Administrar

Neix COM Ú per unir esforços en la defensa pel territori

estelnegre | 31 Gener, 2012 16:20

Sinopsi de la xerrada de Ferran Aisa: «L'anarquisme de la ciutat de Barcelona» (Ateneu Barcelonès, 26-01-2012)

COM U és una plataforma que aglutina diverses entitats i personalitats ecologistes a fi de protegir el territori, sobretot enfocat als municipis de Bunyola, Santa Maria i Alaró!

COM U neix a la fita muntanyenca de les partions dels territoris de Bunyola, Santa Maria i Alaró. COM U es presenta com una plataforma cívica de lloc de trobada de les diferents lluites de defensa del territori de Mallorca. COM U és, abans del nom, la concentració de la voluntat de molta gent de Mallorca de fer front al robatori d’allò que és públic, especialment les fonts, camins i vestigis d’importància històrica o arqueològica, per part d’una propietat privada nou vinguda i aliena a la terra o instal·lada de fa tempsen anacronismes medievals.

COM U assumeix la defensa de tot el patrimoni de bé d’interès públic, hi hagi estat declarat o no, per el seu valor en sí i per respecte als avantpassats que el varen crear.

COM U és la defensa de la titularitat pública de camins d’ús mil·lenari i encara més, de l’ús recreatiu d’un bé d’interès públic com és el bosc.

El camí des Cabàs, el camí de Coma-sema, el camí de s’Estret, el camí des pas des Rafal cap al pas de s’Estaló, el camí de Coanegra, el camí des Clot des Guix, el camí de son Ferrer, el camí d’Oli Clar i son Ordines, el camí vell d’Orient… i encara molts camins més dels pobles d’Alaró, Santa Maria i Bunyola, han estat tancats al pas de manera il·legal per els propietaris de les terres que hi fan partió. Ho han fet amb l’acció o omissió culpable dels polítics que ocupen l’administració pública als pobles i institucions de Mallorca. I ho fan també amb la complicitat d’una justícia feta a la mida dels poderosos.

El símbol figuratiu de COM U representa el moviment dels tres pobles cap al punt de trobada. Això no obstant es convida a tots els pobles de Mallorca a moure’s cap al mateix punt comú.

COM U es presenta al poble de Mallorca en aquests paràmetres i el convida a fer-ne pinya a l’acte de concentració que tendrà lloc el proper 12 de febrer de 2012 al punt de trobada de les partions dels pobles de Bunyola, Santa Maria i Alaró.

La fita es troba a les partions de son Pou, Cals Reis i es Rafal. Les rutes per arribar-hi poden ser des d’Orient pel pas de s’Estaló o es Freu cap es Rafal, de Santa Maria pel camí de Coanegra i son Pou (la fita es troba al capdamunt del comellar dels Bous de son Pou) o des d’Alaró per el camí des Rafal o de cas Secretari.

Son Torrella. Santa Maria, 28 de gener de 2012

 Ateneu Llibertari Estel Negre

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS