Administrar

Feliç 2011 combatiu!

estelnegre | 31 Desembre, 2010 09:55

Feliç 2011 combatiu!
Feliç 2011 combatiu!
---
Escriu-nos

Butlletí bimensual de Democràcia Inclusiva (DI), 06 (desembre-gener 2011)

estelnegre | 30 Desembre, 2010 16:46

Butlletí bimensual de Democràcia Inclusiva (DI), 06 (desembre-gener 2011)

Democràcia Inclusiva

---

Butlletí de Democràcia Inclusiva [Núm. 6] Desembre-gener 2011

---

Temes:

1. Comença un nou grup d'estudi a Barcelona

2. Entrevistes radiofòniques

3. Vols participar en un grup d'estudi a Barcelona?

4. Crisi ecològica, decreixement i democràcia inclusiva (xerrades-debat)

5. Nova entrega de la revista internacional de DI

6. Realització d'un curt-metratge sobre Democràcia Inclusiva

---

Ara ja fa un any que es va començar a debatre públicament el projecte de la Democràcia Inclusiva a Catalunya i va sortir el primer número d'aquest butlletí. Si bé la crisi multidimensional no ha deixat d'agreujar-se ràpidament durant aquest temps, pensem que s'ha creat esperança cada cop que una persona ha decidit prendre camins alternatius als marcats pel sistema dominant i ha reflexionat sense prejudicis sobre les propostes per construir un nou ordre social basat en la comunitat, l'autonomia i la reintegració amb la natura. Per això, volem agrair l'actitud de totes les que durant aquest temps heu col·laborat (traduint i corregint textos, organitzant xerrades-debat, compartint la proposta amb les vostres amigues i companyes, participant en grups d'estudi, plegant i repartint publicacions, creant il·lustracions, tocant cançons, fent donacions, etc.) a que tot això comenci a tirar endavant. Agrair també a totes les persones que, senzillament, heu mostrat el vostre interès en conèixer el projecte i en les activitats que es duen a terme.

GADI Catalunya

---

Darrerament...

---

Comença un nou grup d'estudi a Barcelona

A mitjans de novembre va començar un nou grup d'estudi a Barcelona per aprendre i reflexionar col·lectivament sobre el projecte de la Democràcia Inclusiva a partir d'un nou llibre que s'està acabant de traduir. Al grup hi participen unes 12 persones que es reuneixen un cop per setmana, els dimecres de 19 a 21h a la Universitat Lliure La Rimaia.

---

Entrevistes radiofòniques

Algunes participants al GADI Catalunya han realitzat, en les darreres setmanes, dues intervencions radiofòniques per donar a conèixer la proposta de la Democràcia Inclusiva. La primera, al programa L'escarabat de la patata, de Ràdio Manlleu (podeu escoltar-la en aquest enllaç, minut 19) i la segona a l'Assemblea de Majaras, de Contrabanda FM (la podeu trobar aquí).

---

Properament...

---

Vols participar en un grup d'estudi a Barcelona?

Totes les persones interessades en participar en un nou Grup d'Estudi de Democràcia Inclusiva (GEDI) estan convidades a la reunió que tindrà lloc el dilluns 7 de febrer a les 17:30 a la Universitat Lliure La Rimaia (Ronda Sant Pau, 12, BCN). El programa i funcionament proposats es poden consultar aquí. Si estàs interessada en participar-hi però no pots assistir a aquesta primera reunió, escriu si us plau a info@democraciainclusiva.org

---

Crisi ecològica, decreixement i democràcia inclusiva (Xerrades-debat)

Membres del GADI Catalunya realitzaran en els propers mesos una parell de xerrades sobre "Crisi ecològica, decreixement i democràcia inclusiva" amb posterior debat. En aquestes es tractarà de respondre qüestions com ara: Quines són les principals causes i efectes de l'actual crisi ecològica? Quin sentit té la paraula decreixement? És el decreixement compatible amb l'economia de mercat? Quina és la relació entre una Democràcia Inclusiva i el Decreixement? Com podem efectuar el canvi social? Les xerrades-debat seran el dimarts 14 de desembre, 19h al Centre Cívic Bon Pastor (Dr. Barraquer, 1) de Figueres i el dijous 20 de gener, 19h a la Llibreria Icària (Arc de Sant Cristòfol, 11-23) de Barcelona.

---

Novetats!

---

Nova entrega de la Revista Internacional de DI

Durant la setmana vinent sortirà a la llum el nou número (vol.6 nº 3 tardor 2010) de l'International Journal of Inclusive Democracy, revista electrònica quadrimestral en anglès publicada per la Xarxa Internacional de Democràcia Inclusiva amb les contribucions d'intel·lectuals i activistes d'arreu del món. Aquest número incorporarà un article sobre el Tea Party i el populisme de la dreta als EUA, un debat actualitzat sobre decreixement, un conjunt de preguntes i respostes en relació a la democràcia econòmica com a part d'una Democràcia Inclusiva i un article sobre les retallades socials i la vaga general que es va dur a terme a l'Estat Espanyol el 29-S, basat en l'article “Més enllà de la vaga general”.

---

Realització d'un curt-metratge sobre la Democràcia Inclusiva

El cineasta italià Alberto Bona està preparant, amb l'ajuda de la Xarxa Internacional de Democràcia Inclusiva, un curtmetratge d'entre 20-25 minuts per donar a conèixer el projecte de la Democràcia Inclusiva. El curtmetratge constarà de tres parts: la primera serà un retrat de l'actual crisi multidimensional (política, econòmica, social i ecològica). La segona parlarà de com podem sortir de la crisi a partir d'exemples de democràcia política, democràcia social, democràcia econòmica i democràcia ecològica. L'última part examinarà les causes del fracàs d'alguns intents històrics de canvi social i presentarà l'estratègia de transició proposada per la DI. 

Per tal de fer realitat aquest projecte es necessiten imatges en bona qualitat i que no tinguin drets d'autor. Si voleu més informació del projecte o penseu que podeu ajudar aportant imatges per a les diverses seccions, escriviu a info@democraciainclusiva.org

---

Democràcia inclusiva

Escriu-nos

 

«El Pèsol Negre», 50

estelnegre | 29 Desembre, 2010 16:54

«El Pèsol Negre», 50
«El Pèsol Negre», 50
---
Escriu-nos

Convocatòria del V Certamen de Contes Antiautoritaris «La Rosa dels Vents»

estelnegre | 28 Desembre, 2010 09:09

Convocatòria del V Certamen de Contes Antiautoritaris «La Rosa dels Vents»

Convocatòria del V Certamen de Contes Antiautoritaris «La Rosa dels Vents»

---

BASES DE PARTICIPACIÓ

TEMÀTICA: Els relats han de promoure els valors anarquistes (denúncia, reflexió, crítica, transformació social, solidaritat...)

IDIOMA: Només s'acceptaran relats en català, doncs un dels objectius bàsics d'aquest certamen es promoure'n l'ús i deixar enrere els complexos. Els relats no seran valorats per l'ortografia, sinó pel fet que acompleixin amb les bases i que tinguin una temàtica antiautoritària.

EXTENSIÓ MÀXIMA: Aproximadament 13500 caràcters.

ORIGINALITAT DE L'OBRA: Els relats hauran de ser creació de l'autor, però no cal que siguin inèdits, tot i que es valoraria com a quelcom positiu ja que intentem promoure la creativitat.

TERMINI DE LLIURAMENT: El termini de presentació dels relats finalitzarà el 15 de febrer de 2010.

ENTREGA DE LES OBRES: Els textos s'enviaran al correu anarcontes@gmail.com, o en el cas de no disposar de connexió a Internet també s'acceptaran contes enviats a: «Negres Tempestes, At. Llibertari de Sants. C/ Maria Victòria 10, 08014, Sants-BCN».

PREMI: El certamen no pretén potenciar la competitivitat, i és per això que el premi serà la pròpia publicació de tots els contes enviats que s'ajustin a les bases. Cada participant al certament en rebrà un exemplar d'aquest recull de relats.

PUBLICACIÓ: Negres Tempestes publicarà el llibre resultant en funció de les seves possibilitats. La publicació consistirà en un pròleg seguit dels relats rebuts que s'ajustin a les bases del certamen i diverses il·lustracions.

DISTRIBUCIÓ: El llibre serà distribuït pel col·lectiu i per les llibreries o distribuïdores que Negres Tempestes cregui oportú.

GUANYS ECONÒMICS: Els beneficis resultants de la venta del llibre pugui produir seran reinvertits en futures edicions de propers llibres.

IL·LUSTRACIONS: També es pot col·laborar en el projecte de la creació del llibre, fent il·lustracions. Aquestes es publicaran seguint les mateixes condicions que els contes. Per fer-ho, posa't en contacte amb nosaltres mitjançant el mateix correu.

DRETS D'AUTOR: El llibre serà publicat sota llicencia de Creative Commons Reconeixement-No comercial-Sense obres derivades 2.5. Per consultar les condicions d'aquesta llicència es pot visitar: creativecommons.org/licenses/by-nd-nc/1.0/

Col·lectiu Llibertari Negres Tempestes

 Escriu-nos

Bloc uns dies inoperant

estelnegre | 23 Desembre, 2010 19:57

Bloc uns dies inoperant

Bloc uns dies inoperant

Aquest bloc no s'actualitzarà en uns quants dies per qüestions tècniques.

El bloc Anarcoefemèrides s'actualitzarà, però sota mínims.

Perdoneu les molèsties.

Salut!

Ateneu Llibertari Estel Negre

Escriu-nos

Crònica de la festa de presentació del Col·lectiu Rissaga (Ciutadella, 18-12-10)

estelnegre | 22 Desembre, 2010 16:36

Crònica de la festa de presentació del Col·lectiu Rissaga (Ciutadella, 18-12-10)
Presentació del Col·lectiu Rissaga

---

El passat 18 de desembre es va celebrar a la plaça de la Catedral de Ciutadella de Menorca la festa de presentació del Col·lectiu Rissaga, un grup de persones interessades en dinamitzar el poble políticament i culturalment des de l'autogestió i l'assemblearisme, estimulant la participació social i amb l'objectiu principal d'aconseguir un espai físic on poder realitzar activitats, tallers, xerrades, cinefòrums, dinars populars, etc. És a dir, crear un Centre Social Autogestionat.

A les 10.00 hores del matí van començar els actes amb un mercat d'intercanvi que s'allargà fins l'hora de dinar, on es va fer una paella popular a la mateixa carpa amb una assistència de 70 persones. Durant tot el dia es mantingué un punt d'informació i de recollida de firmes que va despertar la curiositat de qui s'hi apropava.

Les activitats del capvespre es van iniciar a les 17.30 hores amb un passa carrers amb el grup Esclat que va aconseguir cridar l'atenció de tota la gent des de la plaça de les Palmeres, acabant a la carpa on s'estava preparant una xocolatada. Posteriorment els clowns Pirisetti i Julito van anar presentant els diferents espectacles. Aquests espectacles van tenir molt d'èxit i es van anar desenvolupant fins les 20.00 hores. Els artistes que van participar eren: break-dance amb The Last Freestyle, Lawrence el Mago i el grup de dansa tribal Yemayà. Paral·lelament, a la mateixa carpa, es realitzà un taller del joc de cartes Magic.

Quan van finalitzar els espectacles, es va aprofitar per llegir un manifest per part de membres des col·lectiu, on van explicar qui eren i els seus objectius.

Una vegada llegit el manifest, es va donar pas als concerts en directe de Bep Marquès, Siscusmoix i Leonmanso.

El col·lectiu considera reeixida la jornada i seguirà treballant pels objectius que s'ha proposat.

Col·lectiu Rissaga

 Escriu-nos

Et proposem un Nadal més ecològic i solidari

estelnegre | 21 Desembre, 2010 14:32

Et proposem un Nadal més ecològic i solidari

Molts d'anys!

Consell per a un Nadal ecològic

Ecologistes en Acció recorda les negatives conseqüències ambientals i socials provocades per un model de consum que es basa en el balafiament de recursos i la creixent producció de residus, i demana una aposta decidida per alternatives sostenibles a l’hora de celebrar aquestes festes.

Durant tot l’any, i especialment durant dates senyalades com les festes de Nadal, els ciutadans i ciutadanes es llancen al carrer a comprar, atenent els repetitius missatges d’unes campanyes publicitàries que comencen amb més d’un mes d’antelació de l’inici de les festes.

Aquest consumisme poc trellat promou un model insostenible ambientalment i social. Ambientalment perquè si el model de consum dels països del nord s’estenguera per tot el món, serien necessaris tres planetes (amb les seues matèries primeres, fonts energètiques, etc.) per atendre la demanda. I socialment, perquè solament un 12% de la gent que hi viu a Nord-amèrica i Europa occidental és responsable del 60% d’aquest consum, mentre que els que hi viuen al sud-est asiàtic o a l’Àfrica subsahariana representen solament un 3,2% (“Informe sobre l’estat del món” Institut Worldwatch, 2004).

Per això mateix, Ecologistes en Acció vol proposar una sèrie d’alternatives per a celebrar aquestes festes d’una forma més sostenible, sense oblidar que el principal missatge que l’associació ecologista vol posar de manifest és que és imprescindible una reducció en el consum si es vol posar fre al deteriorament ambiental i social.


Consell abans de comprar un regal

Abans de comprar un regal, reflexiona…

 • El primer que cal fer abans de comprar alguna cosa és reflexionar si realment fa falta.
 • Una vegada ens hem decidit a adquirir el producte, és molt important intentar esbrinar com ha estat fabricat, si en el seu procés de producció s’ha perjudicat al medi ambient o a cap ésser humà.
 • També s’ha de pensar com repercuteix la seua utilització en el medi ambient.
 • Cal tenir en compte que sempre serà més sostenible comprar allò que haja estat produït el més localment possible.

Estalvi energètic

Ja ningú dubta que l’ús energètic està produint greus problemes ambientals. Es pot estalviar energia posant en pràctica els següents consells:

 • Reduir al màxim la utilització del cotxe i emprar el transport col·lectiu (el cotxe es fa servir, en la majoria dels casos, per a trajectes que es podrien realitzar a peu en menys de tres quarts d’hora).
 • Reduir la compra de productes superflus i innecessaris, ja que per a la seua fabricació cal energia.
 • Connectar els aparells a la xarxa, en comptes d’usar piles.
 • Desconnectar els aparells elèctrics quan no estiguen funcionant.
 • Fer servir electrodomèstics eficients i prescindir d’aquells que siguen innecessaris (per obrir una llanda o raspallar-se les dents No calen aparrells elèctrics!)
 • La temperatura de la vivenda s’ha de mantenir d’acord amb l’època de l’any (no és necessari portar un jersei a l’estiu i màniga curta a l’hivern).
 • Utilitzar bombetes de baix consum.
 • Consumir productes locals és un altra manera d’estalviar energia, la que es necessita per al seu trasllat.

Disminució de residus

Els embalatges i envasos són un problema seriós per al medi ambient. Un 40% del fem domèstic són residus orgànics, de la resta, un 80% està constituïda per envasos. Aquest percentatge creix i es dispara per Nadal.

Per a fabricar aquestos envasos es destrueixen recursos naturals, es contamina l’aigua i l’atmosfera. Tant en la seua fabricació com en el seu reciclatge es consumeixen grans quantitats d’energia i quan es converteixen en residus tenen un notable impacte ambiental, tant si es dipositen en abocadors com, sobretot, si s’incineren.

Mentre que la resta de l’any cada persona genera un quilo i mig de fem al dia (fa trenta anys no s’arribava ni a mig quilo), en aquestes dates són dos quilos; i la meitat són envasos i embalatges.

Es pot reduir la quantitat de residus generats posant en pràctica els següents consells:

 • Cada colp que compreu alguna cosa és important que penseu quants residus genera allò que consumim.
 • Eviteu productes d’usar i tirar
 • Rebutgeu les bosses de plàstic que donen els comerços i porteu bosses de tela, cistella o el clàssic carret de la compra.
 • Feu un exercici d’imaginació, moltes de les coses que es tiren al fem es poden reparar, reutilitzar o reciclar.
 • Eviteu les llandes, i rebutgeu els aliments amb molts envasos. Les carmayoles o els pots de vidre són una alternativa molt més saludable i ecològica per a guardar els aliments que tapant-los amb plàstic o alumini.
 • Compreu el contingut, no l’envàs. Moltes vegades es paga més pels envasos que directament tirem al fem que pel contingut.
 • Escolliu productes amb envasos retornables o reutilitzables.
 • Eviteu emprar productes de neteja que s’han utilitzat tradicionalment, com el lleixiu o l’amoníac, que a banda de produir residus tòxics són perjudicials per a la salut. El sabó, el vinagre o la llima són alternatives més ecològiques i igual d’eficaces per a netejar.
 • En rebre regals, no tireu els papers, es poden fer servir en altres ocasions.
 • Per Nadal hom rep moltes targetes de felicitació, en comptes de tirar-les es poden reutilitzar.
 • Reciclar un regal que ja es tinga a casa.

Estalvi d’aigua

L’aigua neta és un recurs cada vegada més escàs i, malgrat que és essencial per a la vida, es malbarata, balafia i es contamina a un ritme que fa vertigen. A continuació us proposem una sèrie de consells per estalviar aigua:

 • Col·loqueu dispositius d’estalvi d’aigua en les aixetes.
 • Fiqueu ampolles dins les cisternes, de tal manera que quan tireu de la cadena el volum d’aigua desallotjat siga menor.
 • Disminuïu el consum el màxim possible (dutxeu-vos en comptes de prendre un bany, tanqueu l’aixeta quan no calga, arreplegueu l’aigua gelada que ix de la dutxa fins que es torna calenta…)
 • No practiqueu esports que contribuïsquen al balafiament d’aigua, com ara el golf.

Alimentació més ecològica i saludable

Quan cada any s’incrementa el nombre de persones desnodrides en quatre milions (segons la FAO), en aquestes dates es tira fins 40% dels aliments produïts, a causa dels descarts per exigèncie estètiques del mercat, les errades en la distribució de volums tan grans, etc. Per això mateix és important tenir en compte els següents consells:

 • Preparar el menjar que vaja a consumir-se, i guardar el sobrant per a altra ocasió.
 • Recuperar la cuina tradicional i tenir cura de l’alimentació evitant el menjar-brossa o els menjars precuinats, que implica un major embalatge i consum d’energia.
 • Consumir productes fescos i de temporada o menys elaborats. Resulten més ecològics, més saborosos i més saludables.
 • Consumir productes que s’hagen produït el més localment possible.
 • No consumir alguns aliments intrínsecament lligats al Nadal, com el llagostí, perquè estan sent criats en moltes ocasions en zones tropicals humides prop de la costa, on produeixen greus danys per a l’economia local i per a la biodiversitat.

Uns regals nadalencs diferents

Per Nadal, els missatges publicitaris van amerats de sentiments entranyables en defensa dels valors familiars i d’elogi de la solidarita.

Malgrat això, la canalització de tots aquestos sentiments va sempre encaminada a la consecució d’un objectiu clar: incrementar les vendes sota un assumit balafiament de Nadal, sense tenir en compte les seues repercusions socials i ambientals.

Per això proposem que en comptes de dedicar temps a estar en interminables cues als centres comercials, es dedique eixe temps a pensar en regals diferents. Cal ser crític amb la publicitat, no cregam cegament els somnis que ens ven.

Fer la vista enrere per vore que, no fa tant de temps, érem feliços celebrant el Nadal d’una altra manera, pot ajudar a vore que hi ha models diferents al consem sense fre.

Pel que fa als joguets

El bombardeig publicitari que comença més d’un mes abans que arribe Nadal, no oblida els més menuts de la casa, i crea per a ells un fum d’anuncis de joguets. Segons l’Associació Espanyola de Fabricants de Joguets (AEFJ), en aquestes dates es compra el 75% de joguets que es venen cada any.

Molts pares i mares, sotmesos a la pressió dels seus fills i filles, acaben per convéncer-se que, per demostrar el que els volen, els han de comprar més regals, i acaben sotmetent-se a la dictadura de la publicitat oblidant alternatives de consum més justes social i ambientalment. Ací en demostrem algunes:

 • Busqueu joguets d’artesania local
 • No compreu joguets amb sobreembalatge.
 • Assegureu-vos que són joguets no sexistes ni bèl·lics.
 • Busqueu aquells joguets que estimulen la creativitat.
 • No compreu joguets amb piles.
 • Assegureu-vos que són adequats per a cada tipus d’edat.
 • Mireu que siguen de materials naturals i biodegradables.
 • Comproveu que estigueu pagant el producte, no la seua publicitat.
 • A més, el més important és que és possible jugar sense joguets.

Arbres de Nadal i altres ornaments

Els avets i altres pinàcies s’han convertit en un objecte de consum d’usar i tirar, que va de la muntanya o el viver a l’abocador després de passar el Nadal en una casa. Crida l’atenció el fet que hi haja vivers dedicats exclusivament a la producció d’arbres que van al fem (al voltant de 2.000.000 a l’any), en un país erosionat i amb greus riscos de desertificació.

Altres ornaments per Nadal suposen també enormes impactes. La utilització ornamental del gr´vol en Nadal ha conduït aquesta espècie a estar en greu perill de desaparició, amb els greus danys que açò suposaria per a l’ecosistema on es desenvolupa. Açò mateix ocorre amb les molses, que s’empren com a ornamentació als betlems. Per últim la febra consumista ha arribat a d’altres espècies vegetals, com ara el rusc o el vesc, espècies que estan sent recolectades de forma insostenible.


On comprar?

De vegades pensem que els únics llocs on es pot comprar són les grans superfícies, tanmateix, aquest model és molt costós ambiental i socialment.

Per això proposem un sèrie d’alternatives

 • Compreu en botigues de barri i als mercats tradicionals.
 • Compreu productes d’agricultura ecològica. Aquestos productes, a més de ser més sans, són ambientalment sostenibles, ja que en la seua producció no es fan servir pesticides ni fertilitzants artificials.
 • Compreu en botigues de comerç just. Ací es poden obtenir productes amb garantia que han estat produïts de manera ecològica i que s’ha pagat un sou digne als productors.
 • Formeu part de cooperatives de consumidors. En aquestes botigues, els consumidors es posen en contacte directe amb els productors, eliminant així els intermediaris. Tot el que es consumeix és d’agricultura ecològica.
 • Participeu en cooperatives de barata.

Ecologistes en Acció vol fer una crida per recuperar la creativitat a l’hora de celebrar aquestes dates, una creativitat que ens ajude, en definitiva, a no passar el Nadal perseguint els somnis inabastables que ens proposen els anuncis, sinó que ens mostre un camí més encertat d’aconseguir els nostres desitjos, i que tinga com a punt de sortida una forma de celebració més justa social i ambientalment.

Escriu-nos

La CGT de Catalunya edita una versió renovada de la Guia Antirepressiva

estelnegre | 20 Desembre, 2010 08:53

La CGT de Catalunya edita una versió renovada de la Guia Antirepressiva

Guia Antirepressiva. Drets i llibertats per la lluita social

---

Les secretaries de Jurídica i Acció Social de la CGT de Catalunya han editat la versió en català de la Guia Antirepressiva. Drets i llibertats per la lluita social editada fa uns mesos per la Secretaria d'Acció Social confederal de la CGT.

L'edició catalana afegeix continguts sobre les penes multa i actualitza alguns aspectes del text original en castellà.

---

ÍNDEX

---

- Presentació

---

- Actuacions repressives al carrer

La identificació

Retenció

Registre personal o escorcoll

Confiscació

---

- Detencions «ordinàries»

Introducció

Els supòsits de detenció

Terminis

Què passa durant el temps que dura la detenció?

Consells pràctics en cas de detenció

El registre de domicilis i locals

---

- La Legislació antiterrorista

Introducció

A qui se li aplica?

Què suposa l'aplicació de la Legislació Antiterrorista?

La tortura

---

- Consells pràctics relacionats amb la repressió

Preparació d'un acció (exemple: un piquet de vaga)

Realització de concentracions i manifestacions

Altres qüestions d'interès

Què fer en cas de detenció d'un/a company/a?

La Videovigilància

---

- El procediment judicial

Estructura del procés penal: els delictes.

Altres procediments judicials penals: el judici de faltes.

Els nostres drets en un procediment penal

Delictes que habitualment miren d'imputar-nos

Què passa si ens condemnen?

Podem denunciar nosaltres a la policia?

El procediment administratiu sancionador

---

- La privació de llibertat

Els centres d'internaments d'estrangers (CIE)

Els «centres de menors»

Les presons

---

- Les penes multa

En què consisteixen?

On es regulen?

En quins casos se'ns podem imposar penes multes?.

Què passa si no paguem una pena multa?

Breu valoració de les «penes multa».

---

- Epíleg

 Escriu-nos

«L'Estat no s'alarma», per Antoni Cànoves Martin

estelnegre | 19 Desembre, 2010 11:33

«L'Estat no s'alarma», per Antoni Cànoves Martin

No és crisi, és capitalisme

El Govern no ha tingut cap problema a decretar l'Estat d'alarma i treure l'Exèrcit per a defensar la llibertat de moviment dels 600.000 passatgers que no pogueren volar. Quan el Govern, després de sortir al rescat dels bancs i cobrir-los de milers de milions perquè donessin crèdit a les petites i mitjanes empreses, va veure que aquests bancs no afluixaren cap duro, no va decretat cap Estat d'alarma. Aquesta mesura bancària causà la fallida de milers d'empreses, la ruïna de milers d'empresaris i un acomiadament de treballadors mai no vist i que fa que avui dia tinguem més de quatre milions de desocupats. Però no, no es va decretar cap Estat d'alarma, l'Exèrcit no va ocupar les sucursals bancàries, els banquers no van per portats a punta de pistola a les seves centrals bancàries perquè repartissin en préstecs les ajudes governamentals i no van tenir cap linxament mediàtic com han patit els controladors aeris. Tot el contrari, se'ls va estendre catifa roja perquè tiressin els balons fora i se'ls facilità la megafonia dels mitjans de comunicació perquè acusessin i paguessin la crisi financera la ciutadania mateixa.

Es considera una violació dels drets ciutadans el fet de perdre un cap de setmana de vacances i arran de l'Estat d'alarma s'han interposat denúncies contra els controladors, es demanen indemnitzacions milionàries per als afectats i, fins i tot, penes de presó per als controladors. Però essent el perjudici dels viatgers infinitament menor que quedar-se sense feina, que viure de les ajudes de 400 euros per als desocupats de llarga duració, que apujar en dos anys l'edat de jubilació, que facilitar i abaratir l'acomiadament o que desnonar 260.000 persones de les seves llars, no es decreta cap Estat d'alarma i no es jutja els responsables. Quan el que perilla és el dret al treball, el dret a un habitatge digne o el dret a una vida digna, ni surt l'Exèrcit a defensar els drets constitucionals dels ciutadans empobrits per una classe política submisa als interessos financers ni es decreta cap Estat d'alarma o d'emergència nacional. Com s'ha fet als aeroports, no sortiran als diaris, als noticiaris radiofònics o als telediaris la devastació de cada cas particular, de cada família que ha estat desnonada, de cada desocupat que li llevaran els 400 euros, de cada empresari que ha tancat el seu negoci, de cada família que té totes els seus membres aturats. Però no importa, els mitjans ens continuaran refregant pels nassos els beneficis dels bancs i de les grans empreses, ens amagaran els guanys dels especuladors ambles apujades i davallades de borsa i mai no relacionaran aquest moviment especulatiu amb l'increment de preus i d'impostos amb la misèria que genera al seu pas entre els pobres i els obrers. Obrers que, com infants davant els reis mags, fet gala d'ingenuïtat, creuen que els polítics els representen. No se n'adonen que cada quatre anys voten els polítics que representen el poder financer, no el poble; i que aquests reben el suport de totes les institucions religioses que permeten que els rics es facin més rics a costa dels pobres.

Antoni Cànoves Martin

 Escriu-nos

Excursió de "Cultura Obrera" (demà diumenge!)

estelnegre | 18 Desembre, 2010 06:59

Excursió de "Cultura Obrera" (demà diumenge!)

Anarcomotxilla

Aquest diumenge 19 de desembre de 2010 el periòdic Cultura Obrera organitza una sortida a peu a la Mola de s'Esclop i la finca de Galatzó. L'excursió consistirà en una passejada des del Pla de s'Evangèlica fins a la Mola i devallada cap a les cases velles del Galatzó. Es visitarà la caseta de n'Aragó i la font des Quer.

Per l'excursió s'ha de dur calçat de muntanya, abric o xubasquero, berenar i dinar, i aigua.

LLoc de trobada: aparcament del Coll de sa Gramola (carretera Andratx-Estellencs)

Hora: a les 9.00 hores

Ho organitza: Cultura Obrera

Us hi esperem!

"Cultura Obrera"

Escriu-nos
1 2 3  Següent»
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS