Administrar

«El rei no està nu precisament», per Antonio Orejudo

estelnegre | 31 Desembre, 2011 07:28

«El rei no està nu precisament», per Antonio Orejudo

---

No sé que em molesta més, si la dinerada que guanya el rei, l'expressió «exercici de transparència», haver d'agrair a la Casa Reial la informació que ens dóna sobre la destinació dels nostres diners o l'embafadora complaença de gairebé tots els polítics i d'alguns periodistes amb el desorbitat sou del monarca i amb el seu discurs de Nadal, tan normalet com el d'altres anys.

El silenci de quasi tots els polítics sobre el desmesurat pressupost de la Casa Reial i sobre els desbaratat jornal d'aquells que no són més que funcionaris de l'Estat (o cònjuges dels mateixos) s'explica per la por a perdre els seus privilegis. Com criticar el dispendi del rei sense renunciar immediatament als avantatges econòmiques d'aquesta casta anomenada classe política. El silenci que guarden sobre aquest assumpte alguns periòdics seriosos em resulta més difícil d'entendre. No es tracta de dir que el rei està nu, sinó de tot el contrari: que està folrat i que seria bo --bo per a la supervivència a mig termini de la institució-- que renunciés a un seguit de privilegis, intolerables en un país empobrit i en crisi.

M'és igual el pressupost d'altres cases reials europees. Per jutjat si el sou del nostre primer funcionari és just no s'ha de comparar amb el que té la regna d'Anglaterra (la família del qual per cert està més fiscalitzada que la del Borbó), sinó amb el nostre salari mínim o amb el sou dels nostres funcionaris del grup A. La diferència entre un i altre és la que va d'un país demòcrata a altre que encara conserva al moll dels óssos l'essència no sé si del franquisme o de l'economia feudal.

Antonio Orejudo

La propera Retirada...

 Ateneu Llibertari Estel Negre

«El Banc de Sabadell apuntala CyU: algunes preguntes impertinents», per Jordi Martí Font

estelnegre | 30 Desembre, 2011 08:25

«El Banc de Sabadell apuntala CyU: algunes preguntes impertinents», per Jordi Martí Font

«El Banc de Sabadell apuntala CyU: algunes preguntes impertinents», per Jordi Martí Font

El passat 21 de desembre del 2011, el Banc Central Europeu (aquesta entitat antidemocràtica presidida per l'exGoldman Sachs Mario Draghi i que condiciona cada dia més les nostres vides) va repartir 500.000 milions d'euros entre 523 bancs de la Unió Europea. Draghi els va deixar els diners a un interès de l'1 per cent amb la intenció, segons les seves paraules, de reactivar «el crèdit a famílies i empreses». Tanta bona fe venint de qui venia no era creïble però tothom se'n va alegrar: «per fi el crèdit fluirà i podrem tornar a gastar com abans» o com a mínim «podem pagar els deutes que tenim!» Ara bé, els diners no portaven cap mena d'obligació afegida, ni tan sols de manual d'instruccions, pel que els bancs els podien destinar al que els vingués més de gust, per exemple a comprar deute públic, que en els moment en què estem ofereixen una rendibilitat elevada però poc tenen a veure amb l'economia de les famílies o les empreses. I és clar, totes les borses europees van reaccionar positivament a aquesta injecció de diners, només faltaria...

El mateix dia, les i els empleats públics rebien unes nòmines que contenien ingressos molt menors als previstos ja que se'ls havia retingut l'IRPF del salari i de la paga extra íntegra, la qual encara no havien cobrat. El merder va ser tan gran que el mateix Mas va arribar a demanar disculpes públicament per «l'error» comès, alhora que el seu conseller d'Economia, Mas-Collell, corria a excusar-se i a demanar que l'Estat avalés el deute de les autonomies. Oblidava que l'11 de setembre passat la seva coalició tan sols es va abstenir quan la Unió Europea va manar a l'Estat espanyol que canviés la seva Constitució per tal que el dèficit públic dels estats fos no ja impossible sinó ni tan sols probable. Aquest home, ja m'ho permetreu, és un incompetent com a polític i un ultraliberal com a economista, o sigui que no li veig la gràcia, ni tan sols al seu personatge del Polònia.

Després de protestes, amenaces, males explicacions i ximpleries diverses, el Banc de Sabadell apareixia com la mare de Déu de Montserrat, feia el miracle i solucionava el paperot al Govern de CyU. La Generalitat ja podia pagar el 20 per cent de la paga extra de Nadal dels més de 230.000 empleats públics. Es tractava de setanta milions d'euros que es cobrarien entre el 29 i el 30 de desembre i que suposaven el 20% de la paga ja que el 80% restant l'havien cobrat també amb retard la setmana anterior.

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, i el portaveu del Govern, Francesc Homs, en el seu moment no van voler facilitar la identitat del prestamista del crèdit, potser per no incomodar l'entitat financera que ha salvat la pell del Govern català alhora que s'ha embutxacat uns dinerets que mai vénen malament, per tapar quatre foradets... que diuen els que els toca la Loteria. I dic quatre foradets perquè si el mateix Banc va rebre diners a l'1% provinents del Banc Central Europeu, ara n'ha deixat al Govern de Catalunya al 6%. Per tant, s'entén que els del Govern no en volguessin dir el nom, si tenim en compte que en aquesta crisi el nom dels lladres mai no apareix enlloc... fins que algú el diu.

I posats a fer preguntes impertinents, la que fa estona que em ronda pel cap un cop i un altre és: la Generalitat pot tornar aquest crèdit al 6% sense endeutar-se més? La resposta la sabem totes i tots però ningú no s'atreveix a dir-la... Una altra seria preguntar quant ha costat realment al Govern aquest crèdit (i no parlo ara de diners) però aquesta millor ni insinuar-la, no fóra cas que algú s'amoïnés de veritat...

Jordi Martí Font

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Sí a la cultura (avui al Teatre Principal!)

estelnegre | 29 Desembre, 2011 08:16

Sí a la cultura (avui al Teatre Principal!)
Sí a la cultura (avui al Teatre Principal!)
---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Assemblea de Sa Foneta de reestructuració (avui dimecres!)

estelnegre | 28 Desembre, 2011 06:35

Assemblea de Sa Foneta de reestructuració (avui dimecres!)

Assemblea de Sa Foneta de reestructuració (avui dimecres!)

Avui se celebrarà la segona part de l'Assemblea Extraordinària de Reestructuració del CSOA Sa Foneta que va començà el 14 de desembre.

Els punts a tractar són:

- Nous projectes a engegar.

- Revisió dels mínims del CSOA.

- Lectura de conclusions i tancament.

Cal l'assistència de tota la gent que participa en el projecte i la gent que vulgui participar de bell nou.

Us hi esperem!

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Cavalcada indignada (28-12-11)

estelnegre | 27 Desembre, 2011 08:25

Cavalcada indignada (28-12-11)

Cavalcada indignada (28-12-11)

Dia dels Sants Innocents: Felicitats!

Ens han pres per innocents, ens han pres el pèl i estafat.

Anem a celebrar el nostre dia.

Cavalcada indignada: 28 de desembre de 2011 entre les 18 hores i les 20 hores. Sortirà des de la plaça d'Espanya i recorrerà els carrers de vianants i comercials del centre de Palma (Oms, Rambla, plaça Major, Sindicat, Sant Miquel...).

Consistirà a fer una patxanga sorollosa i divertida. Recorrerem els carrers comercials de Palma repartint informació sobre les nostres activitats.

Anirem disfressats (opcional) de reis mags, personal sanitari, zombies, el que a cadascú li vingui de gust.

La finalitat és celebra la nostra festa (innocents) i difondre informació de les properes activitats del 14 i 15 gener (Manifestació)

En acabar, a les 20 hores anirem al taller de desobediència civil de Pere Garau.

Us hi esperem!

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Comencem l'any totes juntes a Sa Foneta (31-12-11)

estelnegre | 26 Desembre, 2011 16:35

Comencem l'any totes juntes a Sa Foneta (31-12-11)

Comencem l'any totes juntes a Sa Foneta (31-12-11)

Aquest 31 prendrem els raïms a Sa Fonètica tots i totes junts, amb una mica de musiketa, bon ambient i una mica de pica pica. A més si véns vestit «d'etiqueta» et toca una copeta de cava.

La festa durarà sobre la marxa, encenem motors a Sa Foneta i després de ruteo nocturn!

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Visita la nova web de Massa Crítica!

estelnegre | 25 Desembre, 2011 09:08

Visita la nova web de Massa Crítica!
Visita la nova web de Massa Crítica!
---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Avui mobilització contra Mercadona!

estelnegre | 24 Desembre, 2011 07:54

Mobilitzacions contra Mercadona (17 i 24 de desembre)

Mobilitzacions contra Mercadona (17 i 24 de desembre)

Mercadona no respecta els drets sindicals i explota els seus treballadors i treballadores

El sindicat CNT convoca les concentracions a dalt citades pels següents motius:

El passat 10 de novembre de 2011 el nostre delegat sindical en MERCADONA, David, va ser tancat en un despatx del seu centre de treball, a porta tancada, on diversos superiors seus el van amenaçar físicament, donant-li un termini de 24 hores per abandonar l'empresa voluntàriament. Aquesta situació es produïa arran de diverses denúncies que David ha interposat contra l'empresa.

L'endemà 11 de novembre David va acudir al seu centre de treball, on de nou va ser obligat a estar tancat en un despatx a porta tancada, obligant-lo a apagar el seu telèfon mòbil perquè no pogués cridar ni tan sols un advocat. Dins del despatx la seva coordinadora de tenda María del Carmen Rosauro, va retenir a David per espai d'UNA HORA DE RELLOTGE, insistint-li durant tot aquell temps amb crits que havia de firmar un document en el qual David manifestava que marxava de l'empresa voluntàriament. La seva superior com diem no parava de cridar-lo durant aquella llarga hora i li va amenaçar dient-lo "si et negues a firmar l'acord sortiràs molt mal parat".

David no va firmar aquest document i amb representants del sindicat va acudir al Jutjat de Guàrdia, on ha interposat una demanda penal contra els seus superiors. A més en breu presentarà contra MERCADONA una demanda per vulneració del dret fonamental a la llibertat sindical pels fets ocorreguts.

En un altre ordre de coses, quinze dies després la nostra companya María va constituir una nova secció sindical de CNT a una tenda de MERCADONA al municipi de Marratxí.

Un dels principals motius que va portar María a constituir la representació sindical va ser l'estratègia que en aquest centre de treball ha detectat el sindicat, consistent a acomiadar mitjançant coaccions i falses acusacions sancionadores els treballadors englobats en la categoria Tram 5 (entre qui es troba María) que són els que tenen millor sou.

María ha denunciat l'empresa per aquests fets. I la resposta tant per haver constituït una representació sindical com per haver denunciat l'empresa no s'ha fet esperar: MERCADONA ha obert contra ella una acta sancionadora amb falses argumentacions i li han suspès la prima anual per objectius (fet que no li havia ocorregut mai durant els anys de servei que porta en l'empresa).

Tampoc no ens volem oblidar de la nostra companya Sandra, mare d'un bebè, a la que l'empresa ha obert una acta sancionadora plena de mentides amb la finalitat d'obrir-li més i acomiadar-la sense cap tipus d'indemnització, a causa de que en breu Sandra passarà a ser Tram 5, fets que ja han estat denunciats als jutjats socials.

O el cas del nostre company José María que havia d'haver estat acomiadat amb una indemnització entorn de diversos milions de les antigues pessetes i MERCADONA l'ha llançat de l'empresa  donant-li només 700 euros. Fets que José María ha denunciat.

O el cas de la nostra companya Yolanda que va començar una baixa mèdica derivada d'una malaltia professional contreta durant el desenvolupament de les seves tasques laborals al supermercat en el qual treballava, baixa mèdica QUE ELS SERVEIS MÈDICS DE L'EMPRESA van obligar a abandonar. Al poc temps aquesta negativa de l'empresa ha suposat per a la nostra companya ha quedat amb una espatlla totalment desplaçada i un braç sense força alguna, per tota la vida. Sobre aquests fets Yolanda ha denunciat MERCADONA sol•licitant una indemnització per dany integritat física, psíquica, moral i per responsabilitat civil per incompliment de la normativa de prevenció de riscos laborals .

Però aquests casos aquí descrits no constitueixen fets aïllats, formen part de la trista realitat quotidiana amb què es troben els treballadors i treballadores de MERCADONA, realitat que CNT té intenció de canviar mitjançant la seva acció sindical combativa.

Així mateix aquestes concentracions es convoquen en solidaritat amb les situacions mateixes o semblants que els nostres companys i companyes estan vivint a la península ibèrica en aquests moments:

MANRESA:

CNT Manresa gestiona en aquests moments una demanda laboral per acomiadament d'un treballador de MERCADONA amb 9 anys d'antiguitat que ha signat la conformitat del seu propi acomiadament sota l'amenaça que si no signava la seva mare, que duu 17 anys en l'empresa seria acomiadada.

SAN FERNANDO (CADIS):

El passat mes de novembre la nostra companya Silvia va ser acomiadada de l'empresa sota la FALSA acusació d'haver robat diners de la caixa registradora on ella està treballant de caixera. Fets ja denunciats.

GRANADA:

El cas més al·lucinant. El cas del nostre company Antonio delegat sindical de CNT en l'empresa. Antonio va ser acomiadat de MERCADONA fa un any i mig a causa de la seva activitat sindical. Va denunciar l'acomiadament i ho va guanyar. L'empresa va ser obligada per sentència a readmetre'l.

Ara l'empresa ho ha acomiadat de nou argumentant baixa producció i comunicant-li que no ho reconeixen com delegat sindical.

Cap agressió patronal sense resposta sindical!

No compris els productes dels supermercats Mercadona, boicot!

Si vols manifestar la teva solidaritat amb els treballadors de Mercadona vine a les concentracions

Treballadors/es de MERCADONA: si no voleu venir a les concentracions per por de ser identificats, envieu a familiars i amics, no deixeu que la vostra veu sigui silenciada.

T'hi esperem!

Més informació sobre el conflicte en: cnt.es/mercacoso i a mercadonamallorca.cnt.es

CNT-AIT, SOD Ciutat de Mallorca

Secretaria d'Acció Sindical

Mobilitzacions contra Mercadona (17 i 24 de desembre)

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Videoclip «Freedom Road», tribut a Mumia Abu-Jamal en els 30 anys de lluita

estelnegre | 23 Desembre, 2011 07:17

Videoclip «Freedom Road», tribut a Mumia Abu-Jamal en els 30 anys de lluita

---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Reunions per Salvar el Port de Portocolom (avui i demà!)

estelnegre | 22 Desembre, 2011 09:37

Reunions per Salvar el Port de Portocolom (avui i demà!)

Reunions per Salvar el Port de Portocolom (avui i demà!)

Avui dijous 22 de desembre es farà una reunió conjunta amb la plataforma Quinportvolem? per tractar el diàleg de la reunió de demà dia 23 amb el socis del Club Nàutic.

- Dijous 22 desembre a les 18 hores al Grup Airós: Reunió conjunta Quinportvolem? Indignada Portocolom per l’organització del diàleg de la reunió de demà dia 23.

- Divendres 23 desembre a les 18 hores al Centre Cívic de Portocolom: Reunió amb els socis del Club Nàutic Portocolom i oberta a totes les persones interessades amb el futur de Portocolom.

Us hi esperem!

 Ateneu Llibertari Estel Negre

1 2 3 4  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS