Administrar

L'exposiciˇ sobre Orwell de l'Ateneu a Oviedo

estelnegre | 28 Febrer, 2011 10:32

L'exposició sobre Orwell de l'Ateneu a Oviedo

L'exposició sobre Orwell de l'Ateneu a Oviedo

Durant tot el mes de març l'exposició sobre Orwell que l'Ateneu Llibertari Estel Negre va muntar en 2009 es podrà veure a l'Ateneo Libertario de Oviedo sota el títol Homenaje a George Orwel. Exposición sobre su vida y su obra.

Per a inaugurar-la, el nostre company Ignasi de Llorens impartirà avui 28 de febrer una conferència sobre l'autor a manera de presentació.

Una bona excusa per visitar Oviedo...

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Performance contra la matanša de foques (24-03-11)

estelnegre | 27 Febrer, 2011 08:56

Performance contra la matança de foques (24-03-11)

---

Com ja va fer l'any passat, AnimaNaturalis torna a realitzar un performance a la Plaça Major contra la matança de foques que té lloc cada any al Canadà.

Serà el 24 de març. Aquells que vulgueu participar tant en la performance com portant cartells envieu confirmació a mallorca@animanaturalis.org

Els participants en la performance necessiten roba interior blanca. Alguns poden fer de caçadors, de manera que també demanem que pugui deixar-nos alguna granota, impermeable i pals.

www.AnimaNaturalis.org

---

 Ateneu Llibertari Estel Negre

źEls moviments socials de la xarxa recuperen l'ideari anarquista.╗ Entrevista amb Mari Nash, catedrÓtica d'hist˛ria contemporÓnia de la UB, especialitzada en l'actuaciˇ de les dones en l'anarquisme

estelnegre | 26 Febrer, 2011 07:43

«Els moviments socials de la xarxa recuperen l'ideari anarquista.» Entrevista amb Mari Nash, catedràtica d'història contemporània de la UB, especialitzada en l'actuació de les dones en l'anarquisme

«Els moviments socials de la xarxa recuperen l'ideari anarquista.» Entrevista amb Mari Nash, catedràtica d'història contemporània de la UB, especialitzada en l'actuació de les dones en l'anarquisme

---

Descarrega't el vídeo

---

Ateneu Llibertari Estel Negre 

źLa cosa va de... TV3 al PaÝs ValenciÓ╗, per Jordi MartÝ Font

estelnegre | 25 Febrer, 2011 17:39

«La cosa va de... TV3 al País Valencià», per Jordi Martí Font

«La cosa va de... TV3 al País Valencià», per Jordi Martí Font

La cosa va de deixar sense possibilitat de paraula qui no pensi com jo.

La cosa va de fer impossible cap referent culte i alhora popular de la llengua que parla la gent d'una determinada regió de la terra.

La cosa va de deixar sense veu qui encara en té.

La cosa va de trencar la cara a qui gosi plantar cara i de fer-li impossible, econòmicament parlant, l'oposició.

La cosa va de semblar tan innegablement part del món que administren que no calgui ningú més que ells per manar i que manin a perpetuïtat.

La cosa va de tenir aliment mental només d'una banda si és que alguna cosa aporta de trellat la dreta rància que ens governa.

La cosa va de no deixar que ningú d'aquí dalt, qualificat «de fora», obri la boca.

La cosa va de deixar que la nit es perpetuï.

La cosa va de silencis i silencis i que ningú no s'atreveixi a trencar-lo quan parla el silenci únic.

La cosa va de fer lleis que resultin impossibles de desobeir sense acabar en la ruïna perpètua.

La cosa va de resistir i no saber per on tirar si no és pel camí del mig que ja no transita ningú a la part de país de dalt, tan moderats com són.

La cosa va de fer tancar, voluntàriament als qui en van pagar la instal·lació, els repetidors de TV3 al País Valencià que encara romanien oberts i fer fora el català oriental de la casa de centenars de milers de valencians, no fóra que assistissin al miracle d'entendre la que els qui manen els han dit i repetit que és una llengua diferent a la seva.

La cosa va de ser tan despòtic som sigui possible per marcar estil i caràcter i demostrar al públic que només mira però vol sang que amb ells no s'hi juga i si només s'hi juga no hi ha altre remei que perdre la partida.

La cosa va d'amagar qui és més lladre i amic dels lladres a qui ven el patrimoni comú per quatre xavos posant-li careta de «defensor de lo nostre»; el boc expiatori continua essent, en aquest cas, «lo català».

La cosa va de trencar la unitat lingüística de la llengua catalana (l'anomenin com l'anomenin els parlants) per evitar tant sí com no, la unitat política possible de Perpinyà a Alacant. I un cop descompost a trossets, continuar en l'eliminació de la llengua, fer-ne difícil la utilització, substituir-la en com més àmbits d'ús millor, traspassar el complex de culpa de no ser prou atents amb els turistes pel fet que no entenguin la nostra llengua... I esperar que aquesta es vagi morint i desaparegui el perill separatista.

És el nostre màxim objectiu que es vegi teletrès al País Valencià? Doncs no, només faltaria! Mai de la vida recomanaria ni Cuní i Rahola i tant d'esport-espectacle o Barça per la vena a ningú. Ara bé, alhora que no és el nostre màxim objectiu el sol fet que els ultres de dreta que manen al sud dels Països Catalans en prohibeixen la possibilitat em rebel·la profundament, perquè no parlen només de continguts (que també ja que són terriblement retrògrads) sinó bàsicament de llengua. Camps, Rita, Camacho i companyia odien la meva llengua i la del seu propi poble i és per això que de mi no poden rebre, ara mateix, res més que escopinades a la cara. Escopinades de tristesa, perquè és trist ser com són. Perquè és trist odiar una llengua i voler-ne la desaparició. I és trist fer tot el possible per deixar-la morir lentament després que se n'hagi assegurat la no disponibilitat de respiració assistida. Em fa rebel·lar que el món que ells volen faci tanta ferum de censura, i alhora d'odi desmesurat contra la llengua, la cultura i tot el que no siguin directament diners o poder. Tristesa i espanyolitat un cop més agafades de la mà! Quins fàstics que em fan, ells i els de la seva corda als dos costats del Sénia.

Jordi Martí Font

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Xerrada i curset źVacunaciˇ: la veritat silenciada╗, a cÓrrec de Xavier Uriarte (demÓ divendres!)

estelnegre | 24 Febrer, 2011 06:08

Xerrada i curset «Vacunació: la veritat silenciada», a càrrec de Xavier Uriarte (25 i 26 de febrer de 2011)

Xerrada i curset «Vacunació: la veritat silenciada», a càrrec de Xavier Uriarte (25 i 26 de febrer de 2011)

Xavier Uriarte, president de la Lliga per la Llibertat de Vacunació realitzarà una xerrada sota el títol «Vacunació: la veritat silenciada» al CS Flassaders (Ferreria, 8 / Palma) a les 18.30 hores. Entrada lliure.

L'endemà Uriarte impartirà un curset sobre el tema al mateix lloc entre les 10 i 14 hores. A aquest curset cal inscriure's i té un preu de 20 euros.

Aquests actes estan organitzats pel Circulo Materno Infantil de Mallorca, l'Associació Naixença i l'Ateneu Llibertari Estel Negre.

Més informació: info@circulomaterno.org (661 410 174)

Us hi esperem!

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Bicicletada per la causa sahrauÝ (26-02-11)

estelnegre | 23 Febrer, 2011 16:10

Bicicletada per la causa sahrauí (26-02-11)
Bicicletada per la causa sahrauí (26-02-11)
---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Presentaciˇ del llibre źCent anys construint llibertat. La CNT a Mallorca 1910/2010╗ (24-02-11)

estelnegre | 22 Febrer, 2011 08:25

Presentació del llibre «Cent anys construint llibertat. La CNT a Mallorca 1910/2010» (24-02-11)
---
Ateneu Llibertari Estel Negre

źSantes rebaixes╗, pel GrupoAverÝa

estelnegre | 21 Febrer, 2011 10:19

«Santes rebaixes», pel GrupoAvería

---
Ateneu Llibertari Estel Negre

Ediciˇ de źCent anys construint llibertat. La CNT a Mallorca 1910/2010╗

estelnegre | 20 Febrer, 2011 18:26

Edició de «Cent anys construint llibertat. La CNT a Mallorca 1910/2010»

Cent anys construint llibertat. La CNT a Mallorca 1910/2010

El Grup d'Estudis Llibertaris «Els Oblidats» ha editat conjuntament amb Edicions del Moixet Demagog el llibre Cent anys construint llibertat. La CNT a Mallorca 1910/2010.

Al llarg de 94 pàgines relatem la història de la Confederació a Mallorca en set capítols: Els orígens de l'obrerisme anarquista a Mallorca; L'albada d'una nova esperança: la fundació de la CNT i els primers anys (1910-1914); De la consolidació del projecte anarcosindicalista a la clandestinitat. El moviment llibertari des de 1914 a 1931; La Segona República i la CNT (1931-1936); Les morts i l'oblit: la Guerra Civil i la postguerra (1936-1975); El rellançament de la CNT a Mallorca (1976- 1981) i La represa i la força de la il·lusió (1982- 2010).

El llibre es complimenta amb una cronologia, un pròleg i un epíleg a càrrec dels historiadors Pere Gabriel Sirvant i Dolors Marin respectivament.

El preu del llibre és de 10 euros.

Si esteu interessants en l'obra la podeu demanar al nostre bloc i el farem arribar per correu a contra reemborsament. A Mallorca a partir de finals de setmana estarà a les llibreries i al local de la FL de CNT de Palma.

Els Oblidats

***

«No oblidem que el sol fet d'acarar una història d'un moviment que transcorre al llarg de més de cent anys, fins l'actualitat, permet de posar damunt l'escenari una història que ha estat massa amagada, opaca, i que malauradament s'ha mantingut massa allunyada dels debats i explicacions de la història contemporània del poble mallorquí. L'esforç que han assumit els membres entusiastes del Grup d'Estudis Llibertaris «Els Oblidats» valia la pena i els resultats confirmen que era un repte necessari. Esperem que sigui només un començament. L'inici d'una tasca àmplia i acurada de reconstrucció de la història del cenetisme i també de l'anarquisme illenc.» (del pròleg de Pere Gabriel Sirvant).

 Ateneu Llibertari Estel Negre

Xerrada i curset źVacunaciˇ: la veritat silenciada╗, a cÓrrec de Xavier Uriarte (25 i 26 de febrer de 2011)

estelnegre | 19 Febrer, 2011 05:42

Xerrada i curset «Vacunació: la veritat silenciada», a càrrec de Xavier Uriarte (25 i 26 de febrer de 2011)

Xerrada i curset «Vacunació: la veritat silenciada», a càrrec de Xavier Uriarte (25 i 26 de febrer de 2011)

Xavier Uriarte, president de la Lliga per la Llibertat de Vacunació realitzarà una xerrada sota el títol «Vacunació: la veritat silenciada» al CS Flassaders (Ferreria, 8 / Palma) a les 18.30 hores. Entrada lliure.

L'endemà Uriarte impartirà un curset sobre el tema al mateix lloc entre les 10 i 14 hores. A aquest curset cal inscriure's i té un preu de 20 euros.

Aquests actes estan organitzats pel Circulo Materno Infantil de Mallorca, l'Associació Naixença i l'Ateneu Llibertari Estel Negre.

Més informació: info@circulomaterno.org (661 410 174)

Us hi esperem!

 Ateneu Llibertari Estel Negre

1 2 3  SegŘent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS