Administrar

«Paco Ibañez i l'inquisidor Garzón», per Txema Bofill

estelnegre | 27 Novembre, 2010 15:21

«Paco Ibañez i l'inquisidor Garzón», per Txema Bofill

Garzón

Petició al Paco Ibañez que ens estalvií les lloances i cançons dedicades al corrupte i repressor jutge Garzón al concert que dedica als afiliats i amics de la CGT

Avui anirem a veure el Paco Ibañez. Ens trobarem els companys de la CGT i molts amics de sensibilitat anarquista. Alguns de nosaltres fa poc temps vàrem anar a veure el Paco Ibañez i en Ramon Muns a Sant Celoni en un concert en homenatge al maqui Quico Sabater en el 50 aniversari del seu assassinat. Agraïm al Paco la seva solidaritat ja que els poders actuals ignoren i no volen reconèixer als maquis. Fins i tot el «Memorial democràtic» discrimina antidemocràticament als maquis. No existeixen els maquis per ells, i per tant són els que més varen arriscar-se al lluitar amb les armes a la mà contra el franquisme.

Ens en alegrem de la bona disposició i el bon cor, i solidaritat del Paco amb els anarquistes, que prové segons ell explica, en ser originari d'una família anarquista i que el seu pare era afiliat a la CNT i tot de records personals i propers amb l'anarquisme, que ell ens va explicar a Sant Celoni.

Podríem seguir explicant moltes coses bones del Paco, com la seva generositat amb els moviments socials, i la crítica als poders, etc. Però escric sols per un fet amb el que no estic d'acord: la seva gran solidaritat amb el corrupte i el delinqüent Garzón.

En Paco Ibañez a Sant Celoni, li va dedicar una cançó d'una manera molt emotiva, i ens va explicar intentant commoure'ns, que s'estava fent una enorme injustícia amb el pobre Garzón, i ens va confessar que ell estava molt trasbalsat per l'amenaça d'expedient a Garzón, i fins i tot ens va explicar, una bajanada o barbaritat, que si la justícia espanyola instruïa un expedient al Garzón ell se'n anava d'Espanya. El món al revés! A algú potser li va fer gràcia aquesta solidaritat desmesurada amb un inquisidor, torturador, còmplice i promotor de crims d'Estat. A alguns que estàvem a Sant Celoni ens va semblar uns sorolls de molt gust, un autosabotatge al seu propi concert i un greuge als maquis. Suposo que a molts , fascinats per l'oratòria i cançons del Paco, no els va fer ni fred ni calor, escoltaven les historietes del Garzón com les d'un lobito bueno de telenovel·la. En Garzón té l'astúcia d'entabanar a socialdemòcrates i a humanistes amb unes accions molt ben planificades i publicitades a la primera plana dels mitjans de comunicació.

Tots aquesta ploranera i clams sincers del Paco per en Garzón, i tota aquesta solidaritat d'alguns humanistes mediàtics per un violador dels drets humans, em preocupa al constatar el grau de manipulació a gent suposadament independent i crítica. No vull pas convèncer-lo, i sabem que ho fa de bon cor, igual com jo escric de bon cor, però que tampoc insisteixi en convèncer-nos en un recital sobre les garzonades i no crec que sigui molt demanar-li que ens estalvií la seva solidaritat i lloances a un inquisidor, un repressor de l'Estat i un malfactor que ha posat pilons d'innocents a la presó, alguns d'ells suïcidats. En Paco pot seguir pensant que en Garzón és una víctima per haver denunciat amb 30 anys de retràs uns criminal de guerra amnistiats. Com a jurista sap que no pot reobrir el cas dels criminals amnistiats pel Borbó, i si no ho sabia, devia fer-ho 30 anys abans.

En Garzón amb això, com amb el cas Pinochet, fa de policia bo, i com és un fitxa dels Estats Units per a esdevenir el gran inquisidor internacional, ha de fer algunes accions per a commoure les animetes de socialdemòcrates i la simpatia de països contraris als Estats Units per a que avalin la candidatura fatxa i amagada dels EUA, que és el Garzón.

Aquí a Espanya, per ja no parlar de detencions arbitraries i injustes de joves abertzales, independentistes, okupes, parlem sols de les detencions injustes d'immigrats islàmics innocents. En Garzón és l'únic jutge que va seguir al peu de la lletra la política criminal dels Estats Units i va avalar totes les accions encobertes dels de la CIA. Mentre els jutges d'Europa denunciaven pressions il·legals dels americans per a detenir gent, desprès de l'11-S, i es negaven a detenir a innocents, en Garzón es vanagloriava d'haver detinguts els autors del 11-S i de ser el jutge que més islàmics de Al Qaeda va detenir a tot Europa i a tot el món. Tots aquests detinguts innocents han provocat morts d'espanyols en venjança, a Iraq, i segrest de ciutadans com els que es varen alliberar fa poc, i ha posat en perill la seguretat de tots els ciutadans espanyols sols per a seguir les polítiques criminals i de guerra dels americans. I l'11-M com a crim d'estat té molt a veure amb els empresonaments il·legals del Garzón i les accions encobertes de les policies secretes. Veren intentar tapar un crim d'Estat amb teories conspiradores d'Al Qaeda, i d'ETA, i al final s'ha condemnat a uns delinqüents de barri, de quarta categoria de Lavapies que ells solets ho varen muntar tot, segons la Justícia.

Ara resulta que els que persegueixen i posen a la presó a polítics, a innocents, són les víctimes. En Garzón és un corrupte al servei de les clavegueres més sanguinàries de l'Estat, i al servei de la CIA, que l'estant promovent amb bones accions, per a que vingui avalat per opositors als neoliberals americans.

Hem de plorar perquè han instruït un expedient en Garzón? Hem de lloar els polis bons que interroguen? Hem de ser solidaris amb els jutges que ens trepitgen i vulneren els drets humans? En Garzón hauria d'estar a la presó, si hi hagués justícia i democràcia real en aquest patètic i lamentable regne.

Per tot això, m'agradaria aquest vespre no sentir lloances a l'inquisidor Garzón, ja que aquest home té els mitjans oficials de l'Estat per a la seva propaganda, i els d'El País en particular. També té la majoria de mitjans globals, que estan a la seva disposició, en reconeixement dels seus servils serveis i obediència. És el garçon dels poders, dels americans. Un nom que el delata.

Txema Bofill

 Escriu-nos

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS