Administrar

Informe 2010 «Mallorca Lliure de Transgènics»

estelnegre | 15 Febrer, 2011 16:01

Informe 2010 «Mallorca Lliure de Transgènics»

Informe 2010 «Mallorca Lliure de Transgènics»

La plataforma «Mallorca Lliure de Transgènics» ha presentat els resultats de les darreres prospeccions que s'han fet per identificar cultius transgènics sembrats a Mallorca.

Segons les fonts oficials del Ministeri, la superfície estimada que es destina a la plantació de llavors transgèniques a les Illes Balears és de 77 hectàrees. Complementant aquestes dades, el registre autonòmic de cultius transgènics declara 62 hectàrees destinades al cultiu de blat de les Índies transgènic. Les prospeccions fetes pels membres de la campanya «Mallorca Lliure de Transgènics», demostren que almenys hi ha tres parcel·les que contenen la proteïna de la llavor transgènica comercial MON810, localitzades a Sa Pobla.

L'any 2007 es va aprovar al Parlament la proposició no de llei de declarar les Illes Balears Zona Lliure de cultius Transgènics, i es va decretar la creació del registre d'aquests cultius i la creació de la comissió de bioseguretat de les Illes Balears. Es denuncia que el darrer any aquest organisme no ha acomplert la seva funció i els cultius transgènics són cada vegada més presents a les illes.

Informe complet a Informe-2010-MLT

Més informació a:

www.autistici.org/mallorcasensetransgenics/

www.gobmallorca.com/comuni/com2011/110214c.html

 Ateneu Llibertari Estel Negre

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS