Administrar

«Govern Etnocida», per Jubilats per Mallorca

estelnegre | 07 Gener, 2012 08:40

«Govern Etnocida», per Jubilats per Mallorca

Jubilats lper Mallorca

Davant les reiterades manifestacions de membres del Govern Balear en el sentit de que faran que deixi de ser un requisit per fer feina a la funció pública el coneixement de la llengua pròpia d’aquestes illes, i davant el fet de que el govern Balear les hagi plasmades en un projecte de llei no contradit pel partit que li dona suport, la Junta Directiva de Jubilats per Mallorca, defensant els drets dels indígenes mallorquins, es veu obligada a acusar l’actual Govern Balear i el partit que l’aixopluga d’intent de genocidi lingüístic. El fet que en aquestes illes hi hagi una llengua l’obligació de coneixement de la qual sigui superior a l’obligació de conèixer-ne sa llengua pròpia, és un fet clarament colonialista i abominable, i els polítics que, no contents amb això, encara punyen per fer més innecessari el coneixement del mallorquí, el menorquí, l’eivissenc i el formenterer, atempten contra la diversitat cultural de la humanitat i són col·laboradors d’etnocidi. Els drets lingüístics dels autòctons balears són drets fonamentals i, com la resta de drets humans, no estan subjectes a conjuntures electorals ni a interessos imperialistes de cap casta.

Palma, 27 de desembre de 2011

Junta directiva de Jubilats per Mallorca

 Ateneu Llibertari Estel Negre

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS