Administrar

Comunicat del CDFPF sobre els incidents del 28 d'agost a Felanitx

estelnegre | 15 Desembre, 2011 09:19

Comunicat del CDFPF sobre els incidents del 28 d'agost a Felanitx

Felanitx Coso 2011

Des del Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitx (CDFPF), volem expressar el nostre rebuig a la decisió del PP de Felanitx d'enviar un expedient a la Fiscalia al considerar que existeixen indicis de delicte pels incidents del passat 28 d'agost davant el Convent de Sant Agustí. Expedient que respon a un intent de criminalitzar la veu del poble i la seva festa.

Aquest expedient no ha estat elaborat per l'Ajuntament de Felanitx com alguns intenten fer-nos creure, sinó que ha estat elaborat per el grup municipal del PP juntament amb la Policia Local, fet que torna a demostrar la falta de democràcia que seguim patint les ciutadanes de Felanitx i d'arreu de l'Estat on no existeix una separació real entre els poders executius, judicials i legislatius. La Policia Local, en el cas de l'incident de Felanitx, no té cap credibilitat per instruir l'expedient respecte d'uns fets dels quals va ser tristament protagonista, atès que no pot ser jutge i part, a la vegada. Hem de tenir en compte que la Policia Local va aparèixer a la festa amb gasos lacrimògens, la qual cosa ens indica premeditació i traïdoria dels fets per part seva. Va ser així com es va posar en perill la seguretat ciutadana i hem de recordar que va ser el seny de les persones assistents les que evitaren una estampida que hauria pogut generar conseqüències molt més lamentables. La Policia Local amb la seva actitud del 28 d'agost de 2011, amb una actuació contra la població civil i, sobretot, amb l'inici d'unes investigacions esbiaixades tendents a esquivar les seves responsabilitats, protegir les responsabilitats polítiques del batle i iniciar una persecució contra persones assistents comet un error de primer ordre contra la convivència pacífica de la ciutadania felanitxera que tindrà continuïtat futura.

L'intent de criminalització va acompanyat de l'intent de desmobilització dels moviments socials de Felanitx que des de fa anys denunciem les injustícies que una darrera l'altra es van produint des dels òrgans de poder i des dels poders fàctics felanitxers.

Des del CDFPF instem al batle Gabriel Tauler i a tot el seu equip de govern a retirar d'immediat l'expedient instruït. I instem als regidors de l'oposició a brindar suport al Comitè de Defensa.

El Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitx ratifica la seva voluntat de brindar suport --per la via política, judicial, cívica i social-- al poble, contra les mesures restrictives de la festa i, molt especialment, contra les persecucions i represàlies que han posat en marxa.

Finalment volem fer una crida de solidaritat a tota la població per adherir-se al manifest i demostrar que som moltes les persones que no callem i que plantem cara a les injustícies.

Comitè de Defensa de les Festes Populars de Felanitx (CDFPF)

Felanitx, 14 de desembre 2011

 Ateneu Llibertari Estel Negre

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS