Administrar

Edició de «Cent anys construint llibertat. La CNT a Mallorca 1910/2010»

estelnegre | 20 Febrer, 2011 18:26

Edició de «Cent anys construint llibertat. La CNT a Mallorca 1910/2010»

Cent anys construint llibertat. La CNT a Mallorca 1910/2010

El Grup d'Estudis Llibertaris «Els Oblidats» ha editat conjuntament amb Edicions del Moixet Demagog el llibre Cent anys construint llibertat. La CNT a Mallorca 1910/2010.

Al llarg de 94 pàgines relatem la història de la Confederació a Mallorca en set capítols: Els orígens de l'obrerisme anarquista a Mallorca; L'albada d'una nova esperança: la fundació de la CNT i els primers anys (1910-1914); De la consolidació del projecte anarcosindicalista a la clandestinitat. El moviment llibertari des de 1914 a 1931; La Segona República i la CNT (1931-1936); Les morts i l'oblit: la Guerra Civil i la postguerra (1936-1975); El rellançament de la CNT a Mallorca (1976- 1981) i La represa i la força de la il·lusió (1982- 2010).

El llibre es complimenta amb una cronologia, un pròleg i un epíleg a càrrec dels historiadors Pere Gabriel Sirvant i Dolors Marin respectivament.

El preu del llibre és de 10 euros.

Si esteu interessants en l'obra la podeu demanar al nostre bloc i el farem arribar per correu a contra reemborsament. A Mallorca a partir de finals de setmana estarà a les llibreries i al local de la FL de CNT de Palma.

Els Oblidats

***

«No oblidem que el sol fet d'acarar una història d'un moviment que transcorre al llarg de més de cent anys, fins l'actualitat, permet de posar damunt l'escenari una història que ha estat massa amagada, opaca, i que malauradament s'ha mantingut massa allunyada dels debats i explicacions de la història contemporània del poble mallorquí. L'esforç que han assumit els membres entusiastes del Grup d'Estudis Llibertaris «Els Oblidats» valia la pena i els resultats confirmen que era un repte necessari. Esperem que sigui només un començament. L'inici d'una tasca àmplia i acurada de reconstrucció de la història del cenetisme i també de l'anarquisme illenc.» (del pròleg de Pere Gabriel Sirvant).

 Ateneu Llibertari Estel Negre

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS