament de la nostra companya Elena i la violació dels drets laborals (28-07-12)
Concentracions contra la cadena de sabateries «Calzados MaryPaz», per l'acomiadament de la nostra companya Elena i la violació dels drets laborals (28-07-12)
---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Dilluns Negre: «Històries del barri» o el mite del Sísif urbà (06-08-12)

estelnegre | 25 Juliol, 2012 14:09

Dilluns Negre: «Històries del barri» o el mite del Sísif urbà (06-08-12)

Dilluns Negre: «Històries del barri» o el mite del Sísif urbà (06-08-12)

El proper dilluns 6 d'agost el dibuixant i guionista Gabi Beltrán ens presentarà el còmic Històries del barri, un dur relat que narra en primera persona les vivències d'un noi en un entorn hostil, amb el transfon de la ciutat de Palma dels anys vuitanta.

Històries del barri, amb guió de Gabi Beltrán i dibuixos de Bartomeu Seguí, guanyà en 2010 el I Premi de Còmic Ciutat de Palma i està considerada per alguns com a una de les obres mestres del còmic dels últims anys.

Les històries que es plantegen en aquest còmic, a més de descriure una Palma per alguns molt coneguda i per alguns totalment ignorada, susciten interessants temes de caire social que són força suggestius de parlar sobretot si es fan amb l'autor.

Pensem que és una cita ineludible i una oportunitat gairebé única.

Dilluns Negres: totes els primers dilluns de cada mes a partir de les 20 hores a l'Ateneu Llibertari Estel Negre.

Us hi esperem!

Dilluns negre

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Algarada a s'Alzinar (Estiu 2012)

estelnegre | 24 Juliol, 2012 17:34

Algarada a s'Alzinar (Estiu 2012)
Algarada a s'Alzinar (Estiu 2012)
---
Ateneu Llibertari Estel Negre

«Performance» de ProSocial (calem voluntaris i voluntàries!)

estelnegre | 23 Juliol, 2012 08:56

«Performance» de ProSocial (calem voluntaris i voluntàries!)

ProSocial

Volem demanar la vostra col·laboració en un altre acció de denuncia y reivindicació d’una sanitat universal, gratuïta i de qualitat, que tenim establert fer el pròxim dijous dia 26 a les 12 hores davant la Conselleria de Sanitat (no confondre amb la que farem el dimarts al Banc de sang).

L’acció consistirà en una petita performance on tots els voluntaris aniran vestits de negre amb un cartell davant i un altre darrera. Per un costat cadascú durà un testimoni d’una persona que no ha pogut accedir a la sanitat pública per formar part d’algun dels col·lectius exclosos, i per l’altre una paraula cadascú que formin la frase «El Govern posa preu a la meva vida».

Preguem que en cas d’estar interessat en participar acudiu el dimarts 24 a les 17 hores a la seu del GREC (c/ Juan Ramón Jiménez, 15A, baixos), on terminarem de perfilar aquesta acció. En cas de no poder acudir a la reunió del dimarts, però vols participar a la performance, truca al 617797317.

Comissió d’Acció de ProSocial

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Camins contra mentides (Jubilats de Mallorca)

estelnegre | 22 Juliol, 2012 09:33

Camins contra mentides (Jubilats de Mallorca)

Després de l’aprovació de la nova llei de Funció Pública (que suposa un nou atac contra la llengua pròpia dels mallorquins i contra la diversitat lingüística i cultural de la humanitat), de la nova llei turística (que suposa un nou atac contra el territori dels mallorquins i contra el patrimoni natural mundial), després de l’anunci que ha fet el govern Balear de privatitzacions en els camps de la sanitat i dels mitjans públics de comunicació (que suposen nous atacs contra el patrimoni dels mallorquins i contra la salut i el dret a la informació del poble), després dels atemptats contra els drets socials ja comesos (que suposen una expropiació de bens col·lectius)  i dels anuncis del govern de l’estat espanyol de cometre nous atemptats contra l’economia de les classes populars (mentre fa amnisties fiscals que beneficien defraudadors, lladres, corruptes, traficants de drogues, etc.) Jubilats per Mallorca, entenent que tot és ú, i que aquesta crisi que han provocat ara forma part de l’intent d’eliminació de tota casta de diversitat que impliqui un entrebanc a l’intent d’una elit financera que intenta controlar centralitzadament tota la riquesa del planeta, Jubilats per Mallorca, des de la no- violència activa, ens hem declarat en peu de guerra.

Per això feim comptes fer una sèrie d’accions per aconseguir aturar aquest peu que, des de molts diversos punts, intenta esclafar-nos. La primera serà un intent de fer arribar a la gent la informació que li amaguen, i a desfer les mentides que li conten. CAMINS CONTRA MENTIDES consistirà en una sèrie de quatre marxes a peu (la primera començarà dia 1 d’agost, durarà 14 dies i recorrerà 234 quilometres), anant de poble en poble (i de barri en barri, en fer Ciutat), repartint fulls informatius, conversant amb la gent i fent actes públics allà on sigui possible fer-los.

En aquesta acció ja ens han confirmat el seu suport Drets Humans de Mallorca, la Fundació S’Olivar, l’STEi-intersindical, i hem conversat amb membres d’altres associacions (GOB, OCB, Antics Escoltes, ... ) que esperam la confirmació de suport que ens puguin fer formalment les respectives Juntes Directives.

Les altres 3 columnes, que passaran per la resta de pobles i urbanitzacions de Mallorca i pels barris de Palma,  partiran en tenir-ho a punt, potser qualcuna dins l’agost, però lo més probable és que sigui pel setembre.

Hi haurà un cotxe de suport per dur la impedimenta dels marxaires i el material que s’ha de repartir.

A cada poble hauria d’haver-hi gent per ajudar a repartir el material i qualcú que volgués acompanyar els qui caminen fins al proper poble. En els pobles de final de jornada i en els pobles d’estada llarga hi hauria d’haver gent que hagués preparat un acte públic i/o un lloc on posar les estoretes i els sacs de dormir i, si és possible, com a mínim un dia de cada dos, qualcú que pogués facilitar un lloc per dutxar-se (piscina municipal, poliesportiu, club, etc.)

Els qui hi volgueu col·laborar de qualque manera (caminant molt, o caminant un dia, o de qualsevol altra manera podeu dir-nos-ho, preferentment,  per e-mail a jubilatsxmca@gmail.com  (tot i que també ens ho podeu fer arribar per facebook)

Gràcies

Com veieu el dia 1 d’agost, primer dia del primer CAMÍ CONTRA MENTIDES, hem de passar i repartir per Caimari i per Moscari, hem de passar, repartir i fer estada llarga a Selva i hem d’acabar la jornada i romandre a Campanet.

El dia 2, segon dia, hem d’acabar la jornada, repartir i romandre a Pollença.

El dia 3 hem de repartir al Port de Pollença i a Alcúdia i repartir i romandre al Port d’Alcúdia (tot i que es podria quedar a Alcúdia en lloc d’al port si convenia)

El dia 4 hem d'acabar la jornada i repartir i romandre a Sa Pobla

El dia 5 hem de repartir i fer estada llarga a Búger i repartir i romandre a Llubí.

El dia 6 hem de repartir i fer estada llarga a Muro i repartir i romandre a Can Picafort.

El dia 7 hem de repartir i fer estada llarga a Santa Margalida i repartir i romandre a Maria de la Salut.

El dia 8 hem de repartir a Ariany i a Petra i repartir i romandre a Vilafranca.

El dia 9 hem de repartir i fer estada llarga a Sant Joan i repartir i romandre a Sineu

El dia 10 hem de repartir a Costitx, Sencelles i Biniali i repartir i romandre a Santa Eugènia.

El dia 11 hem de passar per Ruberts, repartir a Pina, i repartir i romandre a Llorito.

El dia 12 hem de repartir i fer estada llarga a Montuiri i repartir i romandre a Porreres.

El dia 13 hem de passar per Son Mesquida (i fer-hi estada si és possible) i repartir i romandre a Felanitx.

El dia 14 hem de repartir i fer estada llarga a Son Macià i repartir i fer acte de final del primer CAMÍ CONTRA MENTIDES a Manacor.

Seria bo que als llocs on s'ha de romandre  qualcú d'allà ens hi pogués preparar qualque casta d'acte públic (i als llocs on s'hi ha de fer estada llarga  també estarem a disposició, tot i que seran hores de sol i farà ganes d'estar a una bona ombra)

Contactar preferiblement amb un correu a jubilatsxmca@gmail.com  o als telèfons 971614205, 689727757 (jaume bonet) 672247061 (jaume vicens) 971277944 (Joan Lladonet)

 Ateneu Llibertari Estel Negre

1 2 3 4  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS